fbpx

Μια Δευτέρα διαφορετική από τις άλλες…

Εκείνη τη μέρα (δεν θυμάμαι καν τι ημέρα ήταν)… άκουγα στο ραδιόφωνο το γρίφο της ημέρας, «Τι κάνουμε όλοι οι άνθρωποι ταυτόχρονα στον πλανήτη Γη;».

 Το κοινό φαίνεται να ενδιαφερόταν αρκετά, αφού η ραδιοφωνική παραγωγός έλεγε συνεχώς διάφορες απαντήσεις. «Οι σκέψεις μας» ήταν μία από αυτές και μου ακούστηκε σωστή, αλλά η κοπελιά την απέρριψε.

616

Και εγώ περίμενα με αγωνιά την απάντηση.. που δεν ήταν άλλη από το «Μεγαλώνουν». Ναι, δίκαιο έχει. Μεγαλώνουμε. Κι όσο μεγαλώνουμε ο χρόνος περνάει, πετάει, σαν αστραπή.

images

Μεγάλωσα.

Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας πως η Δευτέρα δεν είναι μέρα να ξυπνάς με όρεξη, με χαρά, με διάθεση για δουλειά. Μας “καλουπώσανε”, μας οριοθετήσανε να μισούμε την Δευτέρα και να περιμένουμε την Παρασκευή, θεοποιήσανε την Παρασκευή, η πολυπόθητη λοιπόν ημέρα. Αν δεν έρθει η Παρασκευή δεν έχει νόημα η ζωή τους. Ναι, έγραψα: «τους».

Βλέπεις, εδώ και λίγο καιρό σταμάτησα να τους ακολουθώ. Μια Δευτέρα έτυχε να ξυπνήσω με τόση θετικότητα που ένιωθα πραγματικά ευτυχισμένος. Πήγα στην δουλειά, χαμογελούσα συνεχώς. Οι συνάδελφοί μου ήταν κατσουφιασμένοι, μουτρωμένοι και βαριόντουσαν. Για αυτούς ήταν φυσιολογικό, ρουτίνα. Ε, Δευτέρα ήτανε, σιγά μην σου χαμογελάσουνε. Έχουν 5 ημέρες μέχρι να έρθει η ώρα της Παρασκευής για να σχολάσουνε. Μόνο τότε χαμογελάνε.

happy-employees

Έτσι ήμουν κι εγώ κάθε Δευτέρα! Έτσι με έμαθαν να είμαι, έτσι έπρεπε, για να ανήκω στο σύνολό τους. Κατάλαβες, στη μάζα.

 

Happy-Employee-620x480

 

Δες: 10 σκέψεις για να αρχίσεις θετικά τη μέρα σου! (εικόνες)

 

Τους παρατήρησα να κάνουν πηγαδάκια. Να λένε πως είμαι ερωτευμένος, πως είμαι χαζοχαρούμενο, πως.. χίλια δυο.

Τίποτα όμως από αυτά δεν ίσχυε. Ξύπνησα απλά από το βαθύ ύπνο, έπαψα να κατσουφιάζω κάθε πρωινό . Γιατί να έχανα για το υπόλοιπο της ζωής μου τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη; Γιατί να περίμενα την Παρασκευή; Γιατί να μην έκανα όλες τις ημέρες να μοιάζουν το ίδιο; Ούτως η αλλιώς, στο χέρι μου ήταν! Εγώ (καθ)ορίζω την ζωή μου.

Πλέον, κάθε μέρα παίρνω βόλτα τον σκύλο μου, διαβάζω λογοτεχνία, κολυμπάω, πάω βόλτα στον παραλιακό δρόμο. Πλέον ξυπνάω κάθε μέρα χαρούμενος, χαμογελαστός. Η ζωή έχει νόημα. Ζω τη στιγμή της κάθε ημέρας.

images (2)

«Μεγαλώνουν», μεγάλωσα. Αλλά η κάθε ημέρα έχει αξία, είναι ξεχωριστή, είναι μοναδική.  Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ.. ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι καινούριο; Κάτι για εσένα;

80a2689f8ab748e95651ba1ae1976498_L

 

Καθώς γράφω, γυρνάω το κεφάλι μου στην κλεψύδρα.  Δεν χαρίζει όμως ούτε και δευτερόλεπτο η π*****α. Γ*****η κλεψύδρα. Σε νίκησα.. 🙂

download (6)

 

Δες επίσης: Antistress: 5 αρνητικές σκέψεις και πώς να τις σταματήσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending