fbpx

Αντρέας Λεμέσιος: Η απόφαση του πατέρα του και ο στόχος της Εθνικής!

Ο Αντρέας Λεμέσιος έχει βάλει τον πήχη ψηλά και σε συνέντευξη του στο StudentLife Sports μας μιλά για τη ζωή του και το ποδόσφαιρο.

Αντρέα πες μας λίγα λόγια για σένα και τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα.

Είμαι 19 ετών και μένω στην Αυγόρου της Αμμοχώστου. Αγωνίζομαι δανεικός στον Οθέλλο Αθηαίνου από την Νέα Σαλαμίνα. Τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανα στην Νέα Σαλαμίνα σε ηλικία έξι χρονών. Σε ηλικία 15 χρονών ανέβηκα στην πρώτη ομάδα της Νέας Σαλαμίνας με προπονητή τον κύριο Γιόνους.

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Κοίταξε όταν είσαι μικρός δεν παίρνεις αποφάσεις, για εμένα αυτή την απόφαση την πήρε ο πατέρας μου και τον ευχαριστώ πολύ.

11165299_1000392676651546_375442842469076723_n

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς προπονητές. Ποιος θεωρείς ότι ήταν αυτός που σε βοήθησε περισσότερο να εξελιχθείς και με ποιον είχες καλύτερη χημεία;

Όλοι με βοήθησαν, άλλα αυτός που μου έδειξε εμπιστοσύνη και είχα χημεία μαζί του μέχρι στιγμής ήταν ο κύριος Νεόφυτος Λάρκου, καθώς στα δεκαέξι μου πήρα πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

Το καλοκαίρι πήγες δανεικός από την Νέα Σαλαμίνα στον Οθέλλο Αθηαίνου. Πιστεύεις ότι ο Οθέλλος θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς ως ποδοσφαιριστής;

Πιστεύω θα με βοηθήσει να αποκτήσω εμπειρίες.

Τι έχεις ξεχωρίσει στην ομάδα από τον καιρό που ήρθες;

Έχω ξεχωρίσει τους φιλάθλους που είναι κοντά στην ομάδα και βοηθούν με κάθε τρόπο.

Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή και με τους συμπαίκτες σου;

Ο κύριος Gustavo Manduca με ήθελε στην ομάδα και είναι ένας εξαιρετικός προπονητής αλλά και άνθρωπος. Μαζί με τους συμπαίχτες μου προσπαθούμε να είμαστε μια οικογένεια έτσι ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

10264958_783150525042430_9044182193214201785_n

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει ένας νέος ποδοσφαιριστής για να πετύχει και ιδιαίτερα στην κομβική περίοδο της εφηβείας, όπου καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις; 

Το ποδόσφαιρο θέλει θυσίες για αυτό πρέπει κάθε ποδοσφαιριστής να προσέχει την ζωή του εκτός γηπέδου, να δίνει τα πάντα στην προπόνηση και από μόνος του να προπονείται εντατικά.

Πιστεύεις ότι κάποιος που αξίζει και προσπαθεί στο ποδόσφαιρο, στο τέλος δικαιώνεται ή μήπως η μπάλα τελικά δεν είναι δίκαιη;

Υπάρχουν στιγμές που δικαιώνεται αλλά και στιγμές που δεν δικαιώνεται και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Έχει μέλλον ο κύπριος ποδοσφαιριστής;

Πιστεύω αν του δοθούν οι ευκαιρίες μπορεί να τα καταφέρει, γιατί υπάρχουν πολλά ταλέντα που δουλεύοντας σίγουρα θα έχουν μέλλον.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για αυτή την περίοδο και ποιες είναι οι μελλοντικές σου φιλοδοξίες;

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να πάρω αρκετές συμμετοχές, να αποκτήσω εμπειρίες και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Οι μελλοντικές μου φιλοδοξίες είναι να αγωνιστώ με επιτυχία στην πρώτη κατηγορία.

Η Εθνική Κύπρου είναι στους στόχους σου;

Σαφέστατα είναι στους στόχους μου. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μου στόχους, αγωνίστηκα μέχρι την Εθνική Νέων και φυσικά θέλω να φτάσω πιο ψηλά.

Θα ήθελες να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην θέλει, άρα έτσι και εγώ.

1560509_767578143266335_1605513437_n

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες και γιατί;

Θα ασχολούμουν πάλι με τον αθλητισμό, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει και για αυτό θα σπουδάσω Sports Science.

Υπήρχε ή υπάρχει κάποιος παίκτης που έχεις ως ίνδαλμα και τον παρακολουθείς εντονότερα χρησιμοποιώντας κάποιες τεχνικές του ενδεχομένως;

Υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές αλλά δεν έχω κάποιο ως ίνδαλμα.

Κλείνοντας, θέλω να μας πεις ό,τι έχεις μέσα στο μυαλό σου αυτή τη στιγμή και θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου τώρα είναι ο επόμενος μου αγώνας. Επίσης, έχω στο μυαλό μου την σπουδή μου γιατί είναι πολύ σημαντικό κάποιος να μπορεί να σπουδάσει και θέλω να είμαι συνεπής και στα δύο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending