fbpx

UNISPORTS: Κακός οικοδεσπότης το Ευρωπαϊκό (PHOTOS)

Αφιλόξενο αποδείχτηκε χτες βράδυ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού επικράτησε του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (7-1) στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Γυναικών.

Ξάφνιασε η γηπεδούχος ομάδα αφού προηγήθηκε μόλις στο 1ο λεπτό με κοντινό πλασέ της  Χρυστάλλας Χαραλάμπους κάνοντας έτσι την ιδανική αρχή στο παιχνίδι.

Προσπάθησε να απαντήσει άμεσα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αλλά δυο σουτ της Άντριας Κιρκίνη δεν απείλησαν σοβαρά με το πρώτο να περνά πάνω από τα δοκάρια και το δεύτερο να αποκρούεται σταθερά από την Άντρια Τάκη.

Στην απόλυτη ισορροπία κυλούσε το παιχνίδι με καμία από τις 2 ομάδες να μην μπορεί να επιβάλει το δικό της ρυθμό. Μια άσχημη πτώση, όμως, της Μαρίας Προκόπη, τερματοφύλακα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που προκάλεσε και τον τραυματισμό της (έπαιξε όλο το υπόλοιπο ματς με πρόβλημα) θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στο 16ο λεπτό, ένα σουτ εκτός περιοχής από τη Χαρά Κλεάνθους έγραψε το 2-0 για τις κοπέλες με τα πορτοκαλί ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Πελοπίδα επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια δεξιά  με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της Τάκη χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σχεδόν άμεσα.

Η μπάλα όμως ανεβοκατέβαινε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φάσεις συνέχεια μπροστά από τις 2 εστίες. Σουτ της Χρυστάλλας Χαραλάμπους  αποκρούστηκε από την Προκόπη  με την συνάδελφο της, Τάκη να την μιμείται αποκρούοντας εξ επαφής πλασέ της Ελένης Τουμπή. Η Τουμπή απείλησε εκ νέου με σουτ λίγο αργότερα που αποκρούστηκε ενώ στην εξέλιξη  της φάσης η Άντρεα Οδυσσέως πρόλαβε την Χρυσή Κλείτου  και έδιωξε σε κόρνερ. Πριν την λήξη του ημιχρόνου σου της Χαραλάμπους έγλυψε το δοκάρι με την συμπαίκτρια της Βικεντία Γεωργίου να επιχειρεί πλασέ με την εκπνοή αλλά να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι. Έτσι , το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Πανομοιότυπο ξεκίνημα για το Ευρωπαϊκό και στο δεύτερο μέρος αφού στο 26ο λεπτό (πρώτο της επανάληψης) η Άντρη Αντωνίου με σουτ έκανε το 3-0.

Στο 28ο λεπτό η Αντωνία Πελοπίδα με σουτ λίγο πλάγια δεξιά μείωσε σε 3-1 με τις κοπέλες με τα κόκκινα να μην φαίνονται διατεθειμένες να παρατήσουν το παιχνίδι αφού στην επόμενη φάση η Κιρκίνη δέχτηκε κάθετη πάση, βρέθηκε μόνη απέναντι από την Τάκη με την τερματοφύλακα όμως να αποκρούει το πλασέ αποσοβώντας έτσι το 3-2.

Αυτή ήταν και η φάση του αγώνα αφού στο 38ο λεπτό η Χαρά Κλεάνθους  με κοντινό δεξί πλασέ έκανε τα τέρματα της ομάδας της 4 με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα. Το τέρμα αυτό κάπου έριξε και την ψυχολογία στους φιλοξενούμενους με την γηπεδούχο ομάδα να κάνει ότι θέλει στα επόμενα 5 λεπτά. Στο 40ο λεπτό σουτ της Προκόπη κόντραρε στην Κλεάνθους και κατέληξε στα δίκτυα (5-1) ενώ στο 42ο λεπτό η Χαραλάμπους βγήκε μόνη απέναντι στην Προκόπη, την πέρασε και πλάσαρε για το 6-1.

Στο 43ο λεπτό ένα σουτ της Άντριας Κιρκίνη σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών της Τάκη με το 6-2 να μην γίνεται ποτέ αφού στο επόμενο λεπτό η Αντωνίου με πλασέ από τα αριστερά έκανε το 7-1 που έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι, το Ευρωπαϊκό έφτασε τις 2 νίκες και τους 6 βαθμούς (έχοντας και παιχνίδι λιγότερο) αφήνοντας τους χτεσινούς του αντιπάλους στους 3.

Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τάκη Α., Αντωνίου Α., Κλείτου Χρ., Χαραλάμπους Χ., Φιλίππου Π., Κυριάκου Α-Μ., Κλεάνθους Χ., Γεωργίου Β., Στραύζοπούλου Χ..

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Νικολάου Δ., Κιρκίνη Α., Λιν Α., Προκόπη Μ., Μαλλιαρού Β., Πελοπίδα Α., Οδυσσέως Α., Τουμπή Ε., Μαγνήτη.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending