fbpx

CUT: Το ΤΕΠΑΚ εισάγει το θεσμό της “περιστασιακής φοίτησης”

Την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, νοουμένου ότι κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρακολουθούν μεμονωμένα μαθήματα προσφέρει από φέτος το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενεργοποιώντας το θεσμό της ‘περιστασιακής φοίτησης’. Τα μαθήματα μπορεί να είναι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου, όπως παρουσιάζονται για το Εαρινό Εξάμηνο 2015/16 στην ιστοσελίδα http://bit.ly/1Z4hIn3.

Βασικός στόχος του θεσμού είναι ο εμπλουτισμός γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών των συμμετασχόντων μέσα από την φοίτηση σε ένα σύγχρονο και υψηλής ποιότητας μαθησιακό περιβάλλον. Οι φοιτητές ‘περιστασιακής φοίτησης’ θα έχουν τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των τυπικών φοιτητών, ενώ καταβάλλουν τα ίδια δίδακτρα που καταβάλλουν και οι φοιτητές αντιστοιχίας, δηλαδή €80 ανά ECTS (συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηριακών μαθημάτων).

Οι περιγραφές των προσφερομένων μαθημάτων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα κάθε Τμήματος και οποιεσδήποτε περεταίρω πληροφορίες ή βοήθεια μπορούν οι υποψήφιοι να τις εξασφαλίσουν στο τηλέφωνο 25002597 ή μέσω email στο studies@cut.ac.cy. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων για το Εαρινό Εξάμηνο, όπου αναφέρονται οι μέρες, οι ώρες και οι χώροι διεξαγωγής των μαθημάτων, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχει οποιοδήποτε άτομο έχει απολυτήριο σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ηλεκτρονικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Πανεπιστημίου, μέχρι και την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, στο http://bit.ly/1Z2Bfiu. Οι αιτήσεις θα προωθηθούν άμεσα στα Τμήματα τα οποία και θα αποφασίσουν. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την έκβαση του αποτελέσματος με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα http://bit.ly/1Z4hIn3 ενώ το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων στα τηλέφωνα 25002710 και 25002711.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending