Δες πώς να φτιάξεις το δικό σου δροσιστικό παγωτό καρπούζι!

Former Lead Editor & Media Supervisor at StudentLife

Επειδή ο καιρός άρχισε να μας θυμίζει παραλίες και διακοπές, χρειάζεσαι επειγόντως κάτι δροσιστικό.

Τι καλύτερο από το να φτιάξεις μόνος σου παγωτό καρπούζι και να το απολαμβάνεις όποτε θέλεις σπίτι σου;

Δοκίμασε την πιο κάτω συνταγή και θα το ευχαριστηθείς:

Υλικά:

  • 600 γρ. καθαρισμένο καρπούζι (χωρίς φλούδα ή σπόρους)
  • φρέσκο χυμό από μισό λεμόνι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • Βατόμουρα ή φράουλες (προαιρετικά)

watermelon

 

Εκτέλεση:

Βάλε στο μίξερ το καρπούζι μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Χτυύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρέμα σαντιγί.

Ανέμειξε το λιωμένο καρπούζι με τη σαντιγί και ανακάτεψε την καλά.

Βάλε το μείγμα σε δοχείο που προσφέρεται για παγωτό και βάλε το στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να μισοπαγώσει).

Τότε, βγάλε το παγωτό από την κατάψυξη και χτύπα το στο μίξερ για 30 δευτερόλεπτα.

Για ακόμη 2 φορές, επανέλαβε τη διαδικασία κατάψυξη-χτύπημα με το μίξερ.

Άφησε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες, ώστε να γίνει εντελώς σταθερό πριν να σερβιριστεί.

Βάλε το σε μπολ και στο ψυγείο για 10 λεπτά και… έτοιμο!

Tip: Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις λίγα βατόμουρα ή φράουλες από πάνω.

Δοκίμασε το σήμερα και δροσίσου από τη γεύση του!