fbpx

UNISPORTS: Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι! (PHOTOS)

Τεράστιας σημασίας νίκη για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που κατέβαλε χτες στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 4 – 3 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για τον τίτλο. Στο πάρα δυο η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο όπως τους μαυρόασπρους.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για τους γηπεδούχους το παιχνίδι αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Άγγελος Παπαναστασίου με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0) βάζοντας νωρίς-νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού. Το πολύ γρήγορο γέμισε αυτοπεποίθηση τους φουτσαλιστές του Αντρέα Καλλινίκου ενώ αντίθετα άγχωσε τους αντίστοιχους του Φρίξου Πιερή. Άγχος που ήταν φανερό στις κινήσεις τους αφού πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και πίεσαν για την ισοφάριση αλλά από τη μια η αστοχία τους αλλά και ο πολύ καλός για δεύτερη σερί αγωνιστική, τερματοφύλακας των μαυρόασπρων, Άνθος Λαζάρου, δεν τους το επέτρεψε.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου από την άλλη, άφησε έξυπνα την κατοχή στους πορτοκαλί και με αντεπιθέσεις-φωτιά ήταν διαρκώς επικίνδυνο με το 2-0 να μοιάζει πιο πιθανό από το 1-1. Έτσι και έγινε αφού στο 16ο λεπτό ο Άγγελος Παπαναστασίου έφυγε και πάλι σαν σφαίρα στην αντεπίθεση και αφού το πρώτο του σουτ αποκρούστηκε, πήρε το ριμπάουντ και προ κενής εστίας έκανε τα προσωπικά του τέρματα άλλα και της ομάδας του δυο (2-0).

Αποτέλεσμα που έμελλε να είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου αφού προσπάθειες των Αντρέα Ξενοφώντος για το Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά και των Μιχάλη Ιωάννου-Κωνσταντίνου Ιακώβου για το Ευρωπαϊκό δεν είχαν αποτέλεσμα.

Αυτό που τόσο κυνηγούσαν οι φιλοξενούμενοι ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 28ο λεπτό όταν ο Κωνσταντίνος Ιακώβου μείωσε με κοντινό πλασέ σε 2-1 ξαναβάζοντας την ομάδα του σε διεκδίκηση κέρδους. Με την σέντρα όμως ο Παπαναστασίου βγήκε στην αντεπίθεση και με σουτ έδωσε ξανά αέρα 2 τερμάτων στους γηπεδούχους (3-1) σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ.

Το Ευρωπαϊκό ήθελε, πλέον, και πάλι 2 τέρματα για να ισοφαρίσει και ευτύχησε να μειώσει εκ νέου σχετικά γρήγορα. Ήταν το 31ο λεπτό όταν μετά από μελέ στην περιοχή του Λαζάρου ο Μιχάλης Ιωάννου έγραψε το 3-2 με το παιχνίδι να είναι πλέον στην κόψη του ξυραφιού. Οι πορτοκαλί από τη μια να πιέζουν ολοένα και περισσότερο για την ισοφάριση και από την άλλη το Πανεπιστήμιο Κύπρου να δίνει χώρους, να προσέχει κυρίως την άμυνα του αλλά να εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις.

 Τελικά, στο 40ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιακώβου εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα για να φτάσει στον Ιωάννου που πάνω, σχεδόν, στη γραμμή τέρματος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 3-3 και να κάνει τα 10 εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού καυτά σαν σως από τσίλι.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κι άλλο το ρυθμό τους σφυρηλατόντας την εστία του Λαζάρου με τους γηπεδούχους αφενός μεν να αντέχουν αλλά όσο περνά η ώρα να κουράζονται και παραπάνω και αφετέρου να προσπαθούν για το 4-3 αλλά σουτ των Αντρέα Χατζηγεωργίου και Αντρέα Ξενοφώντος δεν είχαν αποτέλεσμα.

Με 3 λεπτά να απομένουν και το σκορ στο ισόπαλο 3-3, αποτέλεσμα καταστροφικό για την ομάδα του, ο Φρίξος Πιερή αποφάσισε να παίξει με flying goalkeeper. Απόφαση που παραλίγο να την πληρώσει πολύ ακριβά αφού ο Παπαναστασίου να κέρδισε την μπάλα, πλάσαρε από το κέντρο προς την ανυπεράσπιστη εστία με την μπάλα να καταλήγει χιλιοστά άουτ στη φάση που έκρινε το παιχνίδι.

Αυτό γιατί στο επόμενο λεπτό (48’), ο Ιακώβου έκανε σουτ που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λαζάρου, η μπάλα έμεινε στην περιοχή των γηπεδούχων με τον Ιωάννου να ολοκληρώνει το χατ-τρικ του μέσα σε αποθέωση και να χαρίζει σπουδαία νίκη στην ομάδα του (3-4).

Γυρίζοντας λοιπόν ένα ματς που φαινόταν χαμένο μέχρι και τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, οι πορτοκαλί έφτασαν τις 4 νίκες σε 6 παιχνίδια και τους 13 βαθμούς ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου για δεύτερη σερί αγωνιστική πήρε λιγότερα από όσα άξιζε και έμεινε στους 3 βαθμούς.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ανδρέας Καλλινίκου): Παπαναστασίου Α., Ξενοφώντος Α., Λαζάρου Α., Χατζηγεωργίου Α., Λιοτατής Ν., Ινίος Κ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Φρίξος Πιερή): Αβραάμ Η., Βασιλείου Χ., Κρέκος Γ., Χριστοφόρου Μ., Χατζηβασίλης Α., Πλουτάρχου Κ., Ιακώβου Κ., Ιωάννου Μ., Αντωνίου Χ., Εφφέ Μ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending