fbpx

Δεύτερη Ευκαιρία για σπουδές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια – Clearing 2015

Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια επιδιώκοντας να δώσουν στους υποψήφιους φοιτητές τους μία δεύτερη ευκαιρία για να σπουδάσουν στην Βρετανία εφαρμόζουν την μέθοδο του Clearing.

Η διαδικασία αυτή απευθύνεται στους φοιτητές που εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες:

  • Ο φοιτητής να μη έχει καμία προσφορά (offer) από Πανεπιστήμιο.
  • Ο φοιτητής να μη έχει πάρει τους βαθμούς που σας ζήτησαν τα Πανεπιστήμια για εξασφάλιση θέσης.
  • Ο φοιτητής να μη έχει απορρίψει θέση σε Πανεπιστήμιο.
  • Ο φοιτητής να έχει αποστείλει την αίτησή της UCAS, μετά από τις 30 Ιουνίου που ήταν η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων.
  • Ο φοιτητής να μη έχει αποφασίσει ακόμη για τον κλάδο ή το Πανεπιστήμιο που τον ενδιαφέρει.

 

Αναφορικά με την διαδικασία Clearing σημειώνετε ότι αυτή θα αρχίσει την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 7:30π.μ. (ώρα Αγγλίας) και θα συνεχίσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Οι οποιεσδήποτε θέσεις θα παραχωρούνται κατά σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση εκπλήρωσης των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Μέσω του clearing σας παρέχεται η δυνατότητα επιλογής διαφόρων προγραμμάτων σε αρκετά Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 περισσότεροι από 61.300 φοιτητές  βρήκαν θέση μέσω του συστήματος Clearing. Τα 5 πιο δημοφιλή προγράμματα ήταν: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νομική, Τέχνη, Αρχιτεκτονική και Επιστήμη της Πληροφορικής.

Ο ίδιος αριθμός, και ίσως μεγαλύτερος, αναμένεται και φέτος. Πιστεύεται γενικά ότι φέτος θα υπάρχουν περισσότερες κενές θέσεις σε Πανεπιστήμια ακόμα και σε πανεπιστήμια που στο παρελθόν δεν χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο του Clearing. 

Υπάρχει και ένας μικρότερος αριθμός υποψηφίων που θα πάρει ψηλότερους βαθμούς από αυτούς που ανέμεναν. Αυτοί θα μπορούσαν να μπουν στο σύστημα adjustment (προσαρμογή), για να μπουν σε ένα πιο ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο και πρόγραμμα σπουδών. Οι φοιτητές που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με τα Πανεπιστήμια, το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου διότι  οι θέσεις αυτές δεν θα ανακοινωθούν σε κανένα έντυπο.

Στην ιστοσελίδα της UCAS θα δημοσιεύονται όλα τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται. Ο κατάλογος αυτός θα ενημερώνεται συνεχώς από την έναρξη μέχρι την λήξη της διαδικασίας.

Επειδή η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται τηλεφωνικός και απευθείας με το κάθε Πανεπιστήμιο, βεβαιωθείτε ότι  έχετε το σωστό αριθμό τηλεφώνου της υπηρεσίας αυτής. Τα περισσότερα Πανεπιστήμια θα έχουν έναν ξεχωριστό αριθμό για την προσφορά θέσεων μέσω Clearing.

Η εκπαιδευτική υπηρεσία Global S&C Educational Services είναι πάντα στην διάθεση των ενδιαφερομένων για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την πίο πάνω διαδικασία καθώς και την ανάληψη των ενεργειών για εξασφάλιση θέσης σε οποιαδήποτε Πανεπιστήμια που συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 22780250 και 22772244

Chris Picture   

   

 

 

 

 

    Κος. Κρίς Σοφρωνίου

    Ανώτατος Εκπαιδευτικός Σύβουλος

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending