fbpx

UCY: Ο Πρύτανης Χριστοφίδης παρέθεσε γεύμα στους φοιτητές του Παν. Κύπρου από το Ριζοκάρπασο

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωσταντίνος Χριστοφίδης παρέθεσε χθες Σάββατο γεύμα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου από την κατεχόμενη Καρπασία σε εστιατόριο της Λευκωσίας.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα βιώματά τους και τις συνθήκες που μεγάλωσαν στον τόπο που γεννήθηκαν, υπό κατοχή και την προσπάθειά τους να καταφέρουν να πάρουν το πτυχίο τους από το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπως και για το πώς βλέπουν το μέλλον τους. Σήμερα φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 12 άτομα όλα απόφοιτοι του κατεχόμενου Γυμνασίου του Ριζοκαρπάσου.

Οι κλάδοι που προτιμούν οι απόφοιτοι του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου είναι δύο. Πρώτον η Τουρκολογία και δεύτερο τα Παιδαγωγικά. Για την Τουρκοκολογία υπάρχει το πλεονέκτημα της γνώσης της βάσης της τουρκικής γλώσσας όπως επίσης και οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης προπάντων σε περίπτωση που θα υπάρξει λύση με ένα κράτος. Ενδεικτικό της προτίμησης αυτής είναι το γεγονός ότι και οι τέσσερις πρωτοετείς από την Καρπασία ακολούθησαν την Τουρκολογία.

Αναλυτικά κατά έτος οι φοιτητές κατανέμονται ως εξής:

Πρώτου έτους: 4 (όλοι Τουρκολογία)

Τρίτου έτους: 3 (δυο Παιδαγωγικά και ένας Τουρκολογία).

Τέταρτο έτος: 4 (τρεις Τουρκολογία και ένας Νομική)

Ο Γιώργος Χατζηγιάννης έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Πληροφορική και περιμένει να πάρει το πτυχίο του. Μετά θα συνεχίσει με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως ανέφεραν οι φοιτητές, δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα, αφού οι γνώσεις που πήραν από το Γυμνάσιο ήταν πολύ καλές.   

Ο Γιώργος ωστόσο παραδέχεται ότι αυτό που το δυσκόλεψε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πληροφορική), όμως τα κατάφερε στο τέλος,  ήταν η αγγλική κάτι που το χαρακτηρίζει φυσιολογικό λόγω των συνθηκών στο Ριζοκάρπασο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending