fbpx

“Καληνύχτα” Ευρώπη!

Mη σηκώνεις το βλέμμα από το απόλυτο χάος που επικρατεί γύρω σου. Μην το αγνοήσεις επειδή συμβαίνει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Μην το αγνοήσεις επειδή οι νεκροί στις θάλασσες του Αιγαίου δεν είναι “Ευρωπαίοι”. Μείνε εκεί, γιατί η “κρίση” φόρεσε το χειρότερο της πρόσωπο. Σε βομβάρδισε με μνημόνια, σου διέλυσε κάθε ελπίδα και όνειρο για το μέλλον, σου στέρησε το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά μην την αφήσεις να σου πάρει ότι έχει απομείνει – την ανθρωπιά! 

dixos-telos-i-tragodia-sto-aigaio-stous-32-oi-nekroi-prosfuges-ta-perissotera-brefi-kai-mikra-paidia

 

Μην σηκώνεις το βλέμμα, από τα χιλιάδες παιδιά που “ταξιδεύουν” στην πολιτισμένη τους Ευρώπη, “απειλώντας” την υποτιθέμενη τους Δημοκρατία, με μόνη ελπίδα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όπως αξίζει σε κάθε παιδί, σε κάθε άνθρωπο. Όσο εσύ αποζητάς μια υλιστική ζωή που κάποιοι σου έχουν επιβάλει, χωρίς καλά-καλά να το συνειδητοποιήσεις, στην καρδιά της Ευρώπης, στο βωμό του χρήματος, στο πλαίσιο ενός άνισου διαχωρισμού ανθρώπων, σε ένα άκρως καπιταλιστικό σύστημα, κάποιοι απλά θέλουν να σώσουν τις ζωές τους. Οι εικόνες που βλέπεις στην τηλεόραση δεν απεικονίζουν κανένα παρελθόν, προβάλλουν τον πόνο και την αδικία που υπάρχει στο εκσυγχρονισμένο σήμερα 2016. Όπου οι αρρωστημένοι Ευρωπαίοι ηγέτες κλείνουν τα σύνορα, προβαίνοντας σε εξευτελικές δηλώσεις κατά των προσφύγων, ενώ στη Δανία κατάσχονται αντικείμενα και χρήματα από πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο.

 

“Ο φόβος στηρίζει το ρατσισμό”

12195904_698920823543462_6428258860173697229_n

Απώτερος τους σκόπος ήταν να καλλιεργήσουν τον φόβο στους ανθρώπους και με αυτό το τρόπο να σπείρουν την διχόνοια ανάμεσα στους λαούς, χαρίζοντας τους μια ψευδαίσθηση ασφάλειας στην Ευρώπη, μια αυταπάτη ανωτερότητας των λαών με απότέλεσμα να μην τους “αγγίζει” κανένας νεκρός της Συρίας, όσο μια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι! Έχοντας την ιδέα ότι κάθε άνθρωπος με διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία, χρώμα, απότελεί πλήγμα για την Δημοκρατία τους. Το ζήτημα είναι να αντιληφθείς την πραγματική απειλή. Τότε είναι που δεν θα σηκώνεις το βλέμμα.

 

“Δεν θέλω να εξουσιάζω ούτε να κατακτήσω κανέναν. Θα ήθελα να συμπαρασταθώ σε όλους αν μπορώ. Εβραίους, Χριστιανούς, Μαύρους, Άσπρους. Όλοι θέλουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Οι άνθρωποι είναι έτσι. Θέλουν να ζουν με την ευτυχία των άλλων και όχι με την δυστυχία τους. Δεν θέλουμε να μισούμε και να περιφρονούμε ο ένας τον άλλο”.

 – Charlie Chaplin στην κινηματογραφική ταινία “The Great Dictator”.

 

Capture

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending