fbpx

Οι 3+1 τύποι φοιτητών που σίγουρα θα δεις την τελευταία βδομάδα του εξαμήνου!

Χωρίς καμία (μα καμία) αμφιβολία, μας διακατέχει όλους αυτή την τελευταία βδομάδα, ένα πνεύμα αγωνίας, ενθουσιασμού και έντονης ενεργητικότητας!

Ένα πνεύμα, που όσο ο καιρός είναι τρομερά ζεστός και ηλιόλουστος, φουντώνει όλο και πιο πολύ, με την τεράστια ανάγκη να φύγουμε, να πάμε στα σπίτια μας (διπλή χαρά βέβαια για όσους ζουν σε άλλες επαρχίες!) και να κλείσουμε έστω και για λίγες μερούλες τα βιβλία μας. Να απολαύσουμε τις οικογενειακές γιορτινές στιγμές, καθώς και τις τρελές εξόδους με τα αιώνια φιλαράκια μας!

Τέτοιες μέρες, λοιπόν, είμαι σίγουρη πώς ακόμα και ο λιγότερο παρατηρητικός φοιτητής, θα πρόσεξε κάποιες αλλαγές στη διάθεση των συμφοιτητών του και γενικότερα στον πληθυσμό του τμήματος του!

students

Αλλαγές που άνετα σχηματίζουν τους πιο κάτω 3+1 τύπους φοιτητών:

 

1) Τα νέα… πρόσωπα!

single happy students

Ναι, ναι, ναι… Σίγουρα θα αντιληφθήκατε αυτούς τους φοιτητές να κινούνται στους διαδρόμους κοντά στην αίθουσα που έχετε μάθημα. Αυτούς τους τύπους (ή τύπισσες) που σας τράβηξαν το βλέμμα και σας έκαναν να «σπάσετε» το μυαλό σας για να θυμηθείτε πού τους έχετε ξαναδεί. Γιατί σίγουρα κάτι σας θύμιζε αυτό το πρόσωπο ή έστω αυτή η φιγούρα στο σύνολο της! Και ναιιιιι… όταν ξεκίνησε το μάθημα, η αναλαμπή ήρθε! Πρόκειται για συμφοιτητή/τρια σας! Είναι αυτοί οι συμφοιτητές σας που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση την πρώτη βδομάδα του εξαμήνου και τώρα έκαναν και την 2η και ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση τους την τελευταία βδομάδα! Λογικά, αυτή η 2η εμφάνιση ήρθε για τους υπόλοιπους συμφοιτητές τους ως επιβεβαίωση του ότι είναι υπαρκτά άτομα και όχι πλάσματα της φαντασίας τους. Από την άλλη όμως για τους καθηγητές μας, αυτή η εμφάνιση δεν ήταν και τόσο εφησυχαστική, μιας και μόλις μπήκαν στην αίθουσα και αντίκρισαν αυτά τα νέα faces στις πρώτες, πρώτες κιόλας θέσεις, πήραν μια μικρή «τρομάρα» μιας και το ύφος τους φώναζε «Αα Παναγιά μου… Μα πού είμαι; Ου ρεζίλιιιιι. Έκαμα λάθος αίθουσα !». Αλλά όταν το βλέμμα τους περιπλανήθηκε και στις άλλες θέσεις και εντόπισαν τα προσωπάκια των αγαπημένων τους φοιτητών, τότε ηρέμησαν και άρχισαν το μάθημα τους, χωρίς ωστόσο να ρίξουν έστω και ένα πλάγιο βλέμμα στα new quest φοιτητούδια μας!

 

2) Οι «καμπόσες»!

meangirls

Και αυτός ο τίτλος απονέμεται… Πού αλλού; Στις συμφοιτήτριες μας που ενώ μας συνήθισαν σε μια συγκεκριμένη εμφάνιση, με συγκεκριμένα συνολάκια καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, ξαφνικά, την τελευταία βδομάδα έκαναν την ανατροπή! Μια ανατροπή που κάνει φανερό πώς επιτέλους πήγαν για ψώνια και ανανέωσαν την γκαρνταρόμπα τους. Πλέον, ο αριθμός με τα κορίτσια του style “copy & paste” αυξήθηκε ραγδαία με το να καταντάει κουραστικό για το αντρικό μάτι να βλέπει παντού του το ίδιο κορίτσι σε διαφορετικά versions! Όπως και να ‘χει όμως, κανένα κορίτσι από αυτά δε νιώθει κοινό και ποτέ δε χάνει το τουπέ της εισόδου της ως μοντέλο της Victoria Secret!

 

3) Τα αιώνια “σπάσματα”!

smart

Ο τύπος των φοιτητών που σίγουρα υπάρχει σε όλα τα τμήματα των πανεπιστημίου μας. Φοιτητές που κάνει μπαμ το ότι έχουν ως προτεραιότητα τους το διάβασμα και πώς καταβροχθίζουν τόμους βιβλία ανά ημέρα. Κάτι που ωστόσο εγώ δε θεωρώ κακό, αλλά αντιθέτως αρκετά αξιοθαύμαστο ! Ως ένα σημείο βέβαια! Τι εννοώ; Πως τα αιώνια αυτά σπάσματα έχουν και μια έντονη τάση να μην ξεκολλάνε ποτέ από την έδρα του καθηγητή και να συζητούν μαζί του για τα πάντα ακόμα και για τον… καιρό. Επομένως, γιατί να ξεκολλήσουν από πάνω του την τελευταία βδομάδα πριν το τέλος του εξαμήνου; Αφού ήδη έχουν καλύψει όλη την ύλη κι οι απορίες, τους κατατρώνε τα σωθικά … Έτσι, λοιπόν, κάθονται ώρες μαζί με τους καθηγητές για να λύσουν τις απορίες τους και βέβαια αφήνουν ως εντύπωση για όλους τους άλλους συμφοιτητές τους που μένουν στις διακοπές του Πάσχα για να διαβάσουν (ότι πιο φυσιολογικό δηλαδή) πως είναι ήδη χαμένοι!

 

4) Οι… «ζω σε αφασία»!

female-bored-frustrated-studying-student

Η κατηγορία στην οποία ανήκουν αρκετοί φοιτητές, που ωστόσο, όταν πλησιάζουν οι διακοπές γενικότερα, είτε του Πάσχα, είτε των Χριστουγέννων κ.ά. κατονομάζεται «Όσοι πιστοί, προσέλθετε!», μιας και η διάθεση για διακοπές και ξεκούραση κτυπά κόκκινο! Σίγουρα, θα πήρε το μάτι σας τους τύπους αυτούς, αφού κάνουν οτιδήποτε άλλο πλην το να παρακολουθούν το μάθημα! Το πρόσωπο τους, με τις διάφορες γκριμάτσες δυσφορίας και ανίας είναι λες και φωνάζει:

«Ούφου… εν μπορώ άλλο να τον ακούω να μιλά (για τον καθηγητή λέει…), επέλλανεν την κκελλέ μου», «Τι λαλεί; Εν να παιχτώ!», « Εεε όιιι πάλε ετελιώσαν μου οι κινήσεις στο candy crush…»

…και πολλά άλλα βέβαια! Σε αυτή τη κατηγορία, συγκαταλέγονται και οι φευγαλέοι τύποι! Οι φοιτητές, δηλαδή, που την βδομάδα αυτή έρχονται για τα λίγα πρώτα λεπτά του μαθήματος, σημειώνουν αυτά που θέλουν και με τόλμη και το κεφάλι ψηλά αναχωρούν από τη τάξη, πριν ακόμη πει ο καθηγητής το πολυπόθητο «Μπορείτε να πάτε!». Φυσικά τρέχουν να απολαύσουν το καφεδάκι τους και να συζητήσουν τα σχέδια τους για το Πάσχα!

Παυλίνα Φεττά

 

Αν θες να δημοσιευθεί και το δικό σου άρθρο, στείλε μας το κι εσύ εδώ: SUBMIT

 

Δες επίσης: Τα 10 + 1 “μοντέλα” φοιτητών που θα δούμε σίγουρα κάθε μέρα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending