fbpx

10″ to Genius: Εσύ ήξερες πώς δημιουργούνται τα διαφορετικά χρώματα στο κρασί;

Σοφότεροι σε 10 δευτερόλεπτα με τη χρήσιμη/άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

Λογικά έχεις πιει έστω μία φορά κρασί όταν βγήκες έξω (ή σε κάποιο σπίτι λόγω κάποιας περίστασης). Ή, μάλλον άκουσες ότι το κρασί δημιουργείται από τα σταφύλια, έτσι;

Ήξερες όμως ότι δεν παίζει ρόλο τι χρώμα είναι το σταφύλι που δημιουργεί το κάθε είδος κρασιού; Ανεξάρτητα από το χρώμα των σταφυλιών (άσπρο ή κόκκινο), τα επεξεργασμένα-πολτοποιημένα σταφύλια έχουν συχνά γκριζοπράσινο χρώμα.

Για να δημιουργηθεί το κόκκινο κρασί, χρειάζεται μια ειδική διαδικασία ώστε να πετύχει αυτό το κόκκινο χρώμα. Οι φλούδες των σταφυλιών, με ποικιλία στον τύπο του κλήματος, περιέχουν (εκτός από σάκχαρα) καθοριστικές ουσίες για το πόσο ποιοτικό είναι το κρασί.

Εκτός από γευστικές ουσίες, υπάρχουν και οι χρωστικές, όπως η υδατοδιαλυτή ανθοκαϊνη. Επιπλέον, όσες περισσότερες είναι οι χρωστικές ουσίες σημαίνει πως τόσο πιο ώριμο ήταν και το σταφύλι.

Αν σας αρέσει το ροζέ κρασί, πρέπει να ξέρετε πως μόνο λίγες ώρες χρειάζονται για πάρει ελαφρύ ροζ χρώμα ο μούστος. Από την άλλη το λευκό κρασί έχει άλλη διαδικασία. Αν τα σταφύλια του κόκκινου κρασιού πατηθούν γρήγορα, τότε ο μούστος παραμένει άσπρος μιας και πολύ λίγες χρωστικές ουσίες φτάνουν σε αυτόν.

Στην υγειά μας λοιπόν!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending