fbpx

10 χρήσεις που ίσως δεν ήξερες για το Facebook Messenger!

Το Facebook Messenger έχει γίνει πασίγνωστο και το χρησιμοποιούμε κυρίως για να στέλνουμε μηνύματα σε φίλους μας και όχι μόνο, καθημερινά.

Όμως ήξερες ότι υπάρχουν και άλλα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσω αυτού;

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι χρήσεις του:

 

1
Μπορείς να τηλεφωνήσεις ή να κάνεις βιντεοκλήσεις

Αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που ξέρεις και χρησιμοποιείς, αλλά δεν μπορούμε να μην το τονίσουμε! Μπορείς να καλέσεις κάποιον ή να κάνεις βιντεοκλήσεις δωρεάν!

Αν βαριέσαι να γράφεις, είσαι εξωτερικό και δεν θέλεις να χρεωθείς παραπάνω ή δεν ξέρεις το τηλέφωνο του άλλου, τότε βρήκες το κατάλληλο app για ‘σένα. Μπορείς να κάνεις και group calls ή videocalls με όσα άτομα θέλεις!

2
Μπορείς να δεις το κρυφό σου Inbox

Το Facebook δεν επιτρέπει να σου στέλνουν μηνύματα οι άγνωστοι (που δεν τους έχεις στο Facebook). Όταν σου στέλνουν μηνύματα, πρέπει να τα αποδεκτείς για να μιλάτε.

Στην εφαρμογή, στο πάνω μέρος της οθόνης, υπάρχει η επιλογή “New Message Requests”. Όταν το πατήσεις, θα δεις όλα τα μηνύματα που σου έστειλαν όσοι δεν είναι φίλοι σου στο Facebook. Το Messenger μπορεί να φιλτράρει κάποια από τα μηνύματα αν θεωρήσει πως είναι spam.

Μπορείς να δεις τα μηνύματα που καταχωρήθηκαν ως spam πατώντας το “See filtered requests” στο κάτω μέρος των “Requests” στο Inbox σου.

3
Στείλε ή πάρε χρήματα

Μπορείς να στείλεις ή να πάρεις και χρήματα! Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις μια χρεωστική κάρτα η οποία εκδόθηκε από κάποια τράπεζα της Αμερικής. Αν την έχεις, τότε θα μπορείς άνετα να πιάσεις ή να στείλεις λεφτά, όπως γίνεται και με την Paypal με την διαφορά ότι το Facebook δεν σε χρεώνει κάτι επιπλέον.

Όταν συζητάς με κάποιον, πάτησε το εικονίδιο του δολαρίου και γράψε πόσα θέλεις να στείλεις ή να λάβεις από εκείνον που συζητάς. Μπορείς και να στείλεις ενημέρωση σχετικά με το σκοπό της πληρωμής. Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί από την οικογένεια και τους φίλους και όχι για επαγγελματικούς σκοπούς.

4
Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις σου

Κάποιες φορές μπορεί να μην θέλεις να έρχονται ειδοποιήσεις στο κινητό σου. Μπορείς να τις βάλεις σε σίγαση (Mute) για κάποιο διάστημα αν δεν θέλεις να τις κλείσεις τελείως. Πήγαινε στις ρυθμίσεις του κινητού σου και μπες στις εφαρμογές.

Βρες εκεί στη λίστα το Messenger, πάτα το και μετά πάτησε ειδοποιήσεις (notifications). Επιπλέον, μπορείς να βάλεις σε σίγαση συζητήσεις. Πατάς πάνω στο όνομα του σινομιλητή σου ή του group σου και κάνοντας scroll κάτω, θα δεις την επιλογή “Mute notifications“.

5
Δες ποιοι φίλοι σου είναι συνδεδεμένοι

Στο κάτω μέρος του Messenger υπάρχει το εικονίδιο που γράφει “People“. Πάτησε το και δες ποιοι φίλοι σου είναι ενεργοί και αν είναι συνδεδεμένοι μέσω Internet ή κινητού.

Επίσης, για να μην φαίνεσαι ενεργός στο messenger, απενεργοποίησε την συνομιλία, και για να μην σε δείχνει ενεργό πριν 1 λεπτό, μην μπεις Facebook από την εφαρμογή του Facebook ή του Messenger αλλά από το browser του κινητού σου.

6
Ενημέρωσε τους άλλους πού βρίσκεσαι

Μπορείς να μοιραστείς με τους φίλους την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι ή όποια άλλη τοποθεσία θέλεις. Πατάς το κουμπί κάτω από τη συζήτηση, διαλέγεις την τοποθεσία και πατάς αποστολή.

Για να μοιραστείς άλλη τοποθεσία χρησιμοποίησε την αναζήτηση που βρίσκεται κάτω από τον χάρτη και βρες το μέρος που θέλεις.

7
 Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο Facebook

Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσεις το Messenger. Μπορείς να κάνεις εγγραφή προσθέτοντας τον αριθμό του κινητού σου.

Επιπλέον, μπορείς να μιλάς με όποιον θέλεις, χρησιμοποιώντας το νούμερο του, προσθέτοντας τον στη λίστα επαφών σου.

8
Μπορείς να στείλεις βίντεο

Μοιράσου τις στιγμές σου με τους φίλους σου χρησιμοποιώντας το εικονίδιο της κάμερας. Πατώντας και κρατώντας το πατημένο μπορείς να βγάλεις βίντεο. Μπορείς και να στείλεις βίντεο, πατώντας το εικονίδιο της εικόνας για να βρεις το αρχείο που θέλεις να στείλεις.

9
Πρόσθεσε και άλλες εφαμογές

Μπορείς να προσθέσεις εφαρμογές σαν το Giphy μέσα στο messenger. Στείλε animated εικόνες στους φίλους σου και ψάξε για εικόνες με συγκεκριμένο θέμα.

10
Ο εικονικός σου βοηθός

Ονομάζεται “M” και μπορείς να του κάνεις μια ερώτηση και να παίρνεις μια βοήθεια. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε όλους όμως είναι σαν το Siri του iPhone.

Εσύ ποιες από τις χρήσεις θα ξεκινήσεις από σήμερα; 😉

 

Δες επίσης: Πώς να συνομιλείς με Live Instant Video από το Facebook Messenger σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending