fbpx

Πώς να διαβάσεις αποτελεσματικά για τις εξετάσεις την τελευταία στιγμή;

Η εξεταστική περίοδος έχει φτάσει και για μια ακόμη φορά βρίσκεις τον εαυτό σου να ΜΗΝ ξέρει πόθεν να αρκέψει.

Θες τα πιο βασικά tips που θα σε βοηθήσουν να διαβάσεις αποτελεσματικά υπό πίεση χρόνου;

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Βρες το σωστό χώρο

Η βασική αρχή εδώ είναι να απομακρυνθείς όσο πιο πολύ γίνεται από το κρεβάτι και τη τηλεόραση σου. Oι συνθήκες στο χώρο πρέπει να είναι ευνοϊκές για διάβασμα.

Προσωπικά, για διάβασμα μέχρι πρωίας, πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο ή στη βιβλιοθήκη ή και ακόμα και με αγνώστους (μάθε πώς μπορείς να βρεις παρέα για διάβασμα στο άρθρο μας: 5 πολύ χρήσιμα apps για την περίοδο των εξετάσεων).

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά η σωστή τοποθεσία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όταν στις 3:00 το πρωί η θέληση σου αρχίσει να εξαντλείται, αυτό που θέλεις να δεις γύρω σου για να αντέξεις και να συνεχίσεις, είναι και άλλα άτομα γύρω σου να διαβάζουν – όχι το ζεστό σου κρεβατάκι.

2
Η θέληση είναι εξαντλήσιμη πηγή, αξιοποίησε την σωστά

Ποτέ μην ξεκινάς να διαβάζεις από την αρχή του κεφαλαίου. Πριν ξεκινήσεις το διάβασμα διαχώρισε την ύλη σου σε ενότητες. Στη συνέχεια αξιολόγησε τις ενότητες αυτές με βάση το αντίκτυπο που θα έχουν στο βαθμό σου και πόσο δύσκολο είναι να τις μάθεις.

Μετά ακολούθησε τον πιο κάτω πίνακα:

impact-effortΞεκίνησε με τα κεφάλαια που έχουν μεγάλο αντίκτυπο και απαιτούν την μικρότερη προσπάθεια. Στη συνέχεια μπορείς να αφιερώσεις πολύ ενέργεια και χρόνο για να μάθεις κάτι πολύ σημαντικό που θα πάρει χρόνο. Όταν πλέον κουραστείς, μπορείς να μάθεις διάφορα πιο εύκολα στην κατανόηση, κομμάτια της ύλης.

3
Επανάληψη και πάλι επανάληψη

Τέλος, μην ξεχνάς ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης αλλά και ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άτομο, κρύβονται μεγάλες ποσότητες…. καφεΐνης.

Καλό διάβασμα και καλή επιτυχία!

Χάρης Ανδρέου 

Χρειάζεσαι βοήθεια με τις εργασίες σου; H Uni Assignment Centre μπορεί να σου προσφέρει υπηρεσίες για διόρθωση εργασιών, ειδικές εκθέσεις, διατριβές κ.ά. όταν το χρειάζεσαι!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Tηλ. Επικοινωνίας: 22 768633

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending