Κακές συνήθειες που έχουμε και προκαλούν ακμή!

Make-up artist

Πολλές από εμάς έχουμε κατά διαστήματα προβλήματα με την ακμή μας, ή κάποια άλλα κορίτσια παρουσιάζουν προβλήματα ακμής για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η λύση όμως σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι η εφαρμογή προϊόντων που καταπολεμούν την ακμή! Αυτό που όλες πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε την πηγή του προβλήματος που προκαλεί την ακμή μας και να την καταπολεμήσουμε.

Τις περισσότερες φορές, αυτό που μας προκαλεί ακμή είναι διάφορες κακές συνήθειες που έχουμε όλες μας και δε γνωρίζουμε ότι μας κάνουν κακό!

Δες ποια πράγματα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις:

1Φοράμε βαρύ foundation

Ένα foundation με μεγάλη κάλυψη το οποίο είναι παχύρευστο, είναι συνήθως και πολύ βαρύ για το δέρμα μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνει τους πόρους μας και να προκαλεί ακμή. Τέτοια προϊόντα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, ή τουλάχιστον επιλέξτε κάτι πιο ελαφρύ όπως μια BB κρέμα/βάση.

2Μοιραζόμαστε μακιγιάζ και πινέλα με τις φίλες μας

Με αυτό το τρόπο ανταλλάζουμε μικρόβια που μπορεί να μας προκαλέσουν ακμή ή ακόμη και έρπη στα χείλη ή κάποια άλλη λοίμωξη στα μάτια. Γι’ αυτό κρατήστε τα προϊόντα σας για δική σας και μόνο χρήση!

3Κοιμάστε βαμμένες


Πολλές κοπέλες βαριούνται τη νύχτα να αφαιρέσουν το μακιγιάζ τους, αλλά πραγματικά παίρνει μόνο 5 λεπτά! Τέτοιες συνήθεις πρέπει να αποφεύγονται αφού είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμα μας!

4Δεν πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας!


Πολλά βακτήρια μαζεύονται στα πινέλα με τον καιρό, και μεταφέρονται στο πρόσωπο μας, προκαλώντας μας ακμή! Για αυτό μην ξεχνάτε να πλένετε τα πινέλα σας συχνά, όπως σας δείχνω σε προηγούμενο μου άρθρο!

5Φοράτε μακιγιάζ καθημερινά


Το πρόσωπο μας χρειάζεται να μείνει αμακιγιάριστο τουλάχιστο μια μέρα την εβδομάδα. Ναι το ξέρω μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μια μέρα χωρίς μακιγιάζ θα αναζωογονήσει το δέρμα σας!

 

Αποφύγετε λοιπόν κι εσείς αυτές τις κακές συνήθειες για καθαρό δέρμα χωρίς ακμή!

 


Διάβασε επίσης: Τα 3 καλύτερα πινέλα για την τέλεια εφαρμογή
του foundation σου!