fbpx

Ποιοι είναι οι λόγοι που μας αρέσει να βγάζουμε selfies;

Οι selfies εδώ και καιρό είναι η αγαπημένη λήψη των φωτογραφιών μας που έχει γίνει μανία. Όλοι βγάζουμε selfies, ακόμα και εάν δεν μας αρέσουν, μια φορά έχουμε συμμετάσχει σε αυτό το είδος φωτογράφισης.

Κι όμως, θα εκπλαγείτε αν μάθετε, ότι η λήψη selfies εξηγείται με βάση την ανθρώπινη ψυχολογία.

Δες τους λόγους που μας αρέσουν τόσο πολύ οι selfies:

 

1
Έχετε πιθανόν ακούσει, ότι ως ανθρώπινα όντα έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε πρώτα στα πρόσωπα εκείνων που συναντάμε.

Όταν βλέπουμε για πρώτη φορά κάποιον, ασυναίσθητα κοιτάμε το πρόσωπο του και μετά το υπόλοιπο σώμα. Έτσι και όταν βγάζουμε selfies, νιώθουμε πολύ άνετα.

Μια μελέτη του 2014 από το Georgia Institute of Technology έδειξε, ότι στο Instagram οι φωτογραφίες με τα πρόσωπά είχαν 38% περισσότερη επισκεψιμότητα, από αυτές που είχαν τοπία. Ακόμα και τα βρέφη αγαπάνε να βλέπουν πρόσωπα και χαίρονται, όταν κάποιο τους αρέσει.

Πώς να βγάζετε εύκολα και ακούραστα ωραίες selfies,
χωρίς να πατάτε ούτε ένα κουμπί!

Ψάχνοντας λίγο πιο βαθιά στην ανθρώπινη ψυχολογία, ανακαλύπτουμε πως πολλοί έχουμε φτιάξει την εικόνα μας, όχι με βάση πώς τη βλέπουμε εμείς, αλλά πώς τη αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Γι’ αυτό και μας αρέσει να βγάζουμε selfies, μιας και δίνουμε τη δυνατότητα στους φίλους μας, να μας βλέπουν και να σχολιάζουν.

2
Oι selfies είναι ένα είδος εξερεύνησης του εαυτού μας.

Bλέπουμε κατά πόσο έχουμε απήχηση στους υπόλοιπους ανθρώπους. Μπορεί να θεωρηθούν ναρκισσιστικές, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να εντυπωσιάσουν ένα φανταστικό κοινό, όμως δίνουν ταυτόχρονα την ευκαιρία σε εκείνους που τις βγάζουν, να συνδεθούν με άλλους και να ανήκουν κάπου.

Tο σίγουρο είναι, πως όταν βγάζουμε μια selfie, έχουμε έντονη τη ανάγκη για προσωπική ικανοποίηση και αναζητάμε το θαυμασμό.

Δες επίσης: Selfie: Φαινόμενο ναρκισσισμού, άποψη ή… θυσία της προσωπικής ζωής στο like;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending