fbpx

Το Cyprus Interaction Lab φιλοξενεί τη δράση Play for Children with Disabilities (LUDI)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μελών της ευρωπαϊκής δράσης COST “Play for Children with Disabilities” (LUDI) που διεξήχθει από τις 4-5 Ιουνίου 2015 στη Λεμεσό. Η συνάντηση οργανώθηκε με ενεργή εμπλοκή του Cyprus Interaction Lab  του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στη δράση συμμετέχουν μέχρι και 2 ακαδημαϊκοί από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Την Κύπρο αντιπροσωπεύει στην δράση ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.

Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου και αυτόνομου δικτύου στον τομέα της έρευνας που αφορά τα παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Η διεπιστημονική συνεργασία ερευνητών και των επαγγελματιών στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών, των τεχνολογιών και της ρομποτικής, καθώς και η συμβολή των οργανώσεων των τελικών χρηστών συμβάλλει στη δημιουργία και ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού δικτύου στο θέμα των παιχνιδιών για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Κύριος στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ανάγκη να παρασχεθεί σε παιδιά με ειδικές ανάγκες το δικαίωμα στο παιχνίδι, τοποθετώντας το παιχνίδι στο επίκεντρο της διεπιστημονικής έρευνας και παρέμβασης για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 50 ακαδημαϊκοί από 20χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ομιλίες και παρουσιάσεις έκαναν οι Keith Towler, τέως Επίτροπος Δικαιωμάτων Παιδιού της Ουαλλίας, Marcia L. Nell, του Millersville University και Πρόεδρος του “Association for the Study of Play”, Odile Perino, συνιδρυτής του LUDOPOLE Association στη Λυών και Iza Login, CEO and της “Outfit7” με έδρα την Κύπρο.

Capture

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending