fbpx

Carlos Valderrama: Ο θρύλος του κολομβιανού ποδόσφαιρου!

Για πολλούς η 2η μέρα του Σεπτέμβρη πρέπει να γιορτάζεται σαν εθνική γιορτή στην Κολομβία αφού την συγκεκριμένη μέρα, το 1961, γεννήθηκε ο κορυφαίος Carlos Valderrama!

Ο “El Pibe” (το παιδί δηλαδή) του κολομβιανού ποδοσφαίρου έγινε γνωστός, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες του ικανότητες για τα πάμπολλα κοσμήματα που φορούσε ακόμα και εν ώρα παιχνιδιού αλλά και για την υπέροχη αφάνα στα μαλλιά – σήμα κατατεθέν του!

Θα ήταν λάθος, όμως, να επικεντρωθούμε μόνο στο cool, έτσι κι αλλιώς, παρουσιαστικό του Κολομβιανού άσου αφού ήταν και ένα από τα καλύτερα δεκάρια των τελευταίων χρόνων, τουλάχιστον!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Pele τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους καλύτερους 100 ποδοσφαιριστές που είναι ακόμα στη ζωή! Έπαιξε ανάμεσα σε άλλες στη Valladolid και την Montpellier σε μια εποχή που οι μεταγραφές Λατινοαμερικάνων στην Ευρώπη δεν ήταν και οτι πιο σύνηθες.

Επιπρόσθετα, σε επίπεδο Εθνικών, ήταν μέλος της εθνικής Κολομβίας από το 1981 μέχρι το 1998.

Από το 1985 μέχρι και την λήξη της διεθνούς του καριέρας υπήρξε και αρχηγός μιας σπουδαίας ομάδας που μεταξύ άλλων περιελάμβανε τον Rene Higuita, τον Faustino Asprilla αλλά και τον αδικοχαμένο Andres Escobar.

Ακόμα, ανήκει σε ένα μικρό κλάμπ ποδοσφαιριστών που έλαβαν μέρος σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα (1990, 1994, 1998) ενώ, τέλος, είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική Κολομβίας με 111 εμφανίσεις.

huffingtonpost.com

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εμβληματική του προσωπικότητα (πρόσφατα έβαψε τα μαλλιά του ροζ για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο του μαστού) καθιστούν τον Carlos “El Pibe” Valderrama ένα από τους μύθους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δίπλα από άλλα μεγάλα ονόματα όπως οι Pele, Maradona, Cruyff, Zidane και πολλοί άλλοι!

Πόσο καλά θυμάσαι τον Carlos Valderrama;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending