Ανεκπλήρωτοι έρωτες…

Πολλοί θα το ονόμαζαν απωθημένο, ανικανοποίητο ακόμη και πλατωνικό έρωτα. Αρκετά ερωτήματα έρχονται στο μυαλό μας, ακούγοντας αυτούς τους ορισμούς, σχετικά με το τι είναι αυτό που ονομάζουμε ανεκπλήρωτο έρωτα.

  • Είναι ανεκπλήρωτοι πόθοι και συναισθήματα που ζητούν λύτρωση;   
  • Είναι μια τάση εθισμού σε κάποιο πρόσωπο, που συνοδεύεται από βασανιστικές σκέψεις;
  • Ή απλά είναι κάποιοι έρωτες που τέλειωσαν, πριν καν αρχίσουν;

Αρκετές γυναίκες και πολύ λιγότεροι άνδρες, διαλέγουν να αφοσιωθούν σ΄ένα φαντασιακό έρωτα, που ποτέ δεν έζησαν , ή τον έζησαν… πολύ λίγο, δημιουργώντας στη ζωή τους συναισθηματικά αδιέξοδα και εγκλωβισμούς.

Επηρεασμένοι από τα παραμύθια, τη λογοτεχνία και κυρίως από τα προσωρινά “δελεαστικά” γυμνασμένα κορμιά (ανδρών/γυναικών) και πανέμορφη εξωτερική εμφάνιση, μας δημιουργείται η απατηλή προσδοκία πως- γιατί όχι- υπάρχει ο μεγάλος έρωτας εκεί έξω.

Eίναι τόσο παραδεισένιος και όμορφος και ίσως να χτύπησει και τη δική μου πόρτα.

johngraymenfallinlovewithwomen1

Δες: Όλα όσα κάνεις όταν είσαι εξωφρενικά ερωτευμένος/η..

 

Όλο αυτό όμως δημιουργεί ένα πλέγμα παράλογων πεποιθήσεων όπως “Κανείς άλλος δεν μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή μου. Κανείς δεν μπορεί να τον/την αντικαταστήσει

Απόψεις όπως οι παραπάνω, έχουν να κάνουν με εξειδανικευμένους άνδρες, που μπορεί η συμβίωση μαζί τους να ήταν χειρότερη και από ένα εφιάλτη αλλά δεν παύει να ήταν…ωραίοι!

Ο ανολοκλήρωτος έρωτας φαίνεται να είναι μια καλά δουλεμένη εξαπάτηση του εαυτού, μια προσπάθεια να διατηρηθεί το ιδανικό, το τέλειο, το άφθαρτο, όπως στους μύθους.  

 

Ας προσγειωθούμε όμως λίγο στην πραγματικότητα. Το καλύτερο θα ήταν το πακέτο..και ευλογημένος αυτός που θα το κερδίσει.  Αυτό όμως δε παύει να είναι για μια τάση εθισμού σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.  

 

Πώς να απαλλαγείτε από ένα ανεκπλήρωτο έρωτα:

 

1. Ξαναδείτε/σκεφτείτε τι ζητάτε από μια σχέση.

relationship-blogging

Π.χ. διάλογο, επικοινωνία, σωματική επαφή κλπ.

 

2.  Κάντε τις λογικές σας σκέψεις πράξεις και προχωρήστε τη ζωή σας χωρίς να κοιτάτε πίσω.

tumblr_nlh78jwfoG1s8kwlvo1_500

 

3. Σταματείστε να αναλύετε τον ανεκπλήρωτο έρωτα.

iwantyou

Κυρίως οι γυναίκες που εμμένουν σ΄αυτόν, δικαιολογούν κάθε παράλογη και κακή συμπεριφορά.

 

4. Συνειδητοποιείστε ότι οι ανεκπλήρωτοι έρωτες στηρίζονται στον φόβο της εγκατάλειψης και στην υποσυνείδητη επιλογή της μοναχικότητας.

raw

 

Ποιοι ζουν έναν τέτοιο έρωτα;

Όσοι φοβούνται να κάνουν πραγματικές σχέσεις, όσοι έχουν εισπράξει πολλά ‘’όχι’’ στην ζωή τους και φοβούνται την απόρριψη, όσοι έχουν πληγωθεί από παλιές αγάπες και όσοι δεν έχουν το θάρρος να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν….

 

Δες επίσης: Γιατί ερωτευόμαστε αυτούς που δεν μπορούμε να έχουμε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending