fbpx

Τα 10 μοναδικά κόλπα για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες στις διακοπές!

Οι φωτογραφίες των διακοπών θα σου κρατήσουν συντροφιά όλο το χειμώνα και θα φέρουν εκατοντάδες likes στο προφίλ σου – ειδικά το δεύτερο είναι πολύ πιο σημαντικό από το πρώτο για τους περισσότερους.

Οι φωτογραφίες πάνε πακέτο με τις διακοπές, όσο πιο καλές είναι οι λήψεις, τόσο πιο ανέμελα περνάς στην παραλία, ενώ όσο δεν βλέπεις τα likes σου να αυξάνονται τόσο ξεμένεις με το κινητό στο χέρι, περιμένοντας για ένα θαύμα.

Ηρέμησε, υπάρχει λύση. Αντί να ανεβάσεις τη φωτογραφία με λίγο σώμα, λίγη θάλασσα, λίγο το κοκτέιλ που μόλις πήρες, προσπάθησε να κάνεις τη διαφορά.

 Γι’ αυτό, ακολουθούν σημαντικά tips για να βγάλεις φέτος τις καλύτερες φωτογραφίες στις διακοπές – με αναμενόμενο πανικό στα social media:

1
Τοποθέτησε τα αντικείμενα στην άκρη του κάδρου σου.

Μη βγάζεις άλλες ξενέρωτες και σπαστικά κεντραρισμένες φωτογραφίες – enough πια! Αν βάλεις το αντικείμενο που θέλεις να φωτογραφήσεις (έστω το ποτό σου βρε αδερφέλίιιγο στην άκρη, τραβάει πολύ περισσότερο το μάτι, ξεχωρίζει από τις άπειρες φωτογραφίες που ανεβαίνουν κάθε λεπτό και έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Προσοχή: φρόντισε να έχεις ασορτί χρώμα στο νύχι (για τις κοπέλες)!

2
Άνοιξε λίγο τη θέα σου και βγάζε “συνολικές” φωτογραφίες.

Πολλές φορές, μέσα στον ενθουσιασμό σου να βγάλεις ένα τοπίο, κάνεις τόσο πολύ ζουμάρισμα που πρώτον χαλάς την ανάλυση και δεύτερον δεν δείχνεις το τοπίο ως έχει, παρά μόνο μερικές λεπτομέρειες. Αντί λοιπόν να βγάλεις ένα πολύχρωμο σπιτάκι, ανοίγεις το πλάνο σου, τα βγάζεις όλα μαζί και όχι μόνο αυτά, αλλά και τη φύση από πίσω, τμήμα του ουρανού και τις πολύχρωμες λεπτομέρειες που βρίσκονται στο έδαφος.

3
Φτάσε στα άκρα – αρκεί να μην πέσεις.

Προφανώς και καμία φωτογραφία δεν αξίζει να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή σου (φαντάζομαι δεν ήταν καν ανάγκη να σ’ το πω), αλλά ο παράγοντας του ενθουσιασμού (ο γνωστός και ως wow παράγοντας) θα φέρει όλο και περισσότερα likes στο προφίλ σου. Ο,τιδήποτε εντυπωσιάζει, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, δείχνει τοπία που δε βλέπεις καθημερινά και κόβει την ανάσα, προκαλεί αντίστοιχα ενδιαφέρον και θαυμασμό. Εσύ θα έκανες like σε μια τέτοια φωτογραφία ή… σ’ ένα παγωτό μπανάνα;

4
Απέφυγε να κοιτάς το φακό.

Όχι ότι δε θα καταλάβουμε αν η φωτογραφία είναι αυθόρμητη ή όχι, αλλά καλύτερα να μην ποζάρεις εμφανώς στο φακό. Κάνε ρε παιδί μου ότι κοιτάς αλλού, ότι έχεις χαθεί στις σκέψεις σου, ότι ατενίζεις το μέλλον, ότι μπανίζεις έναν ωραίο ναυαγοσώστη τέλος πάντων. Βρες το καλό σου προφίλ και άσε τα υπόλοιπα στο φωτογράφο! Το θέμα είναι να δημιουργείς στον άλλο την απορία μα-καλά-που-κοιτάει-αυτός/ή και μετά, βροχή τα likes.

5
Δράση που εξάπτει τη φαντασία.

Αντί να φαίνεται η τρομαγμένη γκριμάτσα σου κάθε φορά που κάνεις βουτιά χωρίς να κρατάς τη μύτη σου, καλύτερα να μη δείχνεις καν το πρόσωπό σου. Δώσε κάτι παραπάνω στο φωτογράφο για να καθήσει πίσω σου ενώ βουτάς με τόλμη σε παγωμένα και καταγάλανα νερά ή που πέφτεις με φόρα και στυλ στην πισίνα. Αν δε δείξεις το πρόσωπο σου ενισχύεις το μυστήριο, ενώ τότε η φωτογραφία όντως δείχνει περισσότερο αυθόρμητη, κάτι του στυλ εγώ-βουτιά-έκανα-δεν-ήξερα-ότι-με-τραβούσαν.

Δες: Πώς να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες, χωρίς να είσαι επαγγελματίας

6
Μη σε τρομάζουν τα ηλιοβασιλέματα.

Βγάλε προς τα έξω τη ρομαντική σου πλευρά επιτέλους! Για κάποιους μπορεί να είναι ένα ακόμη φωτογραφικό κλισέ των διακοπών, δεν παύει όμως να είναι και μια φωτογραφία που τραβάει τα βλέμματα. Παρόλα αυτά, ένας τέτοιος ουρανός δε θα χρειαστεί καμία παραπάνω επεξεργασία και κανένα φίλτρο. So simple!

7
Δώσε προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ειδικά αν επισκεφτείς κάποια πόλη του εξωτερικού, κάτι τέτοιες φωτογραφίες ανήκουν στα απόλυτα must. Σ’ αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις αντί να ανεβάσεις ένα ολόκληρο κτήριο – που αρκετές φορές είναι και αδύνατο να χωρέσει – μπορείς να επιμείνεις σε μια μικρή ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, σε μια ανάγλυφη πλευρά που προκαλεί θαυμασμό, σε τμήμα ενός μνημείου και πάει λέγοντας. Πιστεύω μπορείς να κρίνεις αν θα κάνεις focus σε κάτι ή αν θα επιμείνεις στο πανοραμικό πλάνο.

8
Να είσαι πάντα εντός μόδας.

Τσάμπα αγοράζεις τσάντες, μπλουζάκια και αξεσουάρ κάθε τρεις και λίγο; Ένας τέλειος συνδυασμός, το εντυπωσιακό σου τοπ, η μεγάλη και πολύχρωμη τσάντα σου, το trendy floopy καπέλο σου ή τα vintage γυαλιά σου χωράνε σ’ αυτές τις καλοκαιρινές και ανέμελες φωτογραφίες. Ξοδεύεις που ξοδεύεις μια περιουσία για όλα αυτά, ”χρησιμοποιήσε” τα για ακόμη καλύτερες λήψεις!

9
Το τρίτο μάτι ή ο κατάσκοπος.

Βγάζε φωτογραφία κάθε στιγμή φαγητού ή καφέ, χωρίς να είσαι κομμάτι της. Τι δεν κατάλαβες; Μας ενδιαφέρουν τα γεμάτα πιάτα ή το εντυπωσιακό design στον καφέ σου, τα χέρια που είναι έτοιμα να γραπώσουν το φαγητό τους, το ποτήρια γεμάτα με κρασί ή ποτά … με το φακό όμως να είναι το τρίτο πρόσωπο που κατασκοπεύει τη στιγμή. Κάπως έτσι…

10
Πορτοπαράθυρα και πατώματα, κι αυτά μαζεύουν likes.

travelphoto13

Ειδικά αν πρόκειται για έντονους χρωματισμούς, αντιθέσεις, ωραίες σκιάσεις και έμπνευση της στιγμής. Ειδικά όταν το χρώμα στο παράθυρο ταιριάζει με το μανικιούρ σου ή το πάτωμα με το σανδάλι σου και το πλακάκι με το πεντικιούρ σου, τότε – μην το πολυψάχνεις – η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ένα από τα must των διακοπών σου.

 Ξεκίνα να τα εφαρμόζεις και θα τους εντυπωσιάσεις όλους!

Δες επίσης: 3 είδη καλοκαιρινών φωτογραφιών που σίγουρα θα δούμε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending