fbpx

Οικογένειες με στυλ ποδοσφαιρικό! (Cyprus version)

Αφού είδαμε τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές οικογένειες διεθνώς (γιατί πιστέψτε μας, υπάρχουν άλλες τόσες), ήρθε η ώρα να δώσουμε τις τιμές που τους αξίζουν και στις ποδοσφαιρικές οικογένειες της Κύπρου.

Ένα φαινόμενο που παλαιότερα το συναντούσαμε σε πιο μεγάλο βαθμό ήταν αδέλφια να παίζουν στην ίδια ομάδα ή και ως αντίπαλοι. Κορυφαίοι σε αυτή την κατηγορία είναι οι Παπαδόπουλοι της ΑΕΛ, αφού και τα 6 αδέλφια (Πάμπος, Πανίκος, Ζηνωνής, Ανδρέας, Άριστος και Άκης), αγωνίστηκαν στην ομάδα της Λεμεσού με τους 4 εξ αυτών, μάλιστα, να συμβάλλουν και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 1967-68. Πέρα από το μοναδικό στατιστικό των Παπαδόπουλων, όμως, (που δύσκολα θα βρεθεί οικογένεια να καταρρίψει) υπάρχουν πάμπολλες οικογένειες που είχαν σαν κοινό στοιχείο και το ποδόσφαιρο.

Αυτές, λοιπόν, τις κυπριακές ποδοσφαιρικές οικογένειες είναι που θα δούμε παρακάτω.

1
Καϊάφα

Ο κορυφαίος κανονιέρης της Ομόνοιας, Σωτήρης Καϊάφας, υπηρέτησε τους πράσινους για 17 χρόνια (1967 – 1984) με πάμπολλες διακρίσεις, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Από κοντά, ακολουθεί και ο γιος του, Κώστας, που για 18 χρόνια (1991 -2009) φορούσε το τριφύλλι στο στήθος, υπήρξε αρχηγός για πολλά χρόνια, ακολουθώντας με τον καλύτερο τρόπο τα χνάρια του πατέρα του. Έκλεισε την καριέρα του στην Αλκή.

2
Γιαγκουδάκη


Ο εμβληματικός αρχηγός του Απόλλωνα, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης, φρόντισε, πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 1995 να αφήσει προίκα στο κυπριακό ποδόσφαιρο τους 2 γιους του, Αργύρη και Ραφαήλ. Ο πρώτος με πέρασμα από Απόλλωνα, Άρη, ΑΕΛ και ΑΕΖ, ενώ ο νεαρότερος, Ραφαήλ, ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, πέρασε και από τη Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό Άχνας πριν καταλήξει πέρσι στον Ερμή Αραδίππου.

3
Ιωάννου / Σιέλη


Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που έβγαλε το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο Δημήτρης Ιωάννου, φρόντισε και αυτός να αφήσει πλούσια κληρονομιά πριν αποχωρήσει. Τα παιδιά του, Νικόλας και Μιχάλης, συνεχίζουν την ποδοσφαιρική παράδοση στην οικογένεια, ο μεν, πρώτος, στον ΑΠΟΕΛ, ο δεύτερος στις μικρότερες κατηγορίες, περιμένοντας την ευκαιρία του. Αξιοσημείωτο, είναι πως τα αδέλφια Ιωάννου είναι πρώτα ξαδέλφια με τους Βαλεντίνο (ΑΕΛ) και Γιώργο (Πάφος FC) Σιέλη. Οικογένεια γεννημένοι ποδοσφαιριστές με λίγα λόγια.

4
Ηλία

Άλλη μια μεγάλη, άκρως ποδοσφαιρική, οικογένεια. Κόκος και Πάρης Ηλία με μεγάλη καριέρα, που ξεκίνησαν και οι 2 από τη Σαλαμίνα. Στους Βαρωσιώτες έπαιξε και ο τρίτος αδελφός της οικογένειας, Ηλίας, πατέρας του επίσης ποδοσφαιριστή, Ελπιδοφόρου Ηλία. Το τελευταίο βλαστάρι της οικογένειας είναι ο Μάριος Ηλία, που πρόσφατα πήρε μεταγραφή στην ΑΕΛ, γιος του Κόκου Ηλία.

5
Καρά


Μεγάλη παράδοση στη στρογγυλή θεά έχει και η οικογένεια Κκαρά. Παράδοση την οποία ξεκίνησαν ο Αντώνης, ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής της Ανόρθωσης, και ο αδελφός του, Σιαλής (Ένωση, ΕΠΑ και Ομόνοια Αραδίππου). Τα παιδιά του Αντώνη, Άριστος και Κώστας έπαιξαν, επίσης, στο Παραλίμνι ενώ στην ομάδα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου μπάλα έπαιξαν και 2 Κκαράδες. Ο Μάριος και ο αδικοχαμένος αδελφός του, Γιώργος.

6
Παντζιαρά


Μεγάλη υπόθεση είναι για το ποδόσφαιρο της Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, στον οποίον έπαιξαν τα τρία αδέλφια Παντζιαρά. Ο μικρότερος αδελφός, Κούλλης, ήταν στους γαλαζοκίτρινους από το 1979 μέχρι το 1992, ο Νίκος για 15 χρόνια (1972 – 1987) στο κέντρο της άμυνας και ο Γιώργος, μέσω του ΑΠΟΕΛ, έπαιξε στον Άρη Θεσσαλονίκης για 7 χρόνια.

7
Ανδρέου (Κοκκινής)- Εγγλέζου


Ο Κώστας Ανδρέου (Κοκκινής) έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση την δεκαετία του ’60 με το γονίδιο να μεταφέρεται στον εγγονό του, Νικόλα Εγγλέζου, νυν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Στην οικογένεια, πάντως, ποδόσφαιρο, έπαιξαν και τα αδέλφια του Κοκκινή, Μιχαλάκης, Σαββάκης και Φλωρής που υπήρξαν συμπαίκτες με τον αδελφό τους στον ΑΣΙΛ το 1972.

8
Παναγιώτου


Την δική τους παράδοση έχουν και οι Παναγιώτου, αφού τα αδέλφια, Νίκος και Άντρος, υπήρξαν συμπαίκτες στην Ανόρθωση για μερικά χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Την ποδοσφαιρική παράδοση συνεχίζει ο γιος του Νίκου, Κυριάκος.

Άλλες ποδοσφαιρικές οικογένειες είναι: Καστάνας (πατέρας Σπύρος, γιοι Πιερής – Κωνσταντίνος), αδέλφια Μιαμηλιώτη (Άντρος –  Κώστας), Πούνα (Πανίκος – Χρίστος), Ιωσηφίδη (Γιώργος – Χρίστος), Πασιαλή (Χρίστος – Μάριος), Μελαναρκίτη (Βάσος – Ανδρέας), Λουκά (Λιάσος – Μάριος), Χάτζιαρος (Πέτρος – Κυριάκος), Στυλιανού (Λούκας – Δημήτρης), Καλοθέου (Γιάννος – Κώστας) Λαΐφης (Κωνσταντίνος – Μάριος).

Δες επίσης: Οικογένειες με στυλ ποδοσφαιρικό! (International version – Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending