fbpx

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκορ σε Κύπρος – Ελλάδα (και το αντίθετο)!

Δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 και η Εθνική μας αντιμετωπίζει απόψε την αντίστοιχη της Ελλάδας, στο στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης“. Μια αναμέτρηση με πολλές (γνωστές) ιδιαιτερότητες. Αυτή θα είναι η 26η αναμέτρηση ανάμεσα στη χώρα μας και την Ελλάδα με τους γηπεδούχους να έχουν σαφέστατο προβάδισμα στην προϊστορία αφού μετρούν 16 νίκες, έναντι μόλις 3 της Εθνικής μας. 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. 

Οι πλείστες αναμετρήσεις μας, ωστόσο, ήταν σε φιλικό επίπεδο. Η προηγούμενη φορά που αντιμετωπίσαμε την Ελλάδα σε επίσημο επίπεδο ήταν το μακρινό 1986 στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 1988. Σε ένα, μάλιστα, από τα 2 αυτά επίσημα παιχνίδια σημειώθηκε και το μεγαλύτερο σκορ σε αγώνα Κύπρος – Ελλάδα.

Στις 3 Δεκεμβρίου 1986 υποδεχθήκαμε την Ελλάδα στο “Μακάρειο” Στάδιο ενώπιον 15 χιλιάδων θεατών γνωρίζοντας την ήττα με 2-4. Σκόρερ για την ομάδα μας ήταν οι Χριστοφή (28′) και Σαββίδης (41′).

Προπονητής ήταν ο μεγάλος Πανίκος Ιακώβου ενώ αγωνιστήκαμε ως εξής: Χαρίτου, Ανδρελής (68′ Παπαδόπουλος), Μιαμηλιώτης, Μισός, Ν. Παντζιαράς, Γιαγκουδάκης, Ιωάννου, Μαραγκός, Σαββίδης, Νικολάου (77′ Κάντηλος), Χριστοφή.

Στην αντίπερα όχθη, η Ελλάδα αγωνίστηκε με τους: Μήνου, Αποστολάκης, Βαµβακούλας, Μανωλάς, Μίχος, Λ. Παπαϊωάννου, Σαραβάκος (46′ Μπατσινίλας), Αντωνίου, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος (70′ Σάκης Αναστασιάδης), Κωφίδης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending