Ήξερες ποιες τροφές δεν πρέπει να βάλεις ΠΟΤΕ στο ψυγείο;

Πολλοί πιστεύουν πως όλα τα είδη φαγητών και τροφίμων θα διατηρηθούν περισσότερες μέρες, αν μπουν στο ψυγείο. Αυτό είναι λάθος.

Αρκετές από τις τροφές που θέλουμε να φυλάξουμε δεν πρέπει να μπουν ποτέ στο ψυγείο, μιας και θα χαλάσουν ή θα αλλοιωθούν γευστικά-διατροφολογικά. Ειδικά αν το κάνουμε συστηματικά!

 

 

Ποιες είναι αυτές οι τροφές και πώς μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο καιρό;

 
Ψωμί

whole_grain_bread

Γιατί; Επειδή θα στεγνώσει πολύ γρήγορα και δεν θα μείνει φρέσκο ή/και μαλακό. Καλύτερα να προτιμούμε να το έχουμε εκτός ψυγείου, εκτός αν έχουμε φέτες του τοστ που μπορούν να αντέξουν για κάποιες μέρες στο ψυγείο.

 

Μέλι

honeyjar

Γιατί; Επειδή θα χάσει τη μαλακή υφή του και μάλλον θα σου χαλάσει και σύντομα. Είναι από τα λίγα που δεν χαλά ποτέ από μόνο του, φτάνει να το έχεις κλειστό και σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Κρεμμύδια

onions

Γιατί; Λόγω της υγρασίας του ψυγείου, θα μουχλιάσουν πιο γρήγορα. Μπορείς να τα έχεις σε ξηρό και δροσερό μέρος. Να θυμάσαι ακόμα να ΜΗΝ τα βάζεις κοντά σε πατάτες, γιατί όταν συναντηθούν, χαλάνε πιο γρήγορα.

 

Καφές

592608-homelife-coffee

Γιατί; Το πιο πιθανόν είναι να “πάρει” τη γεύση από τις τριγύρω του τροφές. Ok είπαμε τροφές, αλλά είναι καλό να το ξέρεις. Αν και συνήθως συγκρατεί το άρωμά του όταν είναι σε χαμηλή θερμοκρασία, μην τον βάλεις ποτέ στο ψυγείο.  Αν όμως θέλεις να φυλάς πολλές ποσότητες καφέ, χρησιμοποίησε την κατάψυξη, ή ένα βάζο σε δροσερό και χωρίς φως μέρος.

 

Πατάτες

Beauty-Benefits-of-Raw-Potatoes

Γιατί; Το ψυγείο θα τους αλλοιώσει τη γεύση και θα γίνουν πιο γλυκές, μιας και η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει το άμυλο τους σε ζάχαρη πιο γρήγορα. Μην τις αφήσεις όμως εκτεθειμένες. Πάρε μια χάρτινη σακούλα και φύλαξε τις μέσα, σε ένα δροσερό μέρος.

 

Ελαιόλαδο

how-olive-oil-works-3

Γιατί; Επειδή πολύ απλά θα το κάνεις…. βούτυρο. Όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, το λάδι συμπυκώνεται και δεν έχει όλες τις καλές του ιδιότητες. Γι’ αυτό, φύλαξε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

 

Την επόμενη φορά που θα συγυρίσεις το ψυγείο, να θυμάσαι τα πιο πάνω!

 

Δες επίσης το Genius: Ήξερες αυτές τις 5 άλλες χρήσεις για τα φακελάκια τσαγιού;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending