Αρχίζει η Πρέμιερ Λιγκ και έρχονται αλλαγές! (video)

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast

Ίσως το κορυφαίο πρωτάθλημα στο κόσμο, η Πρέμιερ Λίγκ, ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο. Ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, εκπλήξεις (Λέστερ, ακούς;), θέαμα και σασπένς είναι προ των πυλών και καλά να είμαστε να γουστάρουμε μέχρι τον επόμενο Μάη!

Βέβαια, πρέπει να έχουμε κατά νου και μερικές διαιτητικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν. Για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι, φροντίσαμε να σας παρουσιάσουμε αυτές τις αλλαγές. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε και τους ειδικούς στην παρέα!

Πάρτε πένα και χαρτί και πάμε!

1Η μπάλα στη σέντρα

Πλέον, όπως είδαμε και στο πρόσφατο Euro, δεν είναι υποχρεωτικό με τη σέντρα έναρξης να πηγαίνει η μπάλα μπροστά. Υπάρχει και η επιλογή της πάσας προς τα πίσω!

2Κόκκινες και πριν αρχίσει το παιχνίδι

Έκανες παράπτωμα πριν την έναρξη του παιχνιδιού; Ποιος είπε πως δεν μπορείς να τιμωρηθείς; Πλέον τα λάθη πληρώνονται και με κόκκινες μάλιστα!

3Παρεμπόδισες καθαρή ευκαιρία επίτευξης κατά λάθος; Κίτρινη κάρτα!

Ίσως ο πλέον αμφιλεγόμενος κανονισμός! Τι σημαίνει παρεμποδίζω “κατά λάθος” καθαρή ευκαιρία για τέρμα; Όπως και να έχει, αν το κάνει ο αμυντικός δεν τιμωρείται με κόκκινη αλλά κίτρινη! Ο διαιτητής αποφασίζει!

4Δεν είναι απαραίτητο να βγει ο ποδοσφαιριστής εκτός αν είναι τραυματίας

Αν ο ποδοσφαιριστής που κάνει το φάουλ είναι κιτρινισμένος, ο τραυματισμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να μείνει ΕΝΤΟΣ αγωνιστικού χώρου για τις πρώτες βοήθειες! Καλά καταλάβατε, περισσότερες καθυστερήσεις ενόψει!

5 Φάκελος: Πέναλτι

Είσαι ο εκτελεστής του πέναλτι, παίρνεις τα βήματα σου πριν την εκτέλεση και προσποιείσαι πριν σουτάρεις. Πλέον, η προσποίηση θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

6Ο πάγκος στη θέση του, παρακαλώ!

Αν κάποιος από τον πάγκο (προπονητικό τημ ή ποδοσφαιριστής) παρεμποδίσει το παιχνίδι, τότε η αντίπαλη ομάδα κερδίζει φάουλ ή πέναλτι! Ε ρε, γλέντια!

7Παίξιμο με το χέρι

Αυτό δεν είναι κάτι που δεν ξέραμε. Αν παρεμποδίσεις, λέει, υποσχόμενη επίθεση, παίζοντας με το χέρι σημαίνει κίτρινη κάρτα.

8Επανέναρξη παιχνιδιού / Στατικά χτυπήματα

Πρέπει, πλέον, η μπάλα να μετακινείται από το σημείο επανέναρξης του παιχνιδιού. Κάτι κολπάκια στη σημαιούλα του κόρνερ να τα ξεχάσουμε δηλαδή!

9Συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών

Οποιεσδήποτε βρισιές προς τον διαιτητή ή άλλη απρεπής γλώσσα σημαίνει κόκκινη κάρτα, κύριοι! ΚΟΚΚΙΝΗ!