fbpx

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: H ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

H Σαλαμίνα της Κύπρου θα είναι το επίκεντρο διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνουν, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στην Ιστορία και την Αρχαιολογία της Σαλαμίνας της Κύπρου, από την από την πρώιμη μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η πόλη της Σαλαμίνας της Κύπρου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια της αρχαιότητας, στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εν γένει, αποτέλεσε αντικείμενο Συνεδρίου για τελευταία φορά το 1978 στην Lyon. Έκτοτε, δυστυχώς απουσιάζει από τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία λόγω της τουρκικής κατοχής και των παράνομων ανασκαφών.

Στόχος του συνεδρίου είναι να επαναφέρει την Σαλαμίνα της Κύπρου στο προσκήνιο ενός διεθνούς επιστημονικού διαλόγου, παρουσιάζοντας νέα δεδομένα και επιστημονικές μελέτες που θα καλύπτουν τόσο την ιστορία όσο και την αρχαιολογία της, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού στην αρχαιότητα, διαμέσου του σημαντικότερου αρχαιολογικού του χώρου, της Αρχαίας Σαλαμίνας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending