fbpx

3+1 «ιδιοτροπίες» όλων των Κυπρίων φοιτητών όταν πηγαίνουν ERASMUS!

Μερικοί από εμάς που επιθυμούσαμε να φύγουμε για σπουδές στο εξωτερικό, αλλά δεν καταφέραμε να το κάνουμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που όλοι σίγουρα θα ακούσατε: το Erasmus.

Από την προσωπική μου εμπειρία που είχα, με το που προετοιμάζεσαι να φύγεις, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι θα λείπεις για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, από την Κύπρο. Έτσι, θέλεις να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς, μακριά από τη ρουτίνα και την πίεση που είχες στο Πανεπιστήμιο σου.

Αν επιλέξεις μια χώρα εκτός της Ελλάδας, ως «typical» Κύπραιος, δεν μπορείς να μην έχεις και τις ιδιοτροπίες (που για κάποιους άλλους είναι παράλογες και υπερβολικές).

 

Ποιες είναι αυτές;

 

1. Παίρνεις όλο το σπίτι μαζί σου!

1η

Έρχεται η στιγμή που ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας. Έχουμε την εντύπωση ότι με το να πάρουμε όλο το σπίτι μαζί μας δεν θα εύρουμε κάτι άλλο να διαμαρτυρηθούμε ότι μας λείπει. Φεύγουμε για 5 μήνες και χρειαζόμαστε φορτωτική να τα πάρουμε στο αεροδρόμιο. Αφήνουμε βέβαια και κάποια πίσω της μαμάς μας να μας τα στείλει με courier μετά που καμιά εβδομάδα. Λες και στη χώρα που πάμε δεν υπάρχει τίποτε να αγοράσουμε αν χρειαστούμε κάτι.

 

2. Συνεννόηση… “μπουζούκι”!

2η

Πηγαίνουμε σε μια ξένη χώρα και αντί να προνοήσουμε εμείς, ώστε να ξέρουμε τα βασικά μιας γλώσσας για να συνεννοηθούμε, έχουμε την απαίτηση όλοι οι άλλοι να μιλούν Αγγλικά. Ξεκινούμε να τους ζωγραφίζουμε για να καταλάβουν οι άνθρωποι τι θέλουμε να τους πούμε, και μετά από ώρα (γιατί δεν είσαι και ο Picasso), γίνεται η συνεννόηση «μπουζούκι». Στο τέλος, η νοηματική γλώσσα και το παιχνίδι της παντομοίμας είναι αυτά που μας σώζουν (κάπως)!

 

3. Συγκατοίκηση με ξένους… ΠΟΤΕ!

akatastato

Και να που έρχεται η στιγμή που πρέπει να εύρουμε σπίτι. Το πιο φυσιολογικό για τους υπόλοιπους φοιτητές που κατάγονται από άλλες χώρες –εφόσον είμαστε φοιτητές Erasmus-, είναι να βρεις ένα σπίτι με ακόμα 5-6 άτομα και να το μοιράζεσαι. Πού να ακούσει ο Κυπραίος όμως έτσι πράμα; Παθαίνει 3 εγκεφαλικά και 2 καρδιακά. Δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να μένει σε ένα σπίτι με ακόμα 5 άτομα από όποια χώρα φανταστείς και να του μπαίνουν ιδέες ότι μπορεί:

  • να μην καθαρίζουν,
  • να είναι ακατάστατοι,
  • να πίνουν τα ποτά τους όλοι μέρα
  • και να κάμουν επί καθημερινής βάσεως parties στο σπίτι.

Εννοείται ότι θέλουμε να τους γνωρίσουμε, να κάμουμε φιλίες, αλλά όχι και να κοιμόμαστε και μαζί τους!

 

4. Σαν το κυπριακό φαΐ δεν θα βρούμε πουθενά αλλού!

4η

Την ώρα που συνειδητοποιούμε ότι πεινάσαμε, τρώμε μία φορά fast food, δύο φορές και στην τρίτη φορά καταλαβαίνουμε ότι πρέπει και να μαγειρέψουμε. Σε κάποια στιγμή (ότι εύρουμε να αγοράσουμε δηλαδή) -εκτός από sandwich που όλοι ξέρουμε να κάνουμε-, έρχεται η φάση που πέφτουν απανωτά τα τηλεφωνήματα στην μάμμα στην Κύπρο, να μας πει καμιά συνταγή ή για να της πούμε στο τέλος ότι είχε δίκαιο που ήθελε να βάλουμε μέσα στις τσάντες μας και κανένα χαλούμι, μαζί με τα κουπέπια της!

 

Συμφωνείς με τις πιο πάνω ιδιοτροπίες ή νομίζεις ότι υπάρχουν κι άλλες; Αν ναι, μοιράσου τις!

 

Δες επίσης: Οι 5 καλύτεροι λόγοι για να πειστείς να πάεις Erasmus (Cypriot version)!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending