fbpx

Οι 5 ομαδάρες των τελευταίων χρόνων που δεν θα ξεχάσουμε!

Από τη γέννηση του, το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο με ομάδες – μοντέλα, ομάδες που άφησαν το στίγμα τους στο άθλημα και που δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως άλλαξαν την ιστορία του.

Ο κατάλογος με τέτοιου τύπου ομάδες είναι ατελείωτος, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο (και παραβλέποντας εθνικές ομάδες) ετοιμάσαμε μια λίστα με συλλόγους που τα τελευταία 20-30 χρόνια κέρδισαν φίλους και οπαδούς με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν!

Αυτές λοιπόν είναι οι 5 ομαδάρες που όσοι τις είδαμε δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ και είναι από μόνες τους λόγος να αγαπήσεις τον “βασιλιά των σπόρ”!

 

1
Milan 1987-1991

Η τετραετία που η Milan έγινε ξανά μεγάλη είχε ονοματεπώνυμο: Arrigo Sacchi! Μια ομάδα που υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού κατέκτησε 8 τρόπαια σε 4 χρόνια και έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε ήταν αυτή που έμελλε να αλλάξει την πορεία του ιταλικού αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Με μια αμυντική τετράδα (Tassotti – Costacurta – Baresi – Maldini) που όμοια της δύσκολα θα ξαναπαρουσιαστεί στο ποδόσφαιρο και με τους 3 Ολλανδούς (Rijkaard – Gullit και van Basten) να κεντούν στο αντίπαλο μισό, οι φίλοι των ροσονέρι και ο κόσμος του ποδοσφαίρου απολάμβαναν μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών.

Ίσως η πιο μεγάλη της στιγμή να ήταν εκείνη η νίκη με 5-0 επί της Real Madrid!

2
Barcelona 2008-2011

Η τριετία που έκανε όλο τον πλανήτη να υποστηρίζει Barcelona! Eto’o, Ibrahimovic, Henry, Villa και Pedro ήταν οι συμπαραστάτες του Lio Messi στο χορό του τικι- τάκα που παρέσυρε όλο τον κόσμο στους ρυθμούς των μπλαουγκράνα.

Ίσως οτι πιο κοντινό στο τέλειο ποδόσφαιρο σε μια ομάδα με μοναδικό ψεγάδι τον μάλλον μέτριο τερματοφύλακα, Victor Valdes!

3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 κύπελλο, 2 Champions League και 2 Super Cup Ευρώπης είναι μερικά από τα διαμάντια που στολίζουν το στέμμα των μπλαουγκράνα την συγκεκριμένη τριετία κάτω από την προπονητική καθοδήγηση του Pep Guardiola!

Πιο ώριμη στιγμή της Barca σε αυτή την τριετία δεν θα μπορούσε παρά να είναι η τριάρα επι της Manchester United στον τελικό του Champions League 2011!

3
Manchester United 1995-2000

Η καλύτερη εκδοχή των “μπέμπηδων” μετά ίσως από τους πραγματικούς μπέμπηδες του Sir Matt Busby! Μαέστρος στον πάγκο ο Sir Alex Ferguson και στον αγωνιστικό χώρο του Old Trafford να παρελαύνουν ονόματα όπως ο Eric Cantona, η περίφημη “τάξη του ’92” (Giggs, Scholes, Beckham, Neville) και ο Peter Schmeichel!

Αποτέλεσμα: 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 κύπελλα και το πιο “τρελό” Champions League μέχρι σήμερα!

Η μοναδική αγγλική ομάδα που έχει πετύχει treble (περίοδος 1998 – 99) και αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής ηδονής να παίζουν μέχρι και σήμερα στα highlights των διάφορων αθλητικών εκπομπών της Αγγλίας και όχι μόνο!

Κορυφαία στιγμή; Μα φυσικά ο τελικός της Βαρκελώνης με Sheringham και Solskjaer να ντύνονται Αη Βασίληδες Μάη μήνα!

4
Οι αήττητοι της Arsenal (2003-04)

Η πραγματικότητα είναι πως και την προηγούμενη περίοδο οι κανονιέρηδες είχαν σπουδαία ομάδα. Άλλωστε, το καλοκαίρι του 2003 η μόνη αξιόλογη μεταγραφή τους ήταν ο Jens Lehmann οπότε μπορεί να λεχθεί πως στα πρόσωπα των Pires, Henry, Vieira, Bergkamp, Gilberto Silva, Campbell και Ashley Cole είχε υλικό έτοιμο για πρωταθλητισμό. Ως εδώ καλά.

Αυτό που θαύμασε όμως ο ποδοσφαιρικός πλανήτης από τον Μάη του 2003 ως τον Οκτώβρη του 2004 ήταν πραγματικά εξωπραγματικό. Οι Λονδρέζοι παίζοντας ποδόσφαιρο από άλλο πλανήτη έγραψαν ένα σερί 49 αγώνων αήττητοι (ρεκόρ Αγγλίας), κατέκτησαν φυσικά το πρωτάθλημα ενώ έμειναν στην ιστορία ως οι “Invincibles”.

Ήταν μια ομάδα πραγματικό φροντιστήριο μοντέρνου ποδοσφαίρου αφήνοντας το αποτύπωμα της στις καρδιές εκατομυρίων φίλων του αθλήματος.

Highlight δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη νίκη μέσα στο Old Trafford επι την Manchester United, νίκη που έδωσε στην Arsenal τον τίτλο!

5
Οι galacticos της Real Madrid

https://www.youtube.com/watch?v=W7HM1RfNfS4

Ως galacticos ορίζεται η Real της εξαετίας 2000-2006 όταν πρόεδρος ήταν ο Florentino Perez στην πρώτη του θητεία. Η πολιτική του συνοψιζόταν στην εξής πρόταση: Αγοράζουμε οτι καλύτερο κυκλοφορεί στον κόσμο.

Κάπως έτσι, οι galacticos είναι οι Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo και David Beckham (μια μεταγραφή κάθε καλοκαίρι) ενώ ως galacticos ονομάζονταν και οι Casillas, Roberto Carlos, Raul και McManaman παρόλο που είτε ήταν προϊόν της ακαδημίας των μερένχες ή έφτασαν στην Μαδρίτη πριν τον Perez.

Αυτός είναι ο ορισμός των galacticos. Στην πραγματικότητα, όσον αφορά τίτλους, η συγκέντρωση σταρ δεν ήταν τόσο επιτυχημένη (2 πρωταθλήματα, 1 Champions League). Η επιτυχία ήταν στο γεγονός πως αυτά τα 4-5 χρόνια η “γαλαξιακή” Real έπαιζε εκπληκτικό ποδόσφαιρο σε αρκετές περιπτώσεις! Ήταν τόση η ποιότητα, ειδικά από τη μέση και μπροστά, που οι galacticos έγραψαν ιστορία!

Ίσως η πιο πειστική εμφάνιση των Μαδριλένων να ήταν στο Old Trafford (τυχαία το λένε “θέατρο των ονείρων”;) όταν υπέταξαν την Manchester United με 4-3!

Εσύ ποια ομαδάρα δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending