fbpx

Ρετρό ιστορικών εμφανίσεων κυπριακών ομάδων!

Στο άρθρο αυτό που ακολουθεί, θα σας παρουσιάσω μερικές απο τις ρετρό εμφανίσεις που στιγμάτισαν κάποιες από τις μεγάλες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Εμφανίσεις που θα τις θυμούνται πάντα οι φίλαθλοι αυτών των ομάδων γιατί είτε στιγμάτισαν την ομάδα τους είτε έχουν μεγάλες χαρές να θυμούνται για πολλά ακόμα χρόνια.

1
Ομόνοια Λευκωσίας 1991-1992

Η δεκαετία του 1990, δεν ήταν και η καλύτερη στην ιστορία της Ομόνοιας, αλλά η δεκαετία είχε ξεκινήσει με μια εμφάνιση που πραγματικά μυρίζει Ομόνοια, με ένα κλασσικό σχεδιασμό και στα χρώματα της ομάδας.

2
Απόλλων Λεμεσού 1999-2000

Η Λεμεσιανή ομάδα το 1999 αποφάσισε την πανοπλία της για εκείνη την χρονιά να την κοσμεί το σύμβολο της ομάδας, ο Θεός της μουσικής και του φωτός, όπως τον θέλει η μυθολογία να είναι.

3
ΑΕΚ Λάρνακας 1996-1997

Ήταν το 1994, όταν η ΕΠΑ και ο Πεζοπορικός, δύο ιστορικές ομάδες για το κυπριακό ποδόσφαιρο αποφάσισαν να ενωθούν και να δημιουργήσουν την ΑΕΚ. 2 χρόνια αργότερα,οι άνθρωποι τότε της ΑΕΚ αποφάσισαν μια συμφωνία με την Mitre για μια χαρακτηριστική στολή, στα χρώματα της ομάδας με όμορφα μοτίβα. Με αυτή την εμφάνιση οι Λαρνακείς αντιμετώπισαν την Barcelona!

4
ΑΠΟΕΛ 2003-2004

Τη συνεργασία του ΑΠΟΕΛ με την ΝΙΚΕ για την σεζον 2003-2004 με αυτή την κίτρινη ενδυμασία, που ξεκινά με ξεθωριασμένες αποχρώσεις του κίτρινου και καταλήγει σε ένα λαμπερό χρώμα, θα την θυμούνται σίγουρα οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ καθώς τότε είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

5
Νέα Σαλαμίνα 2000-2001

Μια γλυκόπικρη χρονιά για τους Σαλαμιναίους, και μια ερυθρόλευκη εμφάνιση που τους φέρνει στο μυαλό μνήμες για να ξεχάσουν και μνήμες για να θυμούνται. Η Νέα Σαλαμίνα εκείνη την χρονιά, λόγω της νίκης της Δόξας ενάντια στον Απόλλωνα πήρε το δρόμο για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αλλά σίγουρα κανείς δεν ξεχνά την παρουσία στον τελικό κυπέλλου της ομάδας ενάντια στον Απόλλωνα. Έγινε έτσι η πρώτη ομάδα στην Κύπρο με παρουσία σε τελικό κυπέλλου αν και υποβιβάστηκε!

6
Ανόρθωσις Αμμοχώστου 2008-2009

Ποιός Ανορθωσιάτης και ποιός πραγματικός φίλος του ποδοσφαίρου μπορεί να ξεχάσει τον τεράστιο άθλο του Τιμούρ Κετσπάγια και των ποδοσφαιριστών του; Ήταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατάφερε να φθάσει στην φάση των ομίλων του Champions League. Η Ανόρθωση είχε καταφέρει μάλιστα να μαζέψει 6 βαθμούς με αυτή τη φανέλα!

7
ΑΕΛ Λεμεσού 2012-2013

Η πιο σύγχρονη εμφάνιση που ίσως να μην ταιριάζει τόσο στο άρθρο μου αυτό, αλλά σίγουρα ταιριάζει με την μεγάλη επιτυχία του Πάμπου και των Λεόντων του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012.

8
Εθνική Κύπρου – Προκριματικά Euro 2008

Για μένα, η πιο όμορφη εμφάνιση και με την μεγαλύτερη σημασία ενδυμασία της Εθνικής Κύπρου. Στο πάνω μέρος βλέπουμε με κίτρινο χρώμα να διαγράφεται ένα κομμάτι από το σχήμα της Κύπρου και σχεδιασμένη η πράσινη γραμμή.

Ας ελπίσουμε ότι μια μέρα αυτή η γραμμή θα διαγραφεί μια για πάντα και όλος ο κόσμος θα πάει στα σπίτια του.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το μικρό ένθετο για σημαδιακές εμφανίσεις διαφόρων συλλόγων της χώρας μας.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Δες επίσης: 5 + 1 ξένοι ποδοσφαιριστές που ίσως δεν ήξερες πως έπαιξαν στην Κύπρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending