fbpx

Έναρξη σπουδών στη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2016

Τα βρετανικά πανεπιστήμια όπως όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είχαν καθιερώσει, τόσο για το προπτυχιακό (Bachelors) όσο και για το μεταπτυχιακό (Master), μια ακαδημαϊκή έναρξη, τον Σεπτεμβρίο.

Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με την ύπαρξη 2 ακαδημαϊκών περιόδων έναρξης σπουδών τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο με στόχο να ικανοποιήσει το πάγιο και δίκαιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας, δίνοντας την ευκαιρία ειδικά των φοιτητών που καθυστέρησαν να ικανοποιήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες εγγραφής τον Σεπτέμβριο, είτε για λόγους υπηρεσίας στην Ε.Φ είτε για λόγους που αφορούν τις διαδικασίες που τηρούν τα ελληνικά πανεπιστήμια είτε για άλλους προσωπικούς λόγους.

Στην ουσία oι φοιτητές με την εγγραφή τους τον Ιανουάριο επωφελούνται μιας ολόκληρης χρονιάς ή καλύτερα εννέα μηνών ακαδημαϊκής φοίτησης ενώ, χωρίς αυτή τη δυνατότητα, καθηλώνονται αδρανοποιημένοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους. Αντίθετα τους παρέχεται μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να αξιοποιήσουν το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, για ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων είτε αυτές αφορούν ακαδημαϊκά προσόντα είτε άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις εγγραφής.

Αυτό όμως δεν ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια και για όλους τους κλάδους σπουδών. Χρειάζεται πρόσθετος χρόνος για να εφαρμοστεί σε όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια και για όλους τους προσφερόμενους κλάδους σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του πανεπιστήμιου που τους ενδιαφέρει και να ελέγξουν εάν υπάρχει έναρξη και τον Ιανουάριο. Επίσης η εκπαιδευτική υπηρεσία S&C Global Educational Services μπορεί να ενημερώσει για τα πανεπιστήμια και τους κλάδους που προσφέρονται τον Ιανουάριο και κυριότερα να εξασφαλίσει και θέση στον ενδιαφερόμενο.

Οι κύπριοι φοιτητές που θα πάνε για σπουδές τον Ιανουάριο θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο όπως και οι φοιτητές που αρχίζουν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο. Αυτό το δάνειο καλύπτει όλα τα δίδακτρα του φοιτητή κατά την διάρκεια των σπουδών του και η αποπληρωμή ξεκινά όταν ο φοιτητής εργοδοτηθεί και βγάζει πάνω από £25.000 στερλίνες τον χρόνο. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η δόση της πληρωμής για το φοιτητικό δάνειο δεν ξεπερνά τις £30στερλίνες το μήνα.

 

Κρίς Σωφρονίου,

Διευθύνων Σύμβουλος

GLOBAL EDUCATION

Τηλ. 22 780250

Ε-mail: info@globaleducationcy.com

Website: www.globaleducationcy.com

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending