fbpx

Η συναρπαστική και διδακτική εμπειρία μου ως Αρθρογράφος στο StudentLife!

Τυπικά, η εμπειρία όλων εμάς των αρθρογράφων στο StudentLife ξεκίνησε όταν είδαμε τη σχετική ανακοίνωση. Internship για αρθρογράφους!

Πόσα έκρυβαν τελικά αυτές οι τρεις μαγικές λεξούλες…

internship
Πάτησε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

 

Για ‘μένα όμως, όλα άρχισαν από τότε που έμαθα για το website, στο πρώτο εξάμηνο σπουδών μου.

 

Ήταν μια αρκετά απαιτητική περίοδος για ‘μένα, καθώς ερχόμουν από άλλη χώρα να σπουδάσω, έχοντας αφήσει πίσω μου όσα αγαπούσα και παλεύοντας να στήσω μια καινούρια ζωή.

Τελικά ανακάλυψα τη σελίδα του StudentLife στο Facebook, στην αρχική μου ως προτεινόμενη σελίδα και κάθισα να δω τι ακριβώς είναι. Μου άρεσε πολύ ως ιδέα, διότι αποτελούσε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποστήριξης (κατάλληλα άρθρα, εύρεση κατοικίας/δουλειάς, φοιτητικές προσφορές κ.λπ.) από φοιτητές… για φοιτητές! Διάβαζα καθημερινά από λίγα άρθρα και ένιωθα πολύ καλύτερα, σαν να είχα μια παρέα. Διδάχθηκα πολλά πράγματα και μπήκα περισσότερο στο “φοιτητικό κλίμα” της ζωής στην Κύπρο.

 

Το αστείο είναι πως ενώ θα μου άρεσε να προσπαθήσω και εγώ να γράψω κάτι ανάλογο, έμαθα για την ύπαρξη του Internship πολύ αργότερα.

Δεν έτυχε να πέσω στη σχετική ανακοίνωση για πολύ καιρό, και νόμιζα πως υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που γράφουν επί μονίμου βάσεως. Στο μεταξύ, είχα ήδη δικό μου blog από το τέλος του πρώτου μου έτους και μετά. Μιας και χρειαζόταν προσοχή και προώθηση, λογικό ήταν να μην ψάξω κάτι άλλο προς το παρόν.

 

Εξάλλου, είχα βρει τρόπο να κατευνάζω το “μικρόβιο” της γραφής που είχα από πάντα.

DSC_88051

 

Τα περασμένα Χριστούγεννα όμως, είδα για πρώτη φορά την ανακοίνωση και η επιθυμία να κάνω κάτι καινούριο επανήλθε.

Δυστυχώς δεν είχα προλάβει την προθεσμία τότε, την επόμενη φορά όμως ήμουν σε επαγρύπνηση και έκανα αίτηση έγκαιρα. Καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι τη στιγμή που έγινα δεκτή – και τότε ενθουσιάστηκα! Άλλη μια πρόκληση για ‘μένα! Αυτή τη φορά δεν θα έγραφα μόνη μου ό,τι ήθελα. Θα ερχόμουν σε συνεννόηση με τους αρμόδιους, θα μάθαινα περισσότερα πράγματα, θα με διάβαζε περισσότερος κόσμος και θα γνώριζα καινούρια άτομα… Τι καλύτερο;!

Πολλά άτομα με ρώτησαν πώς κατάφερα να συνδυάζω τη μελέτη και τους καλούς βαθμούς στο πανεπιστήμιο και τα χόμπι μου, ιδιαίτερα την ταυτόχρονη γραφή στο blog μου, αλλά και στο StudentLife. Θυμάμαι καθαρά συγκεκριμένη ερώτηση “πώς έχεις τόσες ιδέες για να γράψεις;“.

Μα όλα είναι εύκολα, φτάνει να τα αγαπάς και να είσαι πρόθυμος να δουλέψεις.

 

Δες: Αρθρογράφος στο StudentLife: Από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου!

 

Ήμουν μια από τους αρθρογράφους που δεν μπορούσε να βρίσκεται στις τακτικές συναντήσεις μας, επειδή είχα μάθημα εκείνη την ώρα.

DSC_8818

Γνώρισα όμως τη συντονίστριά μας Εύη Οικονομίδου, που ήταν πάντα κοντά μας και πρόθυμη να μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαζόμασταν, και αργότερα τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Με κάποια είχα περισσότερες και με κάποια λιγότερες σχέσεις, όλοι όμως ήταν ξεχωριστοί και με τη δική τους “σφραγίδα” στα άρθρα της ιστοσελίδας. Εδώ πρέπει να αναφέρω πως ήμουν η μόνη Ελλαδίτισσα στην ομάδα μας, όμως δεν ένιωσα ούτε στιγμή “ξένη”, και μάλιστα δεν θέλησα να αλλάξουν οι υπόλοιποι τον τρόπο που μιλούσαν εξαιτίας μου – ήταν άλλωστε τόσο ενδιαφέρον! Επίσης, μελετούσα όλα τα αρχεία των παρουσιάσεων που γίνονταν στις συναντήσεις μας, τα οποία με βοήθησαν πολύ.

 

Τελικά, αποκόμισα πολλά και σημαντικά πράγματα μέσα από την εμπειρία μου ως αρθρογράφος στο StudentLife.

Πρώτα απ’ όλα, δεν γίνεται να “μάθεις” να γράφεις αν αυτό δεν υπάρχει ήδη μέσα σου – κι ας μην το έχεις ανακαλύψει μέχρι πρόσφατα. Είχα ήδη αποκομίσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη γραφή μου, όμως μετά από τη “θητεία” μου η δουλειά μου προωθήθηκε σε μεγαλύτερο κοινό.

DSC_88023

Όμως υπήρξαν κι άλλα, βαθύτερα οφέλη.

Έγινα περισσότερο οργανωτική, έμαθα πώς να βελτιώνω τον τρόπο που γράφω, απέκτησα περισσότερες ιδέες και έκανα καινούριους φίλους!

 

Θα συνεχίσω να γράφω εδώ, κι ας μην είναι υποχρεωτικό πια. Χάρηκα πολύ όταν έμαθα πως μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε όσο συχνά θέλουμε.

DSC_8822

Κι αυτό διότι η ομάδα μας δεν το είδε ποτέ ως “δουλειά”, αλλά ως κάτι που γούσταρε πραγματικά!

 

Αν θέλεις κι εσύ να ζήσεις αυτή την εμπειρία, κάνε αίτηση εδώ: Internship αρθρογράφων στο StudentLife

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending