fbpx

Τα ντέρμπι που καθηλώνουν τους ποδοσφαιρόφιλους! (video)

Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στις περισσότερες χώρες ανά την υφήλιο έχουν ήδη ξεκινήσει. Όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων καθηλώνονται στις αναμετρήσεις των ομάδων. Ποια ματς είναι όμως αυτά τα οποία ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή;

Μα φυσικά τα ντέρμπι στα οποία τα αίματα ανάβουν, το πάθος ξεχειλίζει και η ένταση φτάνει στο ζενίθ της, όχι μόνο ανάμεσα στους παίχτες αλλά και στους οπαδούς. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ορισμένα από αυτά.

1
Barcelona – Real Madrid

Ίσως το κορυφαίο ντέρμπι στον κόσμο που είναι γνωστό και ως ‘El Classico’. Οι «μπλαουγκράνα» εκπροσωπούν την επαρχία της Καταλονίας οι οποίοι πιστεύουν ότι η ευρύτερη περιοχή πρέπει να είναι ξεχωριστό κράτος από την Ισπανία. Από την άλλη οι «μερένχες» είναι η καλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της Μαδρίτης η οποία αποτελούσε την μεγάλη αγάπη του δικτάτορα Φράνκο, ο οποίος είναι και ο κύριος λόγος της αντιπαλότητας των ομάδων. Σε κάθε τους αναμέτρηση δεν λείπει το πλούσιο θέαμα αλλά και τα νεύρα, καθώς επίσης και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

2
River Plate – Boca Juniors

Κάποιος είπε ότι το να παρακολουθήσει κανείς αυτό το ντέρμπι από τις εξέδρες του γηπέδου, πρέπει να συμπεριληφθεί στα πενήντα πράγματα που πρέπει να κάνει στην ζωή του. Ο λόγος της μεταξύ τους κόντρας είναι η κοινωνική θέση από την οποία προέρχονται οι οπαδοί τους. Οι μεν της River ανήκουν κυρίως στην αστική τάξη ενώ οι δε της Boca από την εργατική τάξη οι όποιοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή του λιμανιού του Buenos Aires. Συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων ανά την υφήλιο και έχουν αγωνιστεί σε αυτό παίχτες που στελέχωσαν την Albiceleste για χρόνια όπως ο Μπατιστούτα, ο Ρικέλμε, ο Αιμάρ, αλλά και για πολλούς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που πέρασε ποτέ, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

3
Liverpool – Everton

Ένα ακόμη ντέρμπι το όποιο συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου. Η έδρα και των δύο ομάδων είναι η πόλη του Liverpool. Ο κύριος λόγος θεωρείται ότι είναι θρησκευτικός. Η δυναμικότητα τους όμως έχει τεράστια διαφορά. Από την μια, η ιστορική Liverpool των 18 πρωταθλημάτων των 5 Champions League και πολλών άλλων τροπαίων, και από την άλλη η Everton των 9 πρωταθλημάτων και του ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στην διάρκεια των αναμετρήσεων τους η πόλη χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα με τα βλέμματα στο γήπεδο όπου οι παίχτες των «Toffees» παρατάσσονται απέναντι σε αυτούς των «Reds».

4
Manchester United – Manchester City

Το απόλυτο ντέρμπι του Manchester. Η αντιπαλότητα των ομάδων σχετίζεται με το ότι οι οπαδοί της City θεωρούν ότι είναι η μοναδική ομάδα της πόλης, γιατί γεωγραφικά η United εδρεύει έξω από τα όρια της πόλης. Από την άλλη οι οπαδοί των «μπέμπηδων» δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία καθώς θεωρούν ότι οι τίτλοι της City είναι απειροελάχιστοι σε σχέση με τους δικούς τους. Βέβαια το γεγονός που έχει μείνει στην ιστορία έλαβε χώρα στις 27 Απριλίου του 1974 όταν η City κέρδισε την United και την έστειλε από τα σαλόνια της Premier League στα αλώνια της Championship.

5
ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – Ομόνοια Λευκωσίας

Πάμε και στα δικά μας τώρα. Το ντέρμπι της Λευκωσίας μπορεί να μην είναι γνωστό στον ποδοσφαιρικό χάρτη αλλά ξεχωρίζει λόγω της πολιτικής διάστασης και υπόστασης του. Η κόντρα των ομάδων έγκειται στο ότι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ανήκουν πολιτικά στην δεξιά ενώ αυτοί της Ομόνοιας στην αριστερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Ομόνοιας ιδρύθηκε το 1948 από δυσαρεστημένα μέλη αριστερών πεποιθήσεων του ΑΠΟΕΛ λόγω της εμπλοκής της τότε διοίκησης με τον εμφύλιο στην Ελλάδα. Στην διάρκεια αυτού του ντέρμπι δεν λείπει η ένταση το πάθος ενώ έχουν δημιουργηθεί και αρκετά επεισόδια τόσο εντός έως και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αν σκέφτεστε κάποιο ντέρμπι που δεν είναι μέσα, μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο άρθρο με τα ντέρμπι… μίσους!

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Βασίλη Γουδή και στάληκε στο StudentLife Sports για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending