10 χρήσεις που ίσως δεν ήξερες για το Facebook Messenger!

Φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

Το Facebook Messenger έχει γίνει πασίγνωστο και το χρησιμοποιούμε κυρίως για να στέλνουμε μηνύματα σε φίλους μας και όχι μόνο, καθημερινά.

Όμως ήξερες ότι υπάρχουν και άλλα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσω αυτού;

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι χρήσεις του:

 

1Μπορείς να τηλεφωνήσεις ή να κάνεις βιντεοκλήσεις

nordenergi.org

Αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που ξέρεις και χρησιμοποιείς, αλλά δεν μπορούμε να μην το τονίσουμε! Μπορείς να καλέσεις κάποιον ή να κάνεις βιντεοκλήσεις δωρεάν!

Αν βαριέσαι να γράφεις, είσαι εξωτερικό και δεν θέλεις να χρεωθείς παραπάνω ή δεν ξέρεις το τηλέφωνο του άλλου, τότε βρήκες το κατάλληλο app για ‘σένα. Μπορείς να κάνεις και group calls ή videocalls με όσα άτομα θέλεις!

2Μπορείς να δεις το κρυφό σου Inbox

thenextweb.com

Το Facebook δεν επιτρέπει να σου στέλνουν μηνύματα οι άγνωστοι (που δεν τους έχεις στο Facebook). Όταν σου στέλνουν μηνύματα, πρέπει να τα αποδεκτείς για να μιλάτε.

Στην εφαρμογή, στο πάνω μέρος της οθόνης, υπάρχει η επιλογή “New Message Requests”. Όταν το πατήσεις, θα δεις όλα τα μηνύματα που σου έστειλαν όσοι δεν είναι φίλοι σου στο Facebook. Το Messenger μπορεί να φιλτράρει κάποια από τα μηνύματα αν θεωρήσει πως είναι spam.

Μπορείς να δεις τα μηνύματα που καταχωρήθηκαν ως spam πατώντας το “See filtered requests” στο κάτω μέρος των “Requests” στο Inbox σου.

3Στείλε ή πάρε χρήματα

macrumors.com

Μπορείς να στείλεις ή να πάρεις και χρήματα! Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις μια χρεωστική κάρτα η οποία εκδόθηκε από κάποια τράπεζα της Αμερικής. Αν την έχεις, τότε θα μπορείς άνετα να πιάσεις ή να στείλεις λεφτά, όπως γίνεται και με την Paypal με την διαφορά ότι το Facebook δεν σε χρεώνει κάτι επιπλέον.

Όταν συζητάς με κάποιον, πάτησε το εικονίδιο του δολαρίου και γράψε πόσα θέλεις να στείλεις ή να λάβεις από εκείνον που συζητάς. Μπορείς και να στείλεις ενημέρωση σχετικά με το σκοπό της πληρωμής. Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί από την οικογένεια και τους φίλους και όχι για επαγγελματικούς σκοπούς.

4Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις σου

androidpit.com

Κάποιες φορές μπορεί να μην θέλεις να έρχονται ειδοποιήσεις στο κινητό σου. Μπορείς να τις βάλεις σε σίγαση (Mute) για κάποιο διάστημα αν δεν θέλεις να τις κλείσεις τελείως. Πήγαινε στις ρυθμίσεις του κινητού σου και μπες στις εφαρμογές.

Βρες εκεί στη λίστα το Messenger, πάτα το και μετά πάτησε ειδοποιήσεις (notifications). Επιπλέον, μπορείς να βάλεις σε σίγαση συζητήσεις. Πατάς πάνω στο όνομα του σινομιλητή σου ή του group σου και κάνοντας scroll κάτω, θα δεις την επιλογή “Mute notifications“.

5Δες ποιοι φίλοι σου είναι συνδεδεμένοι

quora.com

Στο κάτω μέρος του Messenger υπάρχει το εικονίδιο που γράφει “People“. Πάτησε το και δες ποιοι φίλοι σου είναι ενεργοί και αν είναι συνδεδεμένοι μέσω Internet ή κινητού.

Επίσης, για να μην φαίνεσαι ενεργός στο messenger, απενεργοποίησε την συνομιλία, και για να μην σε δείχνει ενεργό πριν 1 λεπτό, μην μπεις Facebook από την εφαρμογή του Facebook ή του Messenger αλλά από το browser του κινητού σου.

6Ενημέρωσε τους άλλους πού βρίσκεσαι

Μπορείς να μοιραστείς με τους φίλους την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι ή όποια άλλη τοποθεσία θέλεις. Πατάς το κουμπί κάτω από τη συζήτηση, διαλέγεις την τοποθεσία και πατάς αποστολή.

Για να μοιραστείς άλλη τοποθεσία χρησιμοποίησε την αναζήτηση που βρίσκεται κάτω από τον χάρτη και βρες το μέρος που θέλεις.

7 Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο Facebook

thenextweb.com

Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσεις το Messenger. Μπορείς να κάνεις εγγραφή προσθέτοντας τον αριθμό του κινητού σου.

Επιπλέον, μπορείς να μιλάς με όποιον θέλεις, χρησιμοποιώντας το νούμερο του, προσθέτοντας τον στη λίστα επαφών σου.

8Μπορείς να στείλεις βίντεο

thenextweb.com

Μοιράσου τις στιγμές σου με τους φίλους σου χρησιμοποιώντας το εικονίδιο της κάμερας. Πατώντας και κρατώντας το πατημένο μπορείς να βγάλεις βίντεο. Μπορείς και να στείλεις βίντεο, πατώντας το εικονίδιο της εικόνας για να βρεις το αρχείο που θέλεις να στείλεις.

9Πρόσθεσε και άλλες εφαμογές

Μπορείς να προσθέσεις εφαρμογές σαν το Giphy μέσα στο messenger. Στείλε animated εικόνες στους φίλους σου και ψάξε για εικόνες με συγκεκριμένο θέμα.

10Ο εικονικός σου βοηθός

indianexpress.com

Ονομάζεται “M” και μπορείς να του κάνεις μια ερώτηση και να παίρνεις μια βοήθεια. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε όλους όμως είναι σαν το Siri του iPhone.

Εσύ ποιες από τις χρήσεις θα ξεκινήσεις από σήμερα; 😉

 

Δες επίσης: Πώς να συνομιλείς με Live Instant Video από το Facebook Messenger σου!