fbpx

Ανοιχτή εκδήλωση για το “HIV+ME”: Μάθε περισσότερα κάνοντας δωρεάν εξέταση!

Ένα μεγάλο ζήτημα που μας αφορά όλους είναι το AIDS, δηλαδή σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome). Προκαλείται από τον ρετροϊό HIV (Human Immunodeficiency Virus), ο οποίος προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού μας.

Αυτό σημαίνει πως όποιος έχει προσβληθεί δεν αρρωσταίνει από τον ιό αυτό καθαυτό, αλλά από τις ασθένειες που επηρεάζουν τον οργανισμό του περισσότερο από το συνηθισμένο λόγω της εξασθενημένης άμυνας. Σίγουρα γνωρίζουμε έστω τα στοιχειώδη για το σύνδρομο αυτό, αν και το σύστημα πληροφόρησης γενικά δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη.

HIV-AIDS-dating

 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος: οι οροθετικοί, όπως είναι ο σωστός όρος και όχι “αυτοί που έχουν AIDS”, αντιμετωπίζουν ακόμα και στις μέρες μας μεγάλο ρατσισμό. Παρ’ όλο που σήμερα η επιστήμη έχει προχωρήσει και ο οροθετικός δεν θεωρείται πλέον “καταδικασμένος”, το σύνδρομο αυτό εξακολουθεί να προκαλεί φόβο και αμφιβολίες. Σε συνδυασμό λοιπόν τόσο με την έλλειψη πληροφοριών όσο με και την παραπληροφόρηση, οι οροθετικοί βιώνουν μια άδικη περιθωριοποίηση από την κοινωνία.

 

Η λύση είναι να φροντίσουμε να μάθουμε περισσότερα!

HIV

Τι σημαίνει HIV και ποια η διαφορά του από το AIDS; Ποια είναι τα τελευταία νέα για τον HIV σε παγκόσμια κλίμακα; Πώς είναι να ζει κανείς με τον ιό HIV και τι είναι η αντιρετροϊκή αγωγή (ART); Πώς μεταδίδεται (και πώς ΔΕΝ μεταδίδεται) ο ιός και πώς μπορεί κανείς, είτε είναι οροθετικός είτε οροαρνητικός, να προστατέψει τον εαυτό του;

 

Τις απαντήσεις που ψάχνουμε θα μας δώσουν στην ανοιχτή εκδήλωση “HIV+ME” οι Αντώνης Παπάζογλου που ζει με τον ιό και Σοφοκλής Χάνος, προϊστάμενος των Checkpoints Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Ηλεκτρική, στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (Τεμπών 3) Σάββατο 19 Μαρτίου, 2016 και ώρες 15:00 – 17:00.

 

Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε εξέταση HIV Rapid-Test, η οποία θα είναι γρήγορη και εντελώς ανώνυμη, ενώ επίσης θα συνεχίζεται και μέχρι της 20:00. Την εκδήλωση διοργανώνει η Κίνηση Συμπαράστασης για το AIDS και το Rotaract Club Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος Θετική Φωνή και τα κέντρα πρόληψης Checkpoint. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Χρήστο Κρασίδη, στο 95100625.

 

Και το καλύτερο; Τόσο η εκδήλωση όσο και το τεστ είναι εντελώς δωρεάν! Τι λες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending