fbpx

UNIC: Εκδήλωση – Τέσσερις προϋποθέσεις για μια πετυχημένη καριέρα!

Συνεργασία,  καλοζυγισμένο ρίσκο, επικοινωνία και δημιουργική σκέψη  είναι οι τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για κάποιον που θέλει να πετύχει  στην ζωή του. Με την ιδιοκτησία επίσης ως σημαντική παράμετρο για την επιτυχία. Αυτά τονίσθηκαν στη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων των αριστευσάντων αποφοίτων στη  Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Τράπεζας, που ήταν ο βασικός ομιλητής, αναφέρθηκε στα τέσσερα Σί (C),που οι εργοδότες θεωρούν  εξέχοντα  προσόντα  αυτών  που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, δηλαδή  Collaboration, Calculated risk, Communication και Creative risk αντίστοιχα – μη παραλείποντας  τη μνεία   στο μεγάλο Ο (Οwnership).

O ομιλητής ανέφερε πως η Κύπρος σήμερα είναι  πρώτη χώρα  στον κόσμο με πολίτες που είναι ιδιοκτήτες  σπιτιών, αυτοκινήτων, επιχειρήσεων  και γής. Είναι όμως και η πρώτη σε χρέη. Σε  σύνολο 144 χωρών στον κόσμο, η Κύπρος είναι στην 63η θέση  στην καινοτομία, στην 17η  θέση σε επιστήμονες και μηχανικούς, και  στην 14η θέση σε πρωτεύσαντες φοιτητές. « Η Κύπρος είναι νέα χώρα», είπε. «Εχουμε κάνει πολλά λάθη. Μας λείπει βασικά η υπευθυνότητα. Πως είναι δυνατό να έχουμε άριστους αποφοίτους, αλλά να μην έχουμε το κατάλληλο εργατικό δυναμικό; Τι  ζητούν   οι εργοδότες από αυτούς που μπαίνουν τώρα  στην αγορά εργασίας;», αναρωτήθηκε.

Για να συνεχίσει τονίζοντας πως ζητούν  τα τέσσερα «Σι». Δηλαδή,  : α) Να «ξεχάσουν» οι νέοι αυτά που έμαθαν στο σχολείο και να δώσουν προτεραιότητα  στη «Συνεργασία», γιατί σήμερα η ζωή θέλει ομαδικότητα. Ανταλλαγή γνώσης. β) «Καλοζυγισμένο ρίσκο», γιατί συνήθως δεν υπάρχει Σχέδιο Β, που σημαίνει πως δεν προετοιμασθήκαμε για κάθε ενδεχόμενο, όταν θα έπρεπε.    γ)  «Επικοινωνία», για να πείσουμε γι αυτό που κάνουμε και δ) «Δημιουργική σκέψη» που μας βοηθά  να δούμε τις εναλλακτικές  λύσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μίλησε για τη μεγάλη σημασία της «ιδιοκτησίας».  Απευθύνθηκε στους αποφοίτους, ζητώντας τους να «γυμνάσουν» τον εγκέφαλο τους, σκεπτόμενοι τα πάντα. «Ο εγκέφαλος είναι ένας μύς του σώματος μας. Πρέπει να τον γυμνάζουμε συνέχεια. Να μην τον αφήνουμε να πλαδαρέψει», τόνισε, προσθέτοντας πως ο καθένας μπορεί να διαπρέψει  στον τομέα του. «Φτάνει όμως να βρεί  ποιος τομέας είναι ο πιο κατάλληλος. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος καλός στα πάντα. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει  και προσπαθήστε να διακριθείτε. Τότε  όλα θα έρθουν ομαλά και θα αποκτήσετε αυτό που θέλετε» κατέληξε.

Capture

Η δρ.Μαρία Μιχαηλίδη, Κοσμήτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αναφέρθηκε στη μεγάλη βοήθεια από την πλευρά των οικογενειών των αποφοίτων – «στις δύσκολες ώρες η οικογένεια μας είναι αυτή που μας στηρίζει», είπε – και στη συμπαράσταση  των ιδιωτικών επιχειρήσεων, που συνέβαλαν με χρηματικά ποσά στη απονομή των βραβείων. Απευθυνόμενη στους αποφοίτους τόνισε πως πιστεύει ότι  ως «πρεσβευτές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα συμβάλλουν με τις ικανότητες τους στη βελτίωση ενός ολοένα  μεταβαλλόμενου  κόσμου, στον οποίο όλοι μας ζούμε, αναζητώντας κάποια σταθερότητα». Και κατέληξε τονίζοντας πως δεν έχει σημασία η θέση του καθενός στην κοινωνία. «Αυτό που μετρά είναι  η ποιότητα που αυτός φέρνει στην κοινωνία».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δρ. Αίμίλιος Σολωμού, ενώ μίλησαν για τις εμπειρίες τους στα  χρόνια φοίτησης τους  , φοιτήτριες της Σχολής.

Capture

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending