fbpx

Εξαιτίας των κινητών η συγκέντρωση μας είναι μικρότερη από… ενός χρυσόψαρου!

Μια έρευνα της Microsoft εξέτασε το πώς επηρεάζει η χρήση των social media στο κινητό την ικανότητα συγκέντρωσης.

 

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι άνθρωποι έχουν χειρότερη ικανότητα συγκέντρωσης από τα χρυσόψαρα, και ο λόγος είναι τα κινητά μας.

25TH_SMART_PHONE_1093718f

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Microsoft, στηρίζεται σε έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 2.000 Καναδούς που συμμετείχαν σε online παιχνίδια, προκειμένου να προσδιοριστεί η επίδραση που έχουν οι φορητές συσκευές και η αυξημένη διαθεσιμότητα των ψηφιακών μέσων στην καθημερινή ζωή. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα για την παρακολούθηση 112 ατόμων.

 

Η διάρκεια ικανότητας συγκέντρωσης έχει μειωθεί, και κατά μέσο όρο από τα 12 δευτερόλεπτα που ήταν το 2000 έχει φτάσει τα 8 δευτερόλεπτα, ενώ του χρυσόψαρου είναι 9 δευτερόλεπτα.

moving

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, χάρη στην επιθυμία μας να είμαστε πάντα συνδεδεμένοι, μπορούμε να πραγματοποιούμε πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Όμως η διάρκεια ικανότητας συγκέντρωσης έχει μειωθεί, και κατά μέσο όρο από τα 12 δευτερόλεπτα που ήταν το 2000 έχει φτάσει τα 8 δευτερόλεπτα. Ένα χρυσόψαρο έχει ικανότητα συγκέντρωσης προσοχής 9 δευτερόλεπτα.

 

«Ξέρουμε ότι οι ζωές των καταναλωτών είναι όλο και περισσότερο ψηφιακές, είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά», είπε η Alyson Gausby από την Microsoft Canada. «Βλέπουμε ότι τα νέα περιορίζονται σε 140 χαρακτήρες, ότι οι συζητήσεις περιορίζονται σε emojis και θέλαμε να κατανοήσουμε με ποιον τρόπο αυτό επηρεάζει τους Καναδούς».

 

Μεταξύ των ευρημάτων της μελέτης είναι η μειωμένη μας ικανότητα να διατηρήσουμε την προσοχή μας κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων:

Smartphonecouple

Το 44% δήλωσε ότι ήταν πραγματικά δύσκολο να επικεντρωθεί και να παραμείνει εστιασμένο σε μια εργασία, ενώ το 37% δήλωσε αδυναμία για την καλύτερη δυνατή χρήση του χρόνου στη δουλειά.

Πηγή: lifo.gr

Δες επίσης: Είσαι εθισμένος/η στο κινητό σου;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending