fbpx

Λέστερ, το σύγχρονο παραμύθι!

Το ημερολόγιο δείχνει 2056. Σε μια ήσυχη γειτονιά στο Λέστερ κάθονται ο παππούς, η γιαγιά και τα εγγόνια. Ο παππούς βγαίνει στην αυλή και βλέπει τα εγγόνια του να παίζουν μπάλα. Μετά από ώρα κάθονται στο έδαφος και φωνάζουν στον παππού, ζητώντας του να τους πει μια ιστορία.

“Ήταν ένας Δανός, ένας Ιταλός και ένας Γαλλο-αλγερινός” – κάπως έτσι φαντάζομαι ότι θα ξεκινούν οι διηγήσεις των παππούδων εκείνο τον καιρό. Την ιστορία θα σας την πω όταν τελειώσει το παραμύθι που ζούμε!

Την Κυριακή του Πάσχα πιθανόν να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη όλων των εποχών σε όλα τα επίπεδα. Ένας προπονητής που αμφισβητήθηκε όσο κανένας άλλος, με τελευταίο ποδοσφαιρικό του σταθμό την Ελλάδα και την πλήρη αποτυχία. Όλοι τον έφταιξαν, όλοι τον κατηγόρησαν και κανείς δεν σκέφτηκε να φταίξει την ανωριμότητα κάποιων παιδιών που δεν ήξεραν τι σημαίνει να φοράς το εθνόσημο της Ελλάδας στο γήπεδο.

Ένας τερματοφύλακας ο οποίος χρειάστηκε να γίνει 29 χρονών για να ξεφύγει από το τεράστιο όνομα του πατέρα του και να χτίσει το δικό του σε μια ηλικία που όλοι τον θεωρούσαν πολύ μεγάλο!

Ένας Γάλλος με το όνομα Νγκολό Καντέ που μπήκε στην ομάδα από σπόντα την πρώτη αγωνιστική και έκτοτε δεν έχει αφήσει σπιθαμή γηπέδου απάτητη σε όλο το νησί. Τρεξίματα που θα ζήλευαν όλες οι μεγάλες ομάδες.

Ένας Γαλλο-αλγερινός που λόγω σωματικής αδυναμίας οι ‘ειδικοί’ του ποδοσφαίρου αποφάσισαν κάποτε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να παίξει ποδόσφαιρο πέραν των τοπικών της γειτονιάς του. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι να λένε τώρα.

Και φτάνουμε σε ένα πρώην κατάδικο, ένα εργάτη σε συγκολλητήριο ως πριν 5 χρόνια που έσπασε ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ στις αρχές της χρονιάς και πλέον έχει γίνει διακαής πόθος πολλών.

Αυτοί οι περίεργοι τύποι – που θα αποκτήσουν ονόματα και φωτογραφίες μετά τον άθλο – βάλθηκαν φέτος να τρελάνουν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και εμείς γουστάρουμε τρελά. Δεν έχει σημασία τι ομάδα είσαι, με αυτή την ομάδα θα χαρείς! Let’s do it foxes!!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending