fbpx

Αυτοί οι φοιτητές του Παν. Frederick έφτιαξαν δική τους μονοθέσια Formula!

Πώς θα σου φαινόταν αν αναλάμβανες project στο πανεπιστήμιο σου, που θα κατέληγε σε δημιουργία μονοθέσιας Formula;

Φοιτητές του Παν. Frederick το κατάφεραν, αποσκοπώντας στη συμμετοχή παγκόσμιου διαγωνισμού “Formula Student“, κλέβοντας τις εντυπώσεις γνωστών και φίλων.

Διάβασε πιο κάτω όσα δήλωσαν οι φοιτητές:

 

“Στόχος δεν ήταν απλά η κατασκευή μιας Formula, αλλά κυρίως η συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι στην Ιταλία. Η όλη προσπάθεια φυσικά, γίνεται σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή μας Δρ Αντώνιο Λόντο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Frederick στο Τμήμα Μηχανολογίας, ο οποίος έχει την γενική εποπτεία της ομάδας.

cache_1920x1080_analog_medium_155805_326061

Μέχρι στιγμής, έχουμε πετύχει πάρα πολλά και για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο είχαμε την στήριξη του Πανεπιστημίου Frederick αλλά και μερικών πολύ στενών εξωτερικών συνεργατών (κυπριακών εταιρειών).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να εφαρμοστούν οι γνώσεις που μαθαίνουμε στις αίθουσες διδασκαλίας στην πράξη και ταυτόχρονα να μάθουμε να εργαζόμαστε σαν μια μικρή εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με συγκεκριμένες προδιαγραφές και κανόνες ασφαλείας.

Εδώ στην Κύπρο υπάρχει η τάση να λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κάνουν σε άλλες πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες, γιατί είμαστε μια μικρή χώρα και δεν έχει τους απαραίτητους πόρους.

cache_846x3000_analog_medium_155810_365679

Εμείς, μια μικρή φοιτητική ομάδα, θέλουμε να πούμε ότι όταν υπάρχει όραμα, θέληση και καλή συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν πάρα πολλά και ίσως και καλύτερα από άλλους. Οι δυσκολίες είναι μπροστά μας και τις γνωρίζουμε, αλλά ξέρουμε πως να τις αντιμετωπίσουμε.”

Εμείς ξεκινήσαμε από το μηδέν αλλά πιστέψαμε στις δυνατότητες μας, αφοσιωθήκαμε και θυσιάσαμε αρκετές ώρες από τον προσωπικό μας χρόνο και κάναμε μια πολύ καλή αρχή.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending