fbpx

UNISPORTS: Εφτά γκολ, τρεις βαθμοί (PHOTOS)

Την πρώτη του νίκη στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φούτσαλ Ανδρών πανηγύρισε χτες το Πανεπιστήμιο  Frederick επικρατώντας του Πανεπιστημίου Κύπρου με 7-2. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Μακρής,  Καραολής και  Κυριάκου να σημειώνουν από 2 τέρματα ενώ για τους φιλοξενούμενους που γνώρισαν την 3η σερί ήττα και τα 2 τέρματα σημείωσε ο Παπαναστασίου με τον τερματοφύλακα Αναστασίου να είναι ο MVP  της ομάδας του με σωρεία επεμβάσεων.

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν στον αγώνα οι γηπεδούχοι θέλοντας να βάλουν νωρίς-νωρίς τις βάσεις για το τρίποντο και τα κατάφεραν αφού στο 10’ το σκορ ήταν ήδη 3-0. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4’ με σουτ εντός περιοχής ο Μαρίνος Καραολής. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου φανερά ξαφνιασμένο και με πολλά αμυντικά κενά προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα αλλά το σουτ του Αντρέα Χατζηγεωργίου απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ ο Μάνος Πολυβίου. Αντί λοιπόν του 1-1 ήρθε το 2-0 στο 8’ με πλασέ του Χριστόφορου Μακρή και το 3-0 στο επόμενο λεπτό με πλασέ του Κυριάκου Χήρα και αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί σουτ του ίδιου φουτσαλιστή που απέκρουσε ο Νικόλας Αναστασίου.

Παρά το αρχικό σοκ, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να ξαναμπούν στο παιχνίδι και τα κατάφεραν  μειώνοντας στο 14’ σε 3-1 με σουτ του Άγγελου Παπαναστασίου εντός περιοχής. Προηγουμένως, είχε προηγηθεί ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Φώτη Ξενοφώντος με τον Μάνο Πολυβίου με τον επιθετικό των μαυρόασπρων να πλασάρει και τον τερματοφύλακα να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Η διαφορά των 2 τερμάτων δεν έμελε να κρατήσει για πολύ όμως αφού στο 17’ ο Καραολής με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 4-1 για τους γαλάζιους μετά από συνδυασμό με τον Μακρή. Πήρε ξανά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη συνέχεια, για να μειώσει ξανά πριν τη λήξη του ημιχρόνου αλλά πλασέ του Φώτη Ξενοφώντος και  τετ-α-τετ του Άγγελου Παπαναστασίου αποκρούστηκαν από τον Πολυβίου.

 Το Frederick από την άλλη, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι λίγο έλειψε να διευρύνει το προβάδισμα του ακόμα περισσότερο αλλά σουτ εκτός περιοχής του  Μάριου Κυριάκου απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα ο Νικόλας Αναστασίου. Τελευταία ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Άγγελο Παπαναστασίου να σουτάρει αλλά την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι σε ένα γεμάτο από φάσεις και γκολ ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τέρμα για τους γαλάζιους με τον  Μάριο Κυριάκου με σουτ από αριστερά να καταφέρνει ότι δεν κατάφερε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (5-1). Ο Χατζηγεωργίου έχασε χρυσή ευκαιρία για να μειώσει στη συνέχεια αλλά μόνος απέναντι από την εστία κατάφερε να στείλει την μπάλα στα χέρια του Πολυβίου.

 Το 5-2 ήρθε τελικά στο 31’ όταν ο Παπαναστασίου έκανε το πλασέ από κοντά, ο Πολυβίου απέκρουσε με τον φουτσαλιστή του Πανεπιστημίου Κύπρου όμως να παίρνει το ριμπάουντ και να μειώνει. Έχοντας όμως μικρό ρόστερ έναντι των γαλάζιων, οι φιλοξενούμενοι κάπου φάνηκε να μένουν από δυνάμεις με το Frederick να επιτίθεται κατά κύματα. Και αφού 2 σουτ του Κωνσταντίνου Ορφανίδη αποκρούστηκαν από τον Αναστασίου (κράτησε ζωντανή την ομάδα του με πολλές σωτήριες επεμβάσεις σε όλο το παιχνίδι) ήρθε στο 37’ ο Μάριος Κυριάκου με πλασέ από αριστερά να κάνει το 6-2.

Φάουλ του Αντρέα Ξενοφώντος για το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποκρούστηκε από τον Πολυβίου για να ακολουθήσει η φάση του αγώνα όταν ο Λάζαρος Υπερμάχου πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αναστασίου στέλνοντας την προς τα δίκτυα με τον Χατζηγεωργίου όμως να αποκρούει προ της γραμμής πριν γίνει το 7-2. Και αφού και οι 2 ομάδες συνέχισαν να παλεύουν στον αγωνιστικό χώρο με ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν, λίγο πριν τη λήξη (49’) ο Χριστόφορος Μακρής βρήκε τον Αναστασίου εκτός εστίας και με σουτ έγραψε το τελικό 7-2.

Πανεπιστήμιο Frederick Cyprus: Μακρής Χρ., Χήρας Κ., Ορφανίδης Κ., Δημητρίου Στ.,Chifasa Κ., Υπερμάχου Λ., Κυριάκου Μ., Καραολής Μ., Μακρής Μ., Πολυβίου Μ., Χατζηγεωργίου Χρ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ξενοφώντος Α., Αναστασίου Ν., Ξενοφώντος Φ., Χατζηγεωργίου Α., Παπαναστασίου Α., Αριστοτέλους Γ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending