fbpx

Οι 5 ομάδες που κατέκτησαν κάποτε το Champions League και ίσως δεν ξέρατε!

Περίοδος Champions League! Φέτος είναι η 62η σεζόν της αγαπημένης μας διοργάνωσης και η 25η σεζόν αφού μετονομάστηκε σε UEFA Champions League.

Ο φετινός τελικός του Champions League θα γίνει στην Ουαλία και είμαστε ήδη στην φάση των ομίλων.

Ας κάνουμε λίγο ένα ‘flash back’ και πάμε να θυμηθούμε τις ομάδες που λίγοι ξέρουν ότι έχουν κατακτήσει το UEFA Champions League.

1
Celtic

Η Celtic κατέκτησε το τρόπαιο το 1967 με σκορ 2 – 1 απέναντι στην Inter. Ο τελικός είχε διεξαχθεί στις 29 Απριλίου στο Hampden Park της Γλασκόβης και ο Mazzola άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό για τους Ιταλούς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Όλοι πίστεψαν πως η Inter θα κατακτούσε το τρόπαιο πιο εύκολα από ‘τι περίμεναν. Στο 62’ ο Gemmel σημειώνει το 1 – 1 με μια βολίδα εκτός περιοχής και 5 λεπτά πριν το τέλος ο Chalmers σημειώνει το 2 – 1 χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

2
Steaua București

Η ομάδα από την Ρουμανία παραπαίει τα τελευταία χρόνια. Κάποτε όμως μεγαλουργούσε και όχι μόνο στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Η Steaua απέκλεισε την Anderlecht στα ημιτελικά, ομάδα που απέκλεισε την Ομόνοια στον 2ο γύρο. Στον τελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μέτρια, τότε Barcelona, που βρισκόταν για μόλις 2η φορά στην ιστορία της, σε τελικό του European Cup. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι μετά το άγονο 0 – 0, και εκεί η Steaua έβαλε στην συλλογή της το πολυπόθητο τρόπαιο του 1986!

3
Nottingham Forest

Κάποιες μεγάλες ομάδες λιγουρεύονται το τρόπαιο, κάποιες άλλες το έχουν κερδίσει 2 φορές! Μια από αυτές είναι και η Nottingham Forest. Στις 30 Μαΐου του 1979 η Nottingham Forest αντιμετώπισε την Malmö FF στον τελικό του European Cup και οι Άγγλοι κέρδισαν το τρόπαιο με γκολ του Francis στο 45ο λεπτό. Την ακριβώς επόμενη χρονιά η Nottingham Forest κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο της απέναντι στην Hamburg και τα κατάφερε πανάξια. Για να φτάσει στον τελικό η Nottingham Forest κέρδισε τον Ajax ο οποίος είχε κερδίσει την Ομόνοια με 10 – 0 στο πρώτο παιχνίδι και είχε χάσει με 4 – 0 από την κυπριακή ομάδα στο 2ο παιχνίδι.

4
Hamburg

Ότι δεν κατάφερε το 1980 η ομάδα από το Αμβούργο το πέτυχε το 1983 απέναντι στην Juventus! Ένα γκολ του Magath στο 8ο λεπτό ήταν αρκετό για να δώσει στην γερμανική ομάδα το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η γερμανική ομάδα κέρδισε την Juventus του Michel Platini και Paolo Rossi και όλος ο κόσμος έτριβε τα μάτια του! Βέβαια αυτό που κρατάμε εμείς είναι ο τόπος διεξαγωγής του τελικού που δεν ήταν άλλος από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

5
Aston Villa

Περίοδος 1981 – 82 και μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού αφού το τρόπαιο κατέληξε στην αγγλική Aston Villa. Το κατόρθωμα, μάλιστα, της ομάδας του Birmingham γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς πως στον τελικό αντίπαλος της ήταν η μεγάλη Bayern Munich που διέθετε θρύλους του γερμανικού ποδοσφαίρου όπως ο Paul Breitner και ο Karl – Heinz Rummenigge. Ένα γκολ του Peter Withe στο 67ο λεπτό έδωσε την νίκη και το τρόπαιο στην ομάδα της Αγγλίας που φέτος αγωνίζεται στην Championship, την δεύτερη κατηγορία της χώρας!

Εσύ γνώριζες ότι αυτές οι ομάδες είχαν κατακτήσει κάποτε το Champions League;

Δες επίσης: 5+1 μεγάλες ομάδες που δεν κατέκτησαν ποτέ το Champions League!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending