fbpx

6 πράγματα που εύχεσαι να ήξερες στα 20 σου!

Η τρίτη δεκαετία της ζωής είναι το διάστημα κατά το οποίο θα μειώσεις την εξάρτησή σου από τους γονείς σου και θα καθορίσεις σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπο της ζωής σου.

Είναι το διάστημα που θα πραγματοποιήσεις ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο από σταυροδρόμια, στα οποία θα κληθείς να αποφασίσεις, κάποτε ορθά και κάποτε λανθασμένα.

Η μαγεία είναι να έχεις τη ψυχραιμία να διαχειριστείς τη λάθος στροφή, μιας και είναι μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις που θα διαμορφώσεις το χαρακτήρα σου.

Πιο κάτω θα διαβάσεις 5 «σκονάκια», που θα σε βοηθήσουν να μη βρεθείς εξ απροόπτου στα εμπόδια που θα συναντήσεις, στο ταξίδι που ονομάζεται “ζωή”:

 

1
Ποτέ δεν είναι αργά για στροφή στην καριέρα σου

Θα έχεις ακούσει ήδη πολλές φορές την ατάκα «ασχολήσου με κάτι που αγαπάς». Πράγματι αν δεν κάνεις επάγγελμα κάτι που σε ελκύει, θα ξυπνάς κάθε πρωί και θα εύχεσαι να μπεις στη μηχανή του χρόνου για να αλλάξεις τις επιλογές σου. Από την άλλη μεριά, τα πράγματα δεν είσαι και τόσο ρομαντικά, μιας και οφείλεις να φροντίσεις αυτό που ονειρεύεσαι να σου εξασφαλίσει και τα χρήματα, ώστε να απολαμβάνεις τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, σε οποιανδήποτε κατάσταση από τις πιο πάνω βρεθείς, υπάρχει πάντα η επιλογή για αλλαγή. Εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να ζήσεις μια ζωή μετανιώνοντας την αδυναμία ή απροθυμία να ξεφύγεις από τη ζώνη άνεσής σου.

2
Βλέποντας πολύ μακριά, κινδυνεύεις να χάσεις τη στιγμή

Αυτό που ζεις σήμερα είναι προσωρινό και σύντομα θα αλλάξεις απόψεις, συνήθειες, ακόμα και τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι. Οι ισορροπίες στη ζωή είναι τόσο εύθραυστες, που αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Oπότε μη ξεχνάς να απολαμβάνεις τις μικρές, καθημερινές της απολαύσεις. Φρόντισε να δείχνεις στα άτομα που αγαπάς το ενδιαφέρον σου και μην εξαντλείς τον εαυτό σου στη δουλειά ή στο γυμναστήριο. Η αλλαγή θα προκύψει αργά ή γρήγορα, αλλά μπορείς να την ελέγξεις επενδύοντας χρόνο στο διάβασμα.

3
Προστάτευσε τον εαυτό σου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συχνά έχεις την ανάγκη όχι απλά να νιώσεις ωραία, αλλά να μοιραστείς την εμπειρία σου με άλλους. Όταν όμως αυτό γίνεται αυτοσκοπός, τότε χάνεις την ουσία. Το Instagram είναι γεμάτο με «πειραγμένες» selfies, το Facebook με check-in σε πολυσύχναστες τοποθεσίες, στην προσπάθεια να δείξεις ότι περνάς καλά. Για σκέψου όμως… θα είχες πραγματικά χρόνο να ασχολείσαι με το κινητό σου αν όντως ζούσες κάτι απολαυστικό;

 

Δες: 20 «λάθος συνήθειες» που πρέπει να αφήσεις πίσω στα… 20 σου!

4
Μην προσπαθείς να αλλάξεις τους ανθρώπους

Αμέτρητος κόσμος θα περάσει μπροστά από τα μάτια σου κατά τη διάρκεια της ζωής σου και εσύ θα κρατήσεις κοντά σου αυτούς που θα σου κάνουν το «κλικ». Αποδέξου τα άτομα που διαλέγεις να μοιραστείς εμπειρίες μαζί τους γι’ αυτό που είναι και μην προσπαθήσεις να τους επιβάλλεις ετσι-θελικά την άποψή σου. Όλα τα πιο πάνω συνοψίζονται στη φράση από το βιβλίο «Το μυστικό»:

«Θεέ μου δώσε μου τη γαλήνη να αποδεχτώ τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το σθένος να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ και τη σοφία να καταλάβω τη διαφορά».

5
Ότι πληροφορία χρειάζεσαι, είναι κάπου γραμμένη

Μην περιμένεις να έχεις όλες τις απαντήσεις στο πιάτο και τόλμα να ζήσεις το συναρπαστικό ταξίδι της αναζήτησης. Η ηθική ικανοποίηση του να ψάξεις, να μελετήσεις και να δημιουργήσεις είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα που επιβεβαιώνει ότι η γνώση είναι μια μορφή δύναμης! Όταν δε γνωρίζεις κάτι, τότε έχεις σύμμαχο το βιβλίο, το google και το youtube.

6
Δεν επιβάλλεται να βρεις το έτερον σου ήμισυ μέχρι τα 30

Ένας από τους πιο διαδεδομένους και ταυτόχρονα πιο… χαζούς άγραφους κανόνες είναι το ότι πρέπει να βρεις το άτομο που θα περάσεις μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σου, μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία. Ποτέ δεν ξέρεις αν το άτομο που θα σε κάνει να νιώσεις πεταλούδες στο στομάχι βρίσκεται στην επόμενη στροφή του δρόμου, ούτε κι αν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνεις τη δεδομένη στιγμή. Μη μένεις σε μια σχέση που δε σε καλύπτει, διότι φοβάσαι τη μοναξιά και φρόντισε να προσδιορίσεις/ικανοποιήσεις τα δικά σου «θέλω» πριν προσπαθήσεις να τα ζητήσεις από το άτομο που στέκεται δίπλα σου.

Κυριάκος Τοφή

Δες επίσης: 12 πράγματα που δεν σου είπε κανείς για τη ζωή στα 20!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending