fbpx

Facebook Reactions: Οδηγός χρήσης για μην νευριάσεις κανένα!

Αφού πήραμε μια πρώτη γεύση των Facebook Reactions αυτές τις μέρες, καιρός να μάθουμε τα “πρέπει” και τα “μην” στη χρήση τους. Ειδικά στην κυπριακή κοινωνία, που ότι κάνει ο καθένας θα μαθευτεί πρώτα στο Facebook και ύστερα οπουδήποτε αλλού!

Δηλαδή με απλά λόγια, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να επιλέγουμε για να δείχνουμε την αντίδραση μας σε κάποιο post, φωτογραφία, event κτλ. που κάνουν οι φίλοι μας στο Facebook.

 

 

Οι 5 κανόνες λοιπόν έχουν ως εξής:

 

Κανόνας Νο.1: Μεν βάλεις το “Angry” άμαν πει κάτι κάποιος που εν συμφωνείς μαζί του

1444473037-7008-facebook_reactions-angry-624x351

Εννοείται εν πολλά εύκολο να το κάμεις. Τζιαι εννοείται επίσης ότι μπορεί να έχει το άδικο του άλλου κόσμου. Αλλά είτε διαφωνείς μαζί του για πολιτικούς λόγους, είτε για την ομάδα σας, είτε για τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο (είτε για Ο,ΤΙ σου κατεβεί), απλά “ΜΗΝ“! Εν χρειάζεται το “Angry” reaction (ούτε οτιδήποτε άλλο, αν με ρωτάς).

 

Κανόνας Νο.2: Βάλε το “Love” άμαν θέλεις να δείξεις αγάπη, όι για να κάμεις show

Screen_Shot_2015-10-08_at_11.28.05_AM.0.0.png

Με τούτο τον τρόπο δείχνεις ότι νοιάζεσαι για τον άλλο, τζιαι εν κάμνεις ένα τυπικό “Like” απλά για να το κάμεις. “ΜΗΝ” βάλεις το “Love” για να κολλήσεις κάποιου/ας ή για να φανεί ότι “τάχααγαπάς τον/την.

 

Κανόνας Νο.3: Μεν βάλεις το “Haha” σε άκυρα posts, που συνέχεια λαλούν τα ίδια τζιαι τα ίδια.

Facebook-reactions-496761

Ok εγελάσαμε μια φορά με κάποιο σχόλιο που είπε ο άλλος για κάτι που έγινε (ή γίνεται ακόμα). Εν ανάγκη κάθε φορά που το λαλεί, να του βάλλεις τζι’ άλλο “Haha“; Πόσες φορές εγέλασες που τ’ αλήθκεια; Εκτός τζι’ αν το βάλλεις τζιαι τούτο τυπικά (όπως ήταν κάποτε το lol).

 

Κανόνας Νο.4: Βάλε το “Wow” σε σημαντικά νέα (ή life events) για τη ζωή κάποιου φίλου/γνωστού σου

wow

Ταιριάζει περισσότερο το “Wow” από ένα απλό “Like” και θα σε γλιτώσει από τον “κόπο” να στείλεις προσωπικό μήνυμα με “Συγχαρητήρια” και όλα τα επακόλουθα.

 

Κανόνας Νο.5: Μεν βάλεις το “Sad” άμαν τύχει κάτι καλό του άλλου, που απογοητεύκει σε ΕΣΕΝΑ 

inarelationship
Εν καλά να θυμάσαι ότι υπάρχουν τζι’ άλλοι χρήστες στο Facebook που βλέπουν τζιαι σχολιάζουν. Επειδή έκαμε νέα σχέση ο/η πρώην σου, εν θα του βάλεις ένα “Sad” επειδή εκακοφάνηκε σου εσένα. Ούτε εν να το βάλεις αν επέρασε τις εξετάσεις του κάποιος τζι’ εσύ έμεινες το μάθημα. Ούτε αν ήβρε κάποιος κάπου δουλειά τζι’ εσύ είσαι άνεργος ακόμα. Κάποια πράματα εν καλά να τα κρατάς για τον εαυτό σου (ή κάπου που εν θα τα δουν οι εμπλεκόμενοι)!

 

Αν σου τύχει κάτι παράξενο με τα νέα Facebook Reactions, περιμένουμε να μας το πεις!

 

Δες επίσης: Πώς έπρεπε να ονομαστούν τα Reactions του Facebook αλά κυπριακά;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending