5 ταινίες με θέμα τον κόσμο της μόδας!

Fashion Journalist

Μιας και πλησιάζει Σαββατοκύριακο και μπορεί να θες να περάσεις χαλαρά το απόγευμα ή το βραδύ, σου βρήκα 5 ταινίες που αφορούν το κόσμο της μόδας.

Δες τις εδώ: 

1Ο διάβολος φοράει Prada

Κατά πάσα πιθανότητα την έχεις δει αυτή την ταινία, ωστόσο δεν μπορούσα να μην την συμπεριλάβω. Η ιστορία αφορά ένα κορίτσι (Ann Hathaway) που αρχικά δεν είχε καμιά σχέση με τη μόδα. Θέλοντας όμως να δουλέψει ως δημοσιογράφος στην Νέα Υόρκη, όταν καταφέρνει να κερδίσει τη θέση ως personal assistant της διαβολικής αρχισυντάκτριας Miranda’s Prisley (Marlyn Strip) αποδέχεται τη θέση και έτσι ξεκινά να δουλεύει σε περιοδικό μόδας.

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο που έγραψε η Lauren Weisberger η όποια δούλευε ως personal assistant ης Ann Wintour στην αμερικανική Vogue.

2September issue

Αν είσαι λάτρης της “βίβλου της μόδας”, δηλαδή του περιοδικού Vogue πρέπει οπωσδήποτε να δεις αυτό το ντοκιμαντέρ. Η κάμερα του Cutler καταγράφει όλη τη διαδικασία προετοιμασίας του τεύχους Σεπτεμβρίου της Αμερικανικής Vogue.

Ετοιμάσου να δεις πόσο σκληρός είναι ο χώρος των περιοδικών μόδας και αυτή τη φόρα είναι όλα αληθινά.

3Dior and I

Το ντοκιμαντέρ αφορά τον σχεδιάστη Raf Simons και την πρώτη κολεξιόν που σχεδιάσε για τον γαλλικό οίκο όταν ανέλαβε καθήκοντα ως Creative Creator.

4The intern

Κι αυτή με πρωταγωνίστρια την Ann Hathaway, η όποια αυτή τη φορά διοικεί το δικό της online καταστήμα ρούχων. Τι γίνεται όμως όταν προσλαμβάνει ως intern τον 70χρόνο Ben;

5Confessions of a shopaholic

Η συγκεκριμένη ταινία ελαφρύνει τις τύψεις των απανταχού shophaholics.

Η Rebecca Bloomwood είναι εθισμένη στα ψώνια και αν και το όνειρο της είναι να δουλέψει ως δημοσιογράφος σε περιοδικό μόδας, τα χρέη της από τα ψώνια και ένα μικρό λάθος θα την κάνουν να καταλήξει αρθρογράφος σε οικονομικό περιοδικό.

Όποια ταινία και αν επιλέξεις ένα είναι το σίγουρο:
ότι θα περάσεις δύο ώρες γεμάτες μόδα!  

 

Δες επίσης: 6+1 μαγιό από Έλληνες σχεδιαστές!