3 τρόποι για να περάσεις δημιουργικά τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Κλασικές Σπουδές

Τα Χριστούγεννα μας χτυπούν επικίνδυνα την πόρτα και αυτό για κάποιους από εμάς σημαίνει διακοπές – είτε αυτές είναι για λίγες μέρες, βδομάδες ή και για έναν ολόκληρο μήνα!

Αυτό θα πει πως θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και να ανανεωθούμε, πριν επιστρέψουμε στην κουραστική μας καθημερινότητα.

Ξεκούραση όμως δεν σημαίνει απαραίτητα καναπές, τηλεόραση και pc όλη μέρα, διότι μια τέτοια ρουτίνα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη βαρεμάρα!

Υπάρχουν τρόποι που και μας ξεκουράζουν αλλά ταυτόχρονα μας “γεμίζουν” και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Δες τους πιο κάτω:

1Βγες έξω

Ναι κάνει κρύο. Πολύ κρύο. Αλλά δεν ζούμε και στην Αλάσκα. Δεν χρειάζεται να κλεινόμαστε όλη μέρα σπίτι, τυλιγμένοι με τις κουβερτούλες και κολλημένοι στις θερμάνσεις μας.

Μπορούμε να βγούμε έξω με φίλους, να πάμε για καφέ ή μια εκδρομή στα βουνά, να κάνουμε μια βόλτα – είτε χαλαρή είτε σε μορφή άσκησης. Γιατί ναι μεν είναι χειμώνας, αλλά ο υπέροχος ήλιος της Κύπρου είναι εκεί και για τους χειμωνιάτικους μήνες. Ας τον εκμεταλλευτούμε!

2Διάβασε βιβλίο/α

Δεν διαβάζω βιβλία γιατί έχω πολύ διάβασμα και δεν προλαβαίνω“. Τώρα όμως που χρόνος υπάρχει ποια θα είναι η δικαιολογία μας;

Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε εκείνο το βιβλίο που ξεκίνησαμε και ποτέ δεν τελειώσαμε, ή που θέλαμε να ξεκινήσουμε και ποτέ δεν το κάναμε. Είναι πολλά τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει ένα βιβλίο, που δεν χωράνε στη μικρή παράγραφο ενός άρθρου.

Το σίγουρο είναι πως ένα καλό βιβλίο μπορεί να μας κάνει καλύτερους σαν ανθρώπους και σαν χαρακτήρες.

3Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

Άσε για λίγο στην άκρη τα social media και κάνε κάτι αποκλειστικά για ‘σένα. Βάλε στόχους για τον επόμενο χρόνο, σκέψου ποιες άλλες δεξιότητες θα ήθελες να αναπτύξεις και ενδεχομένως καινούρια hobbies τα οποία θα μπορούσες να υιοθετήσεις.

Κάτι που έπρεπε να κάνουμε όλοι σε καθημερινή βάση δηλαδή, αλλά εξαιτίας του πιεσμένου προγράμματός μας το αγνοούμε. Τώρα, λοιπόν, είναι ευκαιρία να πάρεις μια ανάσα και να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και τη ζωή σου γενικά.

Εσύ πώς σκέφτεσαι να περάσεις αυτές τις διακοπές; 🙂