fbpx

5 καταστάσεις που θα ζήσουμε (και) φέτος στα οικογενειακά τραπέζια!

Ήρτε και φέτος η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου! Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτών των γεγονότων κάνουμε και τα καθιερωμένα οικογενειακά τραπέζια.

Ποιες καταστάσεις ζούμε επανειλημμένα κάθε χρόνο και κάποια από αυτά ευχόμαστε να μη συνέβαιναν;

Πάμε να τις δούμε!

 

1
Συζήτηση με άγνωστους συγγενείς

Κάθεσαι εσύ καλά-καλά να φάεις το φαΐ σου τζιαι ξαφνικά αρκεύκεις να βλέπεις νέες φάτσες τζιαι να νιώθεις… περίεργα. Τελικά, το πρώτο βήμα συνήθως κάμνουν το οι άλλοι και ανακαλύπτεις νέους συγγενείς για τους οποίους εν είχες ιδέα ότι έχεις.

Αρκεύκουν να σου κάμνουν ολόκληρη ανάκριση για το πώς σε λαλούν, τι σπουδάζεις, πόσο χρονών είσαι κ.λ.π. Εσύ που μέσα σου εύχεσαι να τελειώσει επιτέλους τούτο το μαρτύριο τζιαι να σε αφήκουν να φάεις με την ησυχία σου τζιαι μετά να βρεθείς επιτέλους με τους παρέες σου να πείτε τα δικά σας!

2
Σχόλια συγγενών

Πολύ συνηθισμένο φαινόμενο! Σε κάθε οικογενειακό τραπέζι πάντα θα βρεθεί κάποιος να σου πει: “Μάνα μου μα εμεγάλωσες εσύ! “Έγινες ολόκληρη κοπέλα/ ολόκληρο παλικάρι”, “Μα εψήλωσες”, “Ετέλειωσες το σχολείο” κ.λ.π. Ίσως τα βρίσκεις εκνευριστικά αλλά κατά βάθος ψηλώνει λιγάκι το ηθικό σου ακούγοντας καλά σχόλια!

Όμως αν έχεις πατήσει τα 25, δεν γλυτώνεις τα σχόλια τύπου: “Πότε θα έβρεις ένα/μια καλό παιδί/κοπέλα να νοικοκυρευτείς και να παντρευτείς;“.  Τζιαι τζιαμέ εκνευρίζεσαι ταμάλα τζιαι θέλεις να πιάεις το πρώτο αεροπλάνο να φύεις! Στη συνέχεια, ευτυχώς η κουβέντα ποτζεί ποδά πάει αλλού τζιαι καταλήγει σε κουτσομπολιό συγγένων που δεν είναι εκεί, στους χωρκανούς ή και… στο κυπριακό!

3
Ακατάδεκτος/η στα λεφτά

Καθώς κάθεσαι εκεί στο τραπέζι ή κάποια άλλη φάση, λαλεί σου η γιαγιά ή ο παππούς να σου πει ένα μυστικό! Τελικά όταν πλησιάζεις μάχουνται να σου δώσουν κρυφά σαν τον κλέφτη λεφτά για τα Χριστούγεννα.

Εσύ φυσικά παίζεις το ακατάδεκτος/η και λαλείς τους “Εν χρειάζεται γιαγιά/ παππού! Έχω“. Φυσικά εκείνοι επιμένουν τζιαι πιάνεις τα τζιαι που μέσα σου είσαι κάπως:

“Ευτυχώς Θεέ μου, εν να φκάλουμε την μπουκάλα της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ τζιαι φέτος!”

4
Δώρα συγγενών

Σε κάθε οικογενειακό τραπέζι ούλλο τζιαι κάποιος συγγενής εν να φέρει για την φιλοξενία ένα δώρο! Το δώρο δεν είναι άλλο από γλυκά που έφτιαξαν οι ίδιοι, σαμπάνια ή κρασί, τα οποία απλά συμπληρώνουν τη συλλογή που έχετε στο ραφούι σας σπίτι! Ή στην καλύτερη περίπτωση, προωθείτε τα και εσείς παρακάτω!

Εκτός και αν στην οικογένεια είσαστε πολλά του ποτού τζιαι αν σας φέρουν έτσι δώρο κάμνουν σας και χάρη! Όσο για τα γλυκά εν το συζητώ! Ως το τέλος της βδομάδας -ίντα τέλος δηλαδή- θα έχουν εξαλειφθεί από το ψυγείο.

5
Πολύ φαΐ

Το φαΐ που τρώμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα οικογενειακά τραπέζια εν συγκρίνεται με κάθε άλλη φορά! Εννοείται όμως πως όσο τζιαι να βάλεις, πάλε η γιαγιά εν να έσσιει να σου πει να βάλεις κι άλλο!

Μα πόσο φαΐ να αντέξει μια κοιλιά; Πρέπει να αφήκεις και λλίο τόπο να δοκιμάσεις τα μελομακάρονα που σου εφέραν ούλλες σου οι θείες που περιμένουν με ανυπομονησία να τους πεις ποια εν τα καλύτερα να πάρουν λλίο πάνω τους (τζιαι στην τελική για να μεν αδικήσεις καμιά, λαλείς τους ότι ούλλα έχουν την χάρη τους τζιαι εν μάλαμα!).

Θυμίζουν σου κάτι τούτες οι καταστάσεις στα οικογενειακά τραπέζια; Έχεις ζήσει και εσύ κάποια από αυτές ή κάποιες άλλες; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending