fbpx

EUC: To Ευρωπαϊκό Πανεπ. Κύπρου εγκαινιάζει φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 90kWp

Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας περιβαλλοντικής του πολιτικής και της δέσμευσης του να αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 90kWp στις οροφές του ανατολικού και του νότιου κτιρίου του Πανεπιστημίου

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Total Solar Solutions Ltd (επενδυτής έργου) και Johnsun Heaters Ltd (εργολάβος εγκατάστασης) και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τις 13 Αυγούστου 2015.

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρισμού από την επένδυση θα ξεπερνά τις 148.500 kWh ανά έτος. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 3.712.500 kWh θα διοχετεύονται για άμεση χρήση στα κτίρια του Πανεπιστημίου κατά την διάρκεια των 25 ετών που αντιστοιχούν στην εγγυημένη ζωή του έργου. Από την λειτουργία του φωτοβολταϊκού έργου θα εξοικονομούνται επίσης περίπου 41 τόνοι καυσίμων ετησίως, ενώ οι ρύποι στην ατμόσφαιρα θα μειωθούν κατά 100 τόνους κάθε χρόνο.

Η προώθηση πράσινων πολιτικών, τόσο στην πανεπιστημιούπολη όσο και στην ευρύτερη κοινότητα, αποτελούν δέσμευση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2013 συστάθηκε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου, η οποία αποτελείται από καθηγητές, προσωπικό, εκπροσώπους φοιτητών και εθελοντές με σκοπό να συμβουλεύει την διοίκηση του Πανεπιστημίου για περιβαλλοντικά θέματα, να καταθέτει και να υλοποιεί προτάσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών εργασίας και μάθησης στο Πανεπιστήμιο, καθώς και να προωθεί την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το 2015 το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αξιολογήθηκε από τον εγκυρότερο ανεξάρτητο οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, το QSTOPUNIVERSITIES,με τον υψηλότερο δείκτη 5 αστέρια (5 stars) στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της διεθνοποίησης και της προσβασιμότητας/στήριξης των φοιτητών, καθώς και της εταιρικής ευθύνης. 

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στη Laureate International Universities, τον μεγαλύτερο διεθνή πανεπιστημιακό οργανισμό με 1,000,000 φοιτητές σε 80 πανεπιστήμια σε 28 χώρες τα οποία διακρίνονται για την ποιότητα και την καινοτομία στην εκπαίδευση. 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending