fbpx

“Τι δεν σου λείπει από την Κύπρο;” 15 Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό απαντούν!

Περίμενα πώς και πώς να έρθει το 2016, μια χρονιά πολύ σημαντική για εμένα.  Το 2016 απολύομαι από το στρατό, φεύγω για σπουδές στο εξωτερικό και ξεκινώ τη δική μου ζωή ως ενήλικας.  Άραγε είναι ωραία να σπουδάζεις εκτός Κύπρου; Να ζεις μακριά από τη χώρα σου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Σε πολλούς φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, τους λείπουν η οικογένεια τους, οι δικοί τους άνθρωποι, η ξέγνοιαστη και ανέμελη ζωήΤι είναι αυτό όμως που δεν τους λείπει από την Κύπρο; Υπάρχει κάτι που δεν νοσταλγούν καθόλου από τη χώρα που μεγάλωσαν;

Οι απαντήσεις 15 Κύπριων φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Κύπρου, ακολουθούν πιο κάτω:

 

  • Λοιπόν, που την Κύπρο δεν μου λείπει το ότι για να φκω που σπίτι να πιω ένα ποτό, πρέπει να ντυθώ όπως την πρωτοκουμέρα, αλλιώς εν να φαίνομαι όπως τη μούγια μες το γάλα. Α, και η κυπριακή τηλεόραση!

Γεωργία Ζαχαριάδη – Αγγλία

woman club

 

  • Από την Κύπρο δεν μου λείπει:

1. Το γεγονός ότι όπου και να πας όλοι σε κοιτάζουν από πάνω μέχρι κάτω, λες και πρώτη φορά βλεπουν άνθρωπο στη ζωή τους. Δεν γίνεται να πας κάπου για καφέ και να μην σε κατακρίνουν (Ίσως φταίει το γεγονός πως σχετικά είμαστε ένας μικρός λαός).

2. Το ότι οι άνθρωποι σε μερικά ζητήματα είναι πολυ στενόμυαλοι. Δεν έχουν κριτική σκέψη και λειτουργούν σαν ένα κοπάδι από άβουλα πρόβατα που ότι τους πουν κάνουν.

3. Το ότι πιστεύουν πως σαν λαός είμαστε οι καλύτεροι, αντί να προσπαθούν για το καλύτερο και να βελτιώνονται.

4. Τέλος, το αίσθημα της ανωτερότητας που έχουν κάποιοι άνθρωποι.

Μύρια – Πολωνία

 

  • Το σχολείο! Όλα τα άλλα μου λείπουν.

M. Φ. – Ελλάδα/Θεσσαλονίκη

school1

 

 

  • Οι απρόσεχτοι οδηγοί.

Παναγιώτα Μιχαήλ – Γερμανία

 

  • Η νοοτροπία του Κυπραίου!

A. Γ. – Ελλάδα/Αθήνα

cypriot family

 

  • Δεν μου λείπει το ότι για να πάω club πρέπει να βάλω τακούνια τζιαι να μεν μπορώ να χορέψω όπως θέλω, γιατί εν να με θωρούν ούλλοι τζιαι να σχολιάζουν. Ή το ότι για να φκω έξω να διασκεδάσω, πρέπει να φάω μια περιουσία, γιατί εν ακριβή η διασκέδαση στη Κύπρο.

Άνθια – Αγγλία

 

Ο έλεγχος που τη μάμμα μου φυσικά!

Μ.Ι. – Ελλάδα/Πάτρα

cypriot mother

 

  • Λοιπόν, πιστεύω ότι δεν μου λείπουν τα clubs, επειδή γενικά στο εξωτερικό (και τωρά που είμαι Γερμανία) έχει διαφόρων ειδών, όπως: salsa club, και r’ n’ b, και δεν ακούμε τα ίδια τραγούδια συνέχεια, όπως ακούμε στην Κύπρο.

Μ.Κ. – Γερμανία

 

Η αναρή, το χαλλούμι τζιαι η σσιεφταλιά.  Η μάμα μου έφερεν μου πολλά τζιαι τρώω συνέχεια δακάτο. Εν τα επεθύμησα καθόλου!

Ρ. Ανδρέου – Ελλάδα/Αθήνα

halloumi

 

  • Ο κόσμος: Ότι τζιαι να κάμεις, εν να το σχολιάσουν τζιαι να κουτσομπολέψουν ούλλοι!

Κατερίνα – Ελλάδα

  • Τα άσχημα μέσα συγκοινωνίας – ανύπαρκτα δηλαδή-, οι μικροί δρόμοι με τα πολλά κυρτώματα.  Δεν μου λείπει η αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι – παρόλο που μου αρέσκει το καλοκαίρι.  Τέλος, δεν μου λείπει η στενόμυαλη κοινωνία της Κύπρου – έννεν καθόλου open-minded

Βικτώρια – Γερμανία

driver

 

  • Δεν μου λείπει καθόλου η ακρίβεια των πραγμάτων – γενικά η ζωή εν λλίον ακριβή στην Κύπρο, σε σχέση με άλλες χώρες… Τζιαι γενικά δεν μου λείπουν οι Κυπραίοι, που έννεν καθόλου φιλικοί…

Χριστίνα – Αμερική

 

  • Δεν μου λείπει η ανυπαρξία Sports Centers – χώροι όπου κάνεις διάφορες δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις δικό σου εξοπλισμό.

Γιώργος – Αγγλία

 

 

  • Από την Κύπρο δεν μου λείπει η θάλασσα. Προτιμώ τις πισίνες!

Ιωάννης – Βέγλιο

 

  • H βλακεία!! 

Χ.Θ. – Βουλγαρία

Lazy-Pathetic-Cypriot

 

Με ποιον/α από τους πιο πάνω θα συμφωνούσες περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending