fbpx

8 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για την γαλλίδα σχεδιάστρια Sonia Rykiel!

Στον χώρο της μόδας ήταν ο ορισμός του frenchy chic, η γυναίκα που μπορούσε να συγκριθεί με την Coco Chanel γι’ αυτό και συχνά τα περιοδικά, αντί Sonia Rykiel έγραφαν Coco Rykiel!

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια Sonia Rykiel μπορεί να έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 86 χρονών, παρ’όλα αυτά άφησε την σφραγίδα της στο κόσμο της μόδας.

Αν και η ζωή και η καριέρα της είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους, ίσως να υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζεις γι’ αυτήν.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

1
Πρώτη της δουλειά 

Πήρε την πρώτη της δουλειά στον χώρο της μόδας όταν ήταν μόλις 17 χρονών. Έπρεπε να ετοιμάσει τη βιτρίνα για ένα κατάστημα στο Παρίσι. Εκεί τράβηξε την προσοχή του καλλιτέχνη Henri Matisse, ο οποίος ενθουσιάστηκε με τα πολύχρωμα κασκόλ και τα αγόρασε όλα. Ήταν η πρώτη ένδειξη της σχέσης της και της δημιουργικότητάς της με τα υφάσματα και τη μόδα.

2
Πότε ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα;

Ξεκίνησε να σχεδιάζει το 1961 όταν ήταν έγκυος το δεύτερο παιδί της, γιατί συμφώνα με δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα όλα τα ρούχα εγκυμοσύνης εκείνη την εποχή ήταν ανιαρά. Σχεδίασε ένα φόρεμα εγκυμοσύνης, γιατί ήθελε να είναι η πιο όμορφη εγκυμονούσα στον κόσμο.

3
Η βασίλισσα των πλεκτών ρούχων

Την χαρακτήριζαν ως βασίλισσα των πλεκτών ρούχων. Είναι η δημιουργός του Poor Boy Sweater, του στενού τρικού με τα πολύ στενά μακριά μανίκια. Παρότρυνε τις πελάτισσες της να τα φορούν χωρίς εσώρουχο από μέσα.

Το γαλλικό περιοδικό Elle, στο εξώφυλλό του έβαλε ένα poor boy sweater. Ακολούθως, η διάσημη ηθοποιός Audrey Hepburn πήγε στο κατάστημα της και αγόρασε 14 sweaters, ένα από κάθε χρώμα.

4
Quilted jackets  

Μπορεί η Isabel Marant να είναι διάσημη για τα quilted jackets, ωστόσο η Sonia Rykel τα έφτιαχνε από πολύ πιο πριν.

5
Συνεργασία με H&M

Η Sonia Rykiel ήταν η guest designer της σουηδικής αλυσίδας καταστημάτων H&M για τον χειμώνα του 2009 και την άνοιξη του 2010.  

6
Συγγραφέας 

Εκτος από σχεδιάστρια, ήταν επίσης και συγγραφέας βιβλίων μόδας, αλλά και παιδικών παραμυθιών.

7
Αγαπούσε τα ψηλά τακούνια

Τα λάτρευε γι’ αυτό και ένα από τα πιο γνωστά quotes για high heels είναι αυτό που είπε η Sonia Rykiel: “How can you live a high life if you do not wear the high heels”;

8
Νέα collection με… sex toys

Στα 72 της χρόνια κυκλοφόρησε στην αγορά την κολεξιόν “Rykiel Woman” η οποία περιλάμβανε sex toys. Ο λόγος που το έκανε αυτό μαζί με την κόρη της Nathalie, ήταν για να “εντάξουν” τα sex toys στον κόσμο της μόδας, έτσι ώστε να μην θεωρούνται κάτι κακό και να νιώθουν ενοχές όσες τα χρησιμοποιούσαν.

Εσύ τα ήξερες όλα αυτά;

 

Aσχολείσαι με το fashion blogging; Θέλεις να μάθεις περισσότερα για θέματα μόδας και να μοιραστείς τις ιδέες σου; Κάνε αίτηση στο Internship για Fashion Bloggers στο StudentLife Trends!

fashion bloggers

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending