fbpx

Genius: Ήξερες γιατί πρέπει να προτιμάς τον κυπριακό καφέ;

Είτε σου αρέσει είτε όχι, είτε είσαι άνδρας ή κοπέλα, καιρός να μάθεις να πίνεις κυπριακό καφέ! Οι λόγοι; Πολλοί και σημαντικοί!

Ήξερες ότι ο κυπριακός καφές βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου; Έχει σπουδαία αντιοξειδωτικά εναντίον του καρκίνου, ειδικά στον καρκίνο του οισοφάγου, του φάρυγγα και του στόματος. Επίσης βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και μείωση του κινδύνου για διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα!

Ο τρόπος που φτιάχνεται ο κυπριακός καφές, προσφέρει την πιο μικρή περιεκτικότητά καφεΐνης (40 mg/φλιτζάνι), σε σχέση με άλλους καφέδες. Γιατί; Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της καφεΐνης κατακρατείται στο ίζημα του την ώρα που ψήνεται.

images

Έτσι, μπορείς να τον απολαύσεις και 5 φορές μέσα στη μέρα, χωρίς να φοβάσαι για την μερήσια πρόσληψη σε καφεΐνη (300 mg), και κερδίζοντας όλες τις θετικές ιδιότητες της καφεΐνης (πνευματική εγρήγορση, μνήμη, συγκέντρωση).

Βοηθά στο αδυνάτισμα! Η συνεργασία αντιοξειδωτικών με την καφεΐνη, αυξάνουν τη θερμογένεση. Έτσι, λειτουργεί ομαλά ο μεταβολισμός και η κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες ή λιπαρά (για όσους ανησυχούν). Αυτό όμως αν ΔΕΝ προσθέσετε ζάχαρη. Γι’ αυτό, καλύτερα να διαλέξετε ένα σκέτο καφέ!

Στην υγειά σας λοιπόν!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending