fbpx

UCY: Διημερίδα – Έρευνα και Καινοτομία: Ερευνητικές Δραστηριότητες Τμ. Βιολογικών Επιστημών Πανεπ. Κύπρου

Διημερίδα με τίτλο, «Έρευνα και Καινοτομία: Ερευνητικές Δραστηριότητες του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου», διοργανώνει το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, την Πέμπτη 28 και Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. και 7:00 μ.μ., στο χώρο «Σπηλιές» του Πολιτιστικού Κέντρου Σκαλί στην Αγλαντζιά.

H διημερίδα, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό διοργανώνεται με την ευγενή χορηγία των εταιριών Energon και Galanis Lab Supplies.

Η περιοχή των Βιολογικών Επιστημών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακή, καθώς την τελευταία δεκαετία σημειώνεται μία άνευ προηγουμένου ραγδαία πρόοδος στην κατανόηση των ζωντανών συστημάτων σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, καθώς και των αλληλεπιδράσεων των οργανισμών με το περιβάλλον τους και τη σημασία της βιοποικιλότητας για την ανθρωπότητα.

Σκοπός της διημερίδας, είναι η ενημέρωση της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας καθώς και του ευρύτερου κοινού για τις τελευταίες ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην διημερίδα θα αναπτύξουν εισηγήσεις Διευθύνοντες των Ερευνητικών Εργαστηρίων του Τμήματος καθώς και μεταδιδακτορικοί ερευνητές και φοιτητές.  Στο πλαίσιο της διημερίδας, θα πραγματοποιηθεί έκθεση και παρουσίαση σχετικών επιστημονικών αφισών (poster). Με γνώμονα την ακαδημαϊκή αριστεία  θα δοθούν 6 βραβεία για τις καλύτερες παρουσιάσεις από φοιτητές – 3 βραβεία για στους καλύτερους ομιλητές και 3 βραβεία για τα καλύτερα poster.

βραβεία θα απονέμει ο Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, Δρος Βασίλη Τσάκαλου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending