fbpx

UNISPORTS: Νίκησε και σφράγισε την 2η θέση (PHOTOS)

Πολύ ενδιαφέρον αγώνας διεξήχθη χθες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαρας Γυναικών. Νικήτρια αναδείχθηκε η γηπεδούχος αφού επικράτησε με 62-30 σφραγίζοντας έτσι την 3η θέση.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι 2 ομάδες μοιράζονταν την δεύτερη θέση με 6 βαθμούς  με τον μεταξύ τους αγώνα να παίρνει χαρακτήρα ζωής και θανάτου αφού ο ηττημένος θα έμενε στην 3η θέση.

Παίζοντας στο σπίτι του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου μπήκε πολύ δυνατά παίρνοντας προβάδισμα 5-0. Οι φιλοξενούμενες του Ευρωπαϊκού σοκαρισμένες, έκαναν αρκετά λάθη τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση με αποτέλεσμα οι μπλε να πάρουν σημαντική διαφορά με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου της τάξης των 17 πόντων (21 – 4).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πορτοκαλί άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα μέσα στο παρκέ περιορίζοντας την επιθετική ισχύ του Πανεπιστημίου Κύπρου ενώ την ίδια ώρα άρχισαν να μεταφέρουν περισσότερες μπάλες στην αντίπαλη μπασκέτα. Ως αποτέλεσμα αυτού, στα μισά του δεκαλέπτου και στο πρώτο ταιμ-άουτ το επιμέρους σκορ ήταν στο 2-4 (23-8). Το μικρό διάλλειμα «ξύπνησε» τις γηπεδούχες που με την επανέναρξη του παιχνιδιού θυμήθηκαν τον καλό εαυτό του πρώτου δεκαλέπτου με το ημίχρονο να κλείνει στο 38 – 10.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στο Ευρωπαϊκό. Οι πορτοκαλί ανέβασαν ρυθμούς, αφού έβλεπαν την νίκη να απομακρύνεται βελτιώνοντας την αμυντική του συμπεριφορά, βρίσκοντας ταυτόχρονα και περισσότερους διάδρομους στην επίθεση. Με το επιμέρους σκορ λοιπόν, να κλείνει στο 3-10 οι 2 ομάδες οδηγήθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά 41 – 20.

Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ήταν και το πλέον ισορροπημένο αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό στην επίθεση ενώ το Ευρωπαϊκό συνέχισε την αντεπίθεση του. Έτσι στο 5ο λεπτό (35ο του αγώνα) η φωτεινή πινακίδα έγραφε 54-28 με την κούραση όμως να κάνει την εμφάνιση της στα πόδια και τα χέρια των καλαθοσφαιριστριών και τον δυο ομάδων. Η κόρνα της λήξης βρήκε τις γηπεδούχες να παίρνουν την νίκη με 62-30 να φτάνουν τους  8 βαθμούς με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν ένα πόντο και να φτάνουν στους 7.

Στον άλλο αγώνα της αναμέτρησης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα αφού το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν συμπλήρωσε 5άδα για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Έτσι το παιχνίδι κατοχυρώθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με σκορ 20 – 0 και οι μπασκετμπολίστριες του Μιχάλη Ματσεντίδη υπερασπίστηκαν τον περσινό τους τίτλο επάξια!

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γαλιατσάτου Α., Μανιμανάκη Χ., Ανδρέου Π., Παπαγιάννη Α., Μύθιλλου Ε., Τζιαμάλη Η., Αθανασίου Ν., Παντζιαρά Ε., Ιωάννου Λ., Γεωργίου Ε., Αναξαγόρου Α.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Καζαντζιάν Α.,Τσολιά Π., Τσολιά Μ., Παπά Μ., Γεωργίου Ε., Κλόκκαρη Π., Παπαστάμου Χ., Λεβέντη Μ., Νικολακοπουλου Σ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending