Οι 10 πιο χρήσιμες ρυθμίσεις του Facebook που μάλλον δεν χρησιμοποίησες ακόμα!

Christina Giorgallou
Φοιτήτρια Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μπορεί εκατομμύρια άνθρωποι να χρησιμοποιούν το Facebook, αλλά ελάχιστοι ξέρουν τα μικρά μυστικά του!

Αν είσαι κι εσύ από τους συχνούς χρήστες του Facebook, ρίξε μια ματιά πιο κάτω για να επεκτείνεις τις γνώσεις σου!

Οι 10 ρυθμίσεις που ίσως δεν ήξερες ακολουθούν πιο κάτω:

 

1Έλεγξε αν όντως έχεις αποσυνδεθεί από μια άλλη συσκευή

Αναρωτιέσαι ακόμη αν έχεις αποσυνδεθεί από τον υπολογιστή του φίλου σου; Μπορείς να κάνεις κλικ στο μικρό κάτω βέλος στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Επιλέγεις “Settings“, κλικ στο “Security”  και στη συνέχεια επιλέγεις “Where You’ re Logged In“.

2Διάβασε τα κρυφά σου μηνύματα

Ναι! Το Facebook έχει δύο τοποθεσίες για εισερχόμενα μηνύματα. Το ένα είναι τα κανονικά εισερχόμενα σου, ενώ το άλλο είναι τα “κρυφά μηνύματα” από άτομα που δεν είναι φίλοι σου στο Facebook. Άσε που μπορεί να έχασες προσκλήσεις σε διάφορες εκδηλώσεις ή μηνύματα από κρυφούς θαυμαστές.

Οδηγίες για τα δεύτερα εισερχόμενα: Για να διαβάσεις αυτά τα μηνύματα, θα πρέπει να κάνεις κλικ στο εικονίδιο “Message“, στη συνέχεια κλικ στο “Message Requests” και πατάς “See filtered requests“.

3Για να μην καταφέρουν να παραβιάσουν το λογαριασμό σου…

Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το σύστημα ασφαλείας του Facebook, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το “Login Approvals” στην καρτέλα “Security“. Το σύστημα ασφαλείας του Facebook θα απαιτήσει έναν κωδικό πρόσβασης όταν συνδέθείς στο λογαριασμό σου από μια άγνωστη συσκευή. Τώρα, μπορείς να νιώθεις εντελώς safe με τον λογαριασμό σου στο Facebook!

4Επέλεξε ένα φίλο σου υπεύθυνο για το λογαριασμό σου

Αναρωτηθήκες ποτέ τι συμβαίνει με το λογαριασμό σου όταν δεν τον χρησιμοποιείς πια; Το Facebook σου δίνει την ευκαιρία να επιλέξεις ένα πρόσωπο που θα είναι υπεύθυνος για τη σελίδα σου όταν… “χτύπα ξύλο” πάθεις κάτι. Κάνε κλικ στο “Trusted Contacts” και επέλεξε την καρτέλα “Security“.

Το μόνο όμως που μπορεί να κάνει, είναι να αλλάξει την εικόνα του προφίλ σου και να απαντήσει σε αιτήματα φίλων σου. Εννοείται ότι δεν μπορεί να είναι σε θέση να δημοσιεύει ή να συνομιλήσει μέσω του λογαριασμό σου.

5Έχεις νοσταλγία από τα παλιά;

Δεν χρειάζεται να κάνεις scroll κάτω για να πάρεις μια ματιά και γεύση απο τις παλιές αλλά και γελοίες φωτογραφίες σας με φίλους. Για να γίνει αυτό, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στο profile του φίλου σας, πατώντας “See Friendship“.

6Δες πού άφησες Like

Στο Facebook, έχεις την ευκαιρία να δεις όλα όσα έχεις δημοσιεύσει, σχολιάσει ή και αυτά που σου είχαν αρέσει. Απλά κάνεις κλικ στο “View Activity Log“.

7Πώς φαίνεται το Facebook σου σε αυτούς που δεν σε έχουν add;

Kάνεις κλικ στο εικονίδιο […] ακριβώς δίπλα από το “View Activity Log” και επιλέγεις “Προβολή ως …“. Αυτό θα σου δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία να εξετάσεις πώς φαίνεται η σελίδα σου μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που δεν ξέρεις.

8Ακόμη και video call στο Facebbok

Το Facebook πλέον προσφέρει όχι μόνο απλή συνομιλίας, αλλά και video call. Απλά κάνεις κλικ στο μικρό εικονίδιο της κάμερας στο επάνω (μπλε) μέρος της καρτέλας συνομιλίας. Πλέον εσύ και ο φίλος σου μπορεί να έχει μια συνομιλία μέσω βίντεο.

9Μάθε πρώτος τα νέα του φίλου σου

Οι δύο αυτές ρυθμίσεις είναι σχεδόν όμοιες “See First“και “Close friends” αλλά το “See First” δεν σε ειδοποιεί για νέα posts, όπως κάνει η λειτουργία  “Close friends”. Αν δεν θέλεις να χάσεις τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν από το φίλο σου, τότε κάνε κλικ στο “See First“.

10Αποθήκευσε ένα post για αργότερα

Αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, το Facebook προσφέρει μια λειτουργία που σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις ενδιαφέρουσες αναρτήσεις και συνδέσμους, ώστε να μπορείς να τα διαβάσεις αργότερα. Απλά κάνε κλικ στο κάτω βέλος στην πάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης που σου αρέσει, και μετά επέλεξε “Save Post” ή “Save link“.

Μπορείς να δεις τα αποθηκευμένα σου υλικά στην καρτέλα “saved” που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας σου.

Εσύ γνώριζες αυτά τα μικρά μυστικά του Facebook;

 

Δες επίσης: Έτσι χρησιμοποιούσαμε το Facebook μας όταν το δημιουργήσαμε για πρώτη φορά!