fbpx

8 σίγουροι τρόποι για να αγχώνεσαι λιγότερο κάθε πρωί!

Υπάρχει κανείς άραγε που να χαίρεται να ξυπνάει νωρίς το πρωί; Το πρωινό ξύπνημα είναι μεγάλο βάσανο, αλλά είναι επίσης και καθοριστικό για να έχεις μια καλή, πολυ καλή μέρα. Κι άσε τα καλοκαίρια, τους χειμώνες – απορώ – πώς μπορείς να αποχωριστείς την κουβέρτα σου; Με τι καρδιά;

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ γι’ αυτή την περίπτωση είναι λίγα πραγματάκια (μπροστά στο τεράστιο καλό που σου κάνουν), έτσι ώστε τα πρωινά σου να είναι πιο χαλαρά, πιο χαρούμενα και πιο άνετα.

 

Δες να μαθαίνεις:

 

1. Ασχολήσου με το πρωινό σου … από το προηγούμενο βράδυ.

nighttask

Βάλε τα σύνεργα του πρωινού σου όλα μαζί σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Όρισε ένα επίπεδο στο ντουλάπι σου που θα είναι ”τα του πρωινού” και εκεί συγκέντρωσε το μέλι, τα δημητριακά, τις μπάρες δημητριακών, το κέικ (γιατί όχι;), το ψωμί του τοστ – ο,τιδήποτε θα σε ευχαριστούσε να φας με το που ανοίγεις το μάτι σου. Μπορείς να το ετοιμάσεις κιόλας, τα mason jars και το ψυγείο σου είναι οι σύμμαχοι σου σ’ αυτή την προσπάθεια για ένα καλύτερο πρωινό.

 

2. … και με το μεσημεριανό που θα πάρεις στη δουλειά.

nighttask2

Ξέρεις τι τρέξιμο γλιτώνεις το πρωί αν έχεις ήδη ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ δυο βασικά γεύματα που σου τρώνε χρόνο; Και θα είσαι πιο χαλαρός/ή το πρωί και μπορεί να κερδίσεις και μερικά λεπτά ύπνου. Ακόμη κι αν θέλεις να πάρεις μαζί σου σάντουιτς, να το φτιάξεις πριν πέσεις για ύπνο και να το βάλεις στο ταπεράκι/αλουμινόχαρτο/σακουλάκι του. Να πώς γλιτώνεις και 10 ολόκληρα λεπτά!

 

3. Βάλε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σου.

benefits-of-drinking-water

Οι ειδικοί λένε ότι αν πιεις νερό με το που ξυπνήσεις, ο μεταβολισμός σου παίρνει τα πάνω του στο λεπτό! Όχι, μην περιμένεις να ξυπνήσεις. Να πας στην κουζίνα για να βάλεις νερό και τότε να το πιεις, στοίχημα ότι θα προτιμήσεις να φτιάξεις καφέ.

 

4. Coffee, please!

nighttask4

Ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία μας βοηθάει να ρυθμίζουμε τα πάντα. Κάπως έτσι, μπορείς να ρυθμίσεις την καφετιέρα σου ώστε να σου φτιάχνει τον καφέ μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι. Ρύθμιση που να στον φέρνει στο υπνοδωμάτιο, δε νομίζω ότι υπάρχει ακόμη. Μπορεί να κοστίζει αρκετά, αλλά συμφωνείς ότι δε θα μετανιώσεις την επένδυση;

 

5. Άσε τις κουρτίνες σου ανοιχτές.

nighttask5

Αυτό το κόλπο το έμαθα σχετικά πρόσφατα, αλλά είναι ένα σούπερ τρικ για να ξυπνήσεις πολύ πιο εύκολα. Μ’ αρέσει που το ξύπνημα δε γίνεται βίαιο, αλλά είναι το πλέον φυσικό με τις πρώτες ηλιαχτίδες. Let the sunshine in τέλος πάντων!

 

6. Βάλε τα ρούχα της γυμναστικής σου σε εμφανές σημείο. 

nighttask6

Δε σου λέω να αρχίσεις το τρέξιμο πρωί-πρωί (αν και θα μπορούσες), αλλά τουλάχιστον πάρ’ τα μαζί και μετά φύγε από το σπίτι. Αν τα έχεις δίπλα σου, δε θα έχεις δικαιολογία ότι δεν τα βρίσκεις, άρα δε θα έχεις δικαιολογία αν δεν πας γυμναστήριο. Ούτε αυτά αξίζουν να χάνεις χρόνο για ψάξιμο με το που ξυπνάς!

 

7. Ετοίμασε 3 υποψήφια ντυσίματα.

messyroom

Σιδερωμένα, ταιριασμένα με τα παπούτσια που τους πάνε, κι αν είσαι κοπέλα, με τη τσάντα -χρωματικά και στο στυλ-, με τα αξεσουάρ που θα διάλεγες σε κάθε περίπτωση. Αυτό ίσως δεν μπορείς να το αποφασίσεις από την προηγούμενη μέρα – ποιος ξέρει άλλωστε με τι διάθεση θα ξυπνήσεις το πρωί; Τουλάχιστον έτσι κερδίζεις χρόνο από το ψάξιμο, το ταίριασμα και το σιδέρωμα που θα έκανες.

 

8. Μην πέφτεις για ύπνο με ακατάστατο σπίτι.

living-room-3-stylish-3-bedroom-student-flat-for-rent-in-barrio-la-latina-of-madrid-carnero-5

Δεν παίζουμε μ’ αυτά! Θες να σ’ τη βαρέσει όταν ξυπνήσεις και να αρχίζεις να συμμαζεύεις; Να πως θ’ αργήσεις, κι αν ξεκινήσεις με αργοπορία, ξέρουμε πόσο στραβά πάει και η υπόλοιπη μέρα συνήθως. Μην αφήνεις ούτε άπλυτα στο νεροχύτη, ούτε τα ρούχα σου απο δω κι απο ‘κεί. Θέλεις να αφήνεις το σπίτι σου συμμαζεμένο φεύγοντας το πρωί, αλλά δεν αξίζει ούτε να χάνεις ύπνο γι’ αυτό, ούτε το λεωφορείο, ούτε τίποτα άλλο.

*Ίσως να βάρυναν κάπως έτσι τα βράδια πριν πέσεις για ύπνο, αλλά είναι 8 πράγματα που αξίζει να μεταφέρεις από το πρωί, στο αμέσως προηγούμενο βράδυ!

Πηγή: y-olo.gr

Δες επίσης: 10 εγγυημένες συνήθειες για να γίνουν λιγότερο δύσκολα τα πρωινά σου!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending